Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
... ja będę na trekingu!![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ja też się wybieram pierwszy raz w tym roku na rowerku 29er. | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Trudno ja spasuję, na tą pogodę gdy teren mokry to tylko szoską. Miłej jazdy Wam życzę. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
I po wspólnej jeździe. Pod smokiem byli, furman, versus, miki i ja. Zrobiliśmy mieszaną trasę asfaltową-terenową. Spora cześć ścieżki mi nie znana była. Wyszło mi 70 km w 3h. Track trasy. Jutro planuję leniwą szosę do 2h. |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Łeee... co tak słabo?!?!?!?!
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
|
No właśnie tego się obawiałem, że dacie w teren. To dlatego trzymam się chwilowo szosy żeby nie podkusiło. Mnie to szło ciężko dzisiaj ale jakoś w końcu objechałem. 112,6km; 4h45' http://www.sports-tracker.com/…qh813c6ohuui5pd Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Jak ktoś jest chętny, to proponuję 10:30 na błoniach przy alejach zbiórkę. Generalnie tlenik (i nie będę gonił z wywieszonym jęzorem ), ale na paru (6) pagórkach mocniej - mam nadzieję, że napęd da radę, bo dziś jakieś pierwsze oznaki skakania pod obciążeniem dawał . Rower zimowe MTB. Ja się w teren zaciągnąć nie dam .Możliwe dwa warianty trasy: 3 lub 3,5h (szacunkowo). Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 03-03-2012 17:02 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Mój napęd też już dogorywa. Dzisiaj tego terenu to było jak na lekarstwo, w zasadzie tylko tyle żeby dwa skróty zrobić. Versus i Miki dali radę na cienkich gumkach więc naprawdę nie było źle. Do Niepołomic fajnie się jechało bo z wiatrem ale z powrotem naprawdę nie było przyjemnie. Marcin się spieszył do domu i wrzucił mocniejsze tempo. Versus stwierdził, że ma sporo czasu i nie widzi powodu żeby tak szybko jechać i odłączył się od naszej grupki. Razem z Mikim i Marcinem pocinaliśmy pod mocny wiatr do Krakowa. W sumie płasko i nie tak długo ale w nogach czuć fajne mrowienie
|
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
No to fajny wypad zaliczyliście. Ja pojechałem sam ponieważ godzinowo trochę mi nie pasowało. Pojechałem sobie na Chełm i z powrotem. Piękna pogoda , trochę tylko ten wiatr dawał dzisiaj szkołę. Może jutro się zdecyduję pojechać aczkolwiek jeszcze się waham czy nie pójść jednak na marsz w obronie wolnych mediów o 12:00 pod Wawelem :-) Nie chciałbym już kontynuować tego szerokiego tematu w tym wątku bo robi się niezłe OT w weekendowych wypadach na rowerze :-)Tutaj nieco więcej jakby ktoś był ciekawy o co chodzi.później | |
| Edytowane przez Axi dnia 04-03-2012 21:19 | |
|
| |
|
|
Axi - nie chcę Ci modyfikować wycieczki, chętnie bym się przyłączył podobnie jak i dzisiaj ale widzę, że nie ma planów by zrobić lekką szoskę. Tymczasem ja mam tylko jeden rower mtb i nie chcę go w tym sezonie zarzynać na asfalcie bo kończy się to inwestowaniem bez końca. Tak to wygląda i dlatego chętnie się przyłączę jak będzie w planie szoska a najlepiej naprawdę lekka (bez przymrużenia oka). Chętnie pojadę z każdym a jeszcze chętniej przy tym po filmuję bo mam wtedy frajdę a inni satysfakcję z uwiecznienia ich wysiłków. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
Wybacz Jacku, ale po prostu szosówka stoi w pokoju, na dywanie, wpięta w trenażer i po takich zimowych jazdach jest potem kupa roboty z czyszczeniem i też jeszcze zawsze kilka minut na żonglowanie oponami. Zresztą nie jest też za ciepło, a wiadomo - mniejsza prędkość - mniejsze wychłodzenie . A zimówka to powstała w zasadzie po kosztach z tego co się nazbierało w szufladach po kolejnych modernizacjach roweru - wymiana w niej napędu klasy acera/alivio aż tak nie boli .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Wybieram wariant "Polska na rowery" o 11. Są szanse, że podołam. Miłej jazdy. |
|
|
| |
|
Wariant dłuższy okazał się wyraźnie dłuższy niż się spodziewałem - nie 3,5 a 4h . Wielkie dzięki dla Mikiego za towarzystwo, zdecydowanie raźniej pokonywało się kolejne km z kimś. Bo Hińczyk mimo zapowiedzi olał nas i wybrał wyjazd alternatywny z Zabierzowa . Więcej szczegółów opisuję u siebie.
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
Padło i na mnie. 1szy raz w tym roku na rowerze. Postanowiłem pędem powietrza oczyścić z kurzu Konusię. Wyszło mi 65km i niespełna 2:50h czystej jazdy. Po powrocie do domu czułem się jak bym przejechał 4 etapy MTBT w jeden dzień będąc w dobrej dyspozycji. Jestem LESZCZEM ![]() ![]() ![]()
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Mea kulpa, chciałem upiec 2 pieczeni przy jednym ogniu, drugiej niestety nie dogoniłem, ogólnie przekombinować Chciałem was łapać jeszcze w Morawicy, ale widać inaczej pojechaliście. Jeszcze nadrobię zaległości
|
|
|
| |
|
|
My tak jechaliśmy.
Pozdrawiam |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
A mnie znowu nie dane było wybrać się na fajna traskę. Niestety, ale musiałem ścigać się w przełajach ![]() http://sport-raporty.bikeboard…ch-stronie-2012 |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
hehe ....no nie ! znowu te przełaje i jeszcze pudło na mistrzostwach - jak możesz ?! ;-)Gratulacje! | |
| Edytowane przez szbiker dnia 05-03-2012 13:07 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
No nie wiem jak. Samo tak wyszło ![]() |
|
|
| |
|
Jak widać jedni dopiero zaczynają wsiadać na rower, inni są już w "prawie" pełnej dyspozycji
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

. Rower zimowe MTB. Ja się w teren zaciągnąć nie dam
.
.
. Więcej szczegółów