Sobotnia włóczęga
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
A ja nietety trochę spóźniłem się na sobotnią wycieczkę i machnąłem sobie sam traskę na Rudno. A może i dobrze , bo ostatnio jeżdżę bardzo mało i byście mnie zajechali. |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Wesoła wycieczka się wczoraj odbyła Dzieki wszystkim za towarzystwo! Został nakręcony kolejny filmik który można śmiało zatytułować:" - młody dasz rade - nie, nie dam - dasz - do dobra!" Przy wjeździe do dol. kobylańskiej miałem toroche bardziej poważny dzwonek, tak ze jak wróciłem do domu to pojechałem na pogotowie. Dzięki sztywnemu widelcowi nie miałem odpowiedniej stabilizacji obrazu i źle najechałem na nasyp który mnie wybił, przejechałem około 10m na przednim kole po czym wpadłem w koleine i nabiłem sie na kierownice udem, biodrem, brzuchem (usg pokazało że nic w środku nie pękło - a bolało jak by coś pękło, wyglądało na śledzione) i żebrami do tego jeszcze obie nogi mocno stłuczone i pozdzierane. Generalnie to nie moge na razie chodzić ale z godziny na godzine jest coraz lepiej
...całe życie drugi! |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ja się wyleczyłem ze sztywnego widelca. Po szosie czy nawet takim Lasku Wolskim to sobie można jeździć ale już trudniejszy teren nie jest taki miły. Nie na darmo wymyślili amortyzator. | |
|
| |
| Makumba Posty: 91 Miejscowość: Kraków Dołączył: 17 wrz 09 |
|
A moze by tak powtórkę zrobic i w sobote pyknac sobie np Rudno czy krzeszowice czy cos w tamtych rejonach ![]() |
|
|
| |
|
| Coś można by myknąć, trzeba poczekać na prognozę na weekend. | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Jakby nie padalo to proponuje uderzyc w bliskie gorki - Beskid Wyspowy! Moznaby szybkim tempem (bez jaj w koncu to pazdziernik) doczolgac sie do Myslenic i stamtad uderzyc na jakies szczyty, doliny etc... Ewentualnie rano szybki pociag i powrot na rowerach terenem albo tez pociagiem! Generalnie - W GORY! ![]() |
|
|
| |
|
| Ja chętnie bym widział opcję - pociągiem gdzieś Zembrzyce, Sucha albo Maków i powrót na rowerze. W wyspowy też bym pojechał ale tam kiepsko z dojazdem. | |
|
| |
|
| A może by ktoś się pisał na wypad w kierunku wschodnim. Np - dojazd do Brzeska pociągiem i powrót przez Pogórze Wiśnicko-Wielickie. Gór jakichś wielkich tam nie ma ale tereny fajne. Można by zahaczyć o Kamienie Brodzińskiego, Lipnicę Murowaną, Kamień Grzyb. Na Tarnów pociągów sporo to z transportem by problemu nie było. Szybko i niedaleko. Tamte rejony w zasadzie zupełnie dla Krakusów nie znane. | |
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
|
Ja bym się wybrał w górki :-) Na wschód to można śmigać szosą ;-p
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Co do dnia wyjazdu, to u mnie wchodzi w gre niedziela, bo w piatek jade na nocna masakre, a w sobote z rodzinka na jakas wycieczke! Gdzie jedziemy?? |
|
|
| |
|
| Zapomniałem, że Wszystkich Świętych jest w poniedziałek. Obawiam się, że transport środkami komunikacji publicznej może być kłopotliwy. No i w ogóle ruch na drogach. | |
|
| |
|
|
http://forumrowerowe.bikeholic…82314#post82314 Tutaj alternatywna dyskusja na ten sam temat! ![]() Padl pomysl jechac na Leskowiec/Jalowiec... Moze w pociagach nie bedzie tak zle w przedziale towarowym?! |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
To gdzie jedziemy ? :-) Osobiście jestem za kierunkiem południowym lub południowo-zachodnim ale jeśli inny to się dostosuje. p.s Na sobotę zapowiadali ładną pogodę ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 28-10-2010 20:29 | |
|
| |
| Makumba Posty: 91 Miejscowość: Kraków Dołączył: 17 wrz 09 |
|
Sobota niebawem wiec moze jakies konkrety?? |
|
|
| |
|
| Jutro siądę nad mapą i podumam. Jak pociąg to wyjazd na południe coś koło 7:30 chyba jest. Bedzie? Może by ten Leskowiec się zrobiło. | |
|
| |
|
|
Ja się piszę na góry, właściwie to obojętnie które :-) Furman, ten wstępny plan jak dla mnie jest OK :-)
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
To jak coś furmani wymyślisz ciekawego to się zabiorę z Wami po nocy na skrzyczne mi się nie chce bo za zimno ale w dzien z chęcią pojeżdżę póki pogoda jest.
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
|
No to wstępny plan może wyglądać następująco. Wyjazd z Krakowa Głównego 7:33 do Zembrzyc. Tam nie kombinujemy tylko wbijamy się na czerwony szlak na Leskowiec. Po Leskowcu lecimy dalej czerwonym szlakiem w stronę przeł. Kocierskiej. Na przełęczy mamy wybór. Albo lecimy dalej na Żar, zjazd do Kozubnika i szosą do Targanic albo też zjeżdżamy z Kocierskiej drogą na Andrychów i też wylatujemy do Targanic. Dojeżdżamy do Andrychowa i stąd znów mamy wybór. Albo lecimy szosą do Krakowa (wbrew pozorom bardzo ładna traska) albo dajemy na Oświęcim skąd mamy pociągi do Krakowa. Odjazdy 14:22 (raczej nierealne) 15:41 , 16:13. Przyjazd do Krakowa około godziny 18. Lampki tek czy tak pewnie będą potrzebne. Zrobiłem symulację trasy do Oświecimia z Zembrzyc. Tak to wygląda. Zembrzyce_Leskowiec_Żar_Andrychów_Oświęcim Jak widać wersja maxi 80 km czyli nie tak tragicznie. Jednak wszystko będzie zależało do aktualnej sytuacji. Można odpuścić Żar i zjechać do Andrychowa z kocierskiej i wtedy mamy czas nawet na dojazd do Krakowa za dnia pewnie. | |
| Edytowane przez furman dnia 29-10-2010 11:25 | |
|
| |
|
|
Dla mnie ok, choć wydaje mi się dość ambitnie mimo wszystko :-) Niemniej jak sobie pomyślę że będzie takie tempo jak ostatnio to powinniśmy zdążyć :-P :-]] Będę wsiadał w Łagiewnikach, ale czekam na info że to na 100% pewne. SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
| Ja niestety odpadam | |
|
| |
| Skocz do Forum: |