Ostępy Raczy i Rycerzowej - 1 sierpnia 2010.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Hinol, to może bądź o 6:02, szybko Cię zapakujemy i dłuuuga na Zakopiańską. Michnik wypowiedz się czy może tak być? Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Nie zapomnijmy o hakach!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Roza Posty: 441 Dołączyła: 30 lip 07 |
|
| i o kanapkach | |
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Ok Hinol, w takim razie bądz o 6:02. Czyli przestawiamy czasy o pół godziny - pod Decathlonem około 6:30. Versus po Ciebie będziemy około 6:20. W zasadzie wszystko mamy ustalone. Jakby komuś się coś jeszcze w glowie urodziło to proszę pisać ![]() |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
A opony?
PePe |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
|
Michnik, będę na Łobzowie kilka minut przed 6 - o hakach nie zapomnijcie, nie wiem czy w każdym biku są tak chętne do współpracy jak w Reignie ;-) www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
|
Co do opon to zalecam dobry i sprawdzony protektor ![]() |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Jadę z Wami Panowie, chrzanię maraton, mam samochód i dwa bagażniki. Jeśli ktoś chce to mogę zabrać, albo jeśli jest wolne miejsce jeszcze u kogoś to mogę się o 6:02 dosiąść w Łobzowie. Kierowniku Michniku? Куба |
|
|
| |
|
|
Kubuś no pewnie że jedziesz, bardzo się cieszę. Jest jedno miejsce dla Ciebie i Twojej maszyny. Tak więc przybywaj na Łobzów koło 6. |
|
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Kurde z taką ekipą też bym pojechał, ale raczej z czasem się nie wyrobię ![]() Powodzenia Panowie. Dodane dnia 29 lipca 2010 10:42:48 i Panie oczywiście ! | |
| Edytowane przez pit dnia 29-07-2010 10:43 | |
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
| Co do opon to mam dylemat, założyć conti survivale (sprawdzony protektor) i mieć święty spokój z trakcją, czy tez uprawiać rowerową ekwilibrystykę z conti RK (szeroki, niskie bieżnik) i poznać ich granice w błotnych warunkach. | |
|
| |
|
|
Pit, właśnie o Tobie dzisiaj z Leszkiem w rowmowie mówiliśmy. Leszek się dziwił, dlaczego nie jedziesz? Właściwie to ma rację! A może jednak jakoś byś sobie sprawy poukładał i niedzielę zrobił wolną? Hinol, co do opon to może lepiej weź te błotne opony, bo suszy w tamtych okolicach nigdy nie ma! Ja szykuję się na rzeźnię błotną ![]() Kuba, bardzo się cieszę, że jednak przygoda wygrałą z rywalizacją ![]() Już nie mogę się doczekać tego wyjazdu!! Oby mi tylko znowu auta nie ukradli w nocy w dniu wyjazdu
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Kurde z taką ekipą też bym pojechał, ale raczej z czasem się nie wyrobię Pit, Ty tylko te zawody i zawody
Куба |
|
|
| |
|
No wiesz co Kuba sponsor czyta ![]() ![]() Trenowałem ciężko całą zimę więc teraz żądny jestem efektów :/ | |
| Edytowane przez pit dnia 29-07-2010 11:23 | |
|
| |
|
|
Pit, przeca sponsor nie każe Ci startować! A efekty możesz zobaczyć w niedzielę, my też byśmy je zobaczyli
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
HeHe MiśQ tu to się mylisz Bo moim sponsorem w tym sezonie jest moja Mama i nie możesz wiedzieć czego ode mnie oczekuje. Czasami z Mamami trudno mamy. I nie róbcie tu OT, tym bardziej że sobotni start planuję już od grudnia ![]()
| |
| Edytowane przez pit dnia 29-07-2010 14:24 | |
|
| |
| wielki-adwersarz Posty: 23 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 lis 06 |
|
o kurcze daliście teraz popalić z tymi oponami w takim razie musicie poradzić czy conti MK 2,4" nowe więc niewiem jak się sprawują w błotku. Drugi hardcorowy zestaw to maxxis high roller\minion DHR 2,5" a;e tu pojawia się minus ponieważ waga roweru wzrośnie ponad kilo tylko że jak wezmę maxxisy to wówczas mogę zapomnieć o dętkach łatkach itd
qui dormit non peccat | |
| Edytowane przez wielki-adwersarz dnia 29-07-2010 20:01 | |
|
| |
|
|
Nawet najgrubszą oponę można przebić. Ja bym nie ryzykował. Aczkolwiek jeśli nie weźmiesz łatek i dętki to na pewno ktoś Cię poratuje... ![]() |
|
|
| |
|
|
Zarys trasy opiera się o jeden z etapów "Beskidy MTB Trophy - edycja 2009": Od karczmy "Ochodzita" kierujemy się na szczyt. Zjazd z Ochodzitej (!!!) i przecinamy asfalt na przełęczy Rupienka. Kierujemy się na Sołowy Wierch. Trzymamy się niebieskiego szlaku aż do grzbietu Sołowego. Przed szczytem skręcamy w wyraźną leśną drogę w stronę Trojaków i Kykuli. Po osiągnięciu bezleśnego szczytu zjeżdżamy skrajem łąki do Myta. Tu skręcamy w lewo i po ok. 300 m zjeżdżamy z drogi w prawo na wąską uliczkę pomiędzy zabudowaniami w stronę widocznej wiszącej nad drogą główną krajową kładki dla pieszych. Następnie wąskim chodnikiem z płytek betonowych grzejemy w stronę zabudowań. Trawersujemy stok docierając do torów kolejowych i stacji PKP Zwardoń. Skręcamy w prawo do granicy państwa i rozpoczynamy podjazd pod pierwsze wzniesienie na trasie czyli Skalankę. Trzymamy się czerwonego szlaku pieszego. Po zjeździe z Beskidu Granicznego skręcamy w lewo w kierunku przysiółka Magura w dolinie potoku Radecki. Asfaltem lecimy w dół i skręcamy w pierwszą szeroką drogę leśną w prawo pod górę. Ostry podjazd kończymy przy połączeniu z drogą trawersującą stoki Jaworzyny. Dajemy w lewo i lajtowymi serpentynkami wpadamy do Rycerki Górnej. Stąd walimy długi podjazd na Raczę zółtym szlakiem turystycznym. Przed samym szczytem (oczywiście możemy zaliczyć schronisko) dajemy w lewo na czerwony turystyczny aż do przełęczy Przegibek. Tuż przed przełęczą czerwony odbija w prawo w kierunku Rycerzowej. W miejscu gdzie robi się wyraźnie stromiej w lewo odchodzi leśna droga (nartostrada w zimie). Opuszczamy czerwony i po chwili łączymy się z niebieskim, którym dojeżdżamy na siodło pod Rycerzową. Z Małej Rycerzowej dajemy na Mladą Horę i dalej do Rajczy. Na głównej odbijamy w lewo i po minięciu zakrętu w prawo do torów kolejowych. I łączką a później asfaltem grzejemy na przełęcz Kotelnica. Na skrzyżowaniu lecimy na wprost i przez las, kamienistą drogą lądujemy w Soli Kiczora. Główną szosą osiągamy ekspresówkę w Lalikach, przekraczamy ją przejściem podziemnym pieszo-rowerowym i przez Piekło i Ptokówkę walimy do Koniakowa. trasa kończy się ostrym podjazdem z Kosarzysk na Pietraszynę. Wariant "tylko dla orłów" :Zamiast wracać szosą przez Sól Kiczorę i Laliki jedziemy w stronę Soli na czerwony tyrystyczny. Na "dokrętkę" zdobywamy Rachowiec (964 m n.p.m - podobno śliczna panoramka na Koniaków i Ochodzitą). Zjeżdżamy szlakiem a później asfaltami do torów w Lalikach i przez Piekło do Koniakowa. Jak Wam się podoba? Bo mnie okrutnie ![]() | |
| Edytowane przez Michnik dnia 29-07-2010 21:46 | |
|
| |
|
|
I jeszcze jedna poranna sprawa organizacyjna. Ze mną z osiedla startuje Leszek i jedziemy na Łobzów. Tam będzie już Michnik i zabieramy się ze sprzętem. W między czasie było by dobrze gdyby Jacek i Versus umówili się na Ruczaju i stamtąd wspólnie podjechali autem pod Decathlon na Zakopiance. Tam będzie już czekać Adwersarz i wszyscy się spotykamy. Robimy przepak sprzętu i ruszamy do Koniakowa. Pasi? Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

sponsor czyta