(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
Basia kobieta

Dodane 22-08-2010 15:57 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja również dziękuję za tym razem mało lajtowy lajcik. Chyba się jednak skuszę i w sobotę spróbuję pokonać tę trasę (tym razem w całości).

Basia

Edytowane przez Basia dnia 22-08-2010 15:58
angel
Dodane 22-08-2010 20:24 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
dziś przejechałam trasę mini lekko rozbudowaną o około 10 km z powodu braku strzałek na trasie,nie licząc mocnego podjazdu za ulicą Kopalina i kilku metrów w kamieniach ostro w górę,nie trzeba zsiadać z roweru :) jesli ktoś miałby ochotę przejechać to once again w piątek,dzień przed maratonem to służę jeszcze swoim urlopem :)
Axi mężczyzna

Axi
Miejscowość: Kraków
Dodane 22-08-2010 21:08 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
dzień przed to raczej średni pomysł… jak już to dwa dni przed

Pozdrawiam :)
Axi

Maximuss mężczyzna

Maximuss
Dodane 24-08-2010 08:42 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
I ja również dziękuje za wypad laytowy.Fajnie było poznać nowe zakręcone osoby.Dzięki i mam ochotę na więcej.Na maraton przyjdę kibicować,siedzę na L4.
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 24-08-2010 13:43 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
To co dziewczyny (i chlopaki) kto sie juz zarejestrowal na maraton w ramach sobotniego lajtu??
Ja mam zamiar zrobic to dzisiaj :)
halina kobieta

halina
Dodane 24-08-2010 15:25 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja już nawet dobrą chwilę temu (żeby się nie rozmyślić w czasie sobotniego objazdu ;))
Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 24-08-2010 17:38 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ulala się ekipa zbiera B)
glowacz mężczyzna

glowacz
Miejscowość: Sosnowiec
Dodane 24-08-2010 18:13 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Tez sie zarejestrowalem i oplacilem i teraz nawet jak trasa
splynie rzeka i beda pioruny walic, to pojade ze skapstwa ;)
No chyba ze organizator odwola zawody ze strachu o zycie
bikerow, jak to juz bywalo. Probuje tez namowic 2 inne osoby,
ale ludzie nie sa specjalnie sklonni do calodziennego wysilku :/
Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 24-08-2010 18:31 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
....
* MINI jest wg mnie dla ...., weteranow solidarnosci i ...- absolutnie nie obrazajac zadnej z tych grup. skoro na lajtowych wycieczkach daje sie bez placzu zrobic 70-80 km, ....glowacz

Kolego Glowacz być może jednak niektórych obrażasz.
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 24-08-2010 20:42 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Kolego glowacz, polecam Ci przejechać trasę Mini w Krynicy w czasie 1:30h a zobaczysz, czy Mini jest dla "słabszych", weteranów, czy też dzieci...? :D:D

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Edytowane przez MiśQ dnia 24-08-2010 21:50
Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 24-08-2010 22:16 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Mini jest po prostu dla wszystkich. Mam znajomych dla, których przejechanie tego odcinka jest wyzwaniem i osobistym osiągnięciem. Obok mam sąsiada, który ma większą masę i dla niego zrobienie czasu na 75% -85% stawki jest wyczerpującą walką na każdym podjeździe ale i tak próbuje choć żona się o niego boi i co roku nie chce mu pozwolić jechać. Wiecie z jaką ambicją podchodzi się wtedy to swojego wyniku?
A jak się ktoś obawia zjeżdżać i każdy zjazd w terenie sprowadza?
Jeżdżą to mini na prawdę różni ludzie a i rowerów za 350 zł z marketu się sporo wypatrzy. Tak, mini nie obrażając, jest dla każdego. Na początku zawodnicy a na końcu dojeżdża do mety sam zapał i szacunek się za to należy bo w domu tego dnia siedzieć będzie w Krk kilkaset tys. ludzi co nigdzie się nie ruszą a myśl o aktywności fizycznej napawa ich odrazą. Tak się sprawy mają.

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Edytowane przez Jacekddd dnia 24-08-2010 22:19
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 24-08-2010 23:27 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Zamiar zrealizowany i rejestracja zakonczona :) Teraz trzeba przygotowac sprzet :)
glowacz mężczyzna

glowacz
Miejscowość: Sosnowiec
Dodane 25-08-2010 03:31 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Kolego Leslaw, to byl zabieg retoryczny, majacy na celu
mobilizacje kolektywu do stawiania sobie wysoko poprzeczki,
nic wiecej. Ale jezeli "weteran Solidarnosci" trafil w Twoj
czuly punkt, to dla Ciebie zamieniam go, w mojej wypowiedzi,
na "cieply misiek" ;) Kto tym razem czuje sie urazony?

BTW nigdy nie startowalem w maratonie, waze 100 kg
i na kazdym podjezdzie mam zgona, ale mierze sily na
zamiary i wiem, ze przy lajtowym tempie z odpoczynkami
jestem w stanie przejechac trase MEGA, tak jak wszystkie
inne osoby z grupy lajtowej, co wykazalismy ostatnio.
Skoro nie walczymy o miejsca, tylko o przejechanie
dystansu, to startowanie z taka swiadomoscia (na temat
swoich mozliwosci) w MINI byloby "pedziowaniem",
ale to wylacznie moje zdanie, wszak kazdy mowi za siebie.

PS
W ramach przygotowan teoretycznych do debiutu
trafilem pod ponizszym linkiem na fajne stwierdzenie:

Myślę, że MTB Maraton w Krakowie to rewelacyjny pomysł, chyba najlepsza trasa. Nie ma gór, więc trasa Cię nie zmiażdży, ale jest i tak ciekawa, więc będzie miło i przyjemnie. Zresztą coroczny rekord frekwencji mówi sam za siebie. Przy okazji jeśli pojedziesz odpowiednio wolno ;-) to będziesz miał okazję zobaczyć jak jedzie czołówka, jakieś 35 km przed metą trasy giga i mega łączą się i rozpędzone harty z dużej rundy (dodatkowo startujące godzinę wcześniej) wpadają na biedny i zmęczony ogon z średniej pętli. ;-)

http://www.grupy.banzaj.pl/Mar…71,2009_03.html
Paula kobieta

Paula
Dodane 25-08-2010 09:21 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Nawet nie bolało :) szybki i sprawny etap rejestracji jest już za mną :) teraz pora na przygotowanie sprzętu i zebranie sił :)
Pirx mężczyzna

Pirx
Miejscowość: Klucze
Dodane 25-08-2010 10:45 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Kolego Leslaw, to byl zabieg retoryczny, majacy na celu
mobilizacje kolektywu do stawiania sobie wysoko poprzeczki,
nic wiecej. Ale jezeli "weteran Solidarnosci" trafil w Twoj
czuly punkt, to dla Ciebie zamieniam go, w mojej wypowiedzi,
na "cieply misiek" ;) Kto tym razem czuje sie urazony?
(...)
Skoro nie walczymy o miejsca, tylko o przejechanie
dystansu, to startowanie z taka swiadomoscia (na temat
swoich mozliwosci) w MINI byloby "pedziowaniem",
ale to wylacznie moje zdanie, wszak kazdy mowi za siebie.
(...)

glowacz

Stary, brniesz nadal w złym kierunku. Gospodarz delikatnie zwraca uwagę, więc Gościowi wypadałoby opowiedzieć coś w rodzaju: "aaaa, myślalem, że to będzie dowcipne, ale nie jest, więc sorry". I tyle. A Ty swoje...
Edytowane przez Pirx dnia 25-08-2010 11:39
Basia kobieta

Dodane 25-08-2010 22:01 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jestem załamana, dziś miałam bardzo bliskie i bardzo bolesne spotkanie z asfaltem. Obawiam się że mój nadgarstek nie wydobrzeje do soboty. Postaram się przyjść żeby pokibicować forumowiczom, a szczególnie tym lajtowym :) Ale szkoda...

Basia

halina kobieta

halina
Dodane 26-08-2010 07:22 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Basia, szkoda :(
Maximuss mężczyzna

Maximuss
Dodane 27-08-2010 13:11 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
To Basia będziem razem pape drzeć na naszych.:D
piemag kobieta

Dodane 27-08-2010 13:27 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja zdalnie trzymam kciuki za wszystkich startujących - powodzenia! :-)
angel
Dodane 27-08-2010 19:32 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
dziś zrobiłam sobie powtórkę mini,w lesie głucha cisza i błotko (na którym lekko się przejechałam,już napewno zmienię rower bo nigdy nie wystartuję :) ) do jutra ma padać więc trasa nie będzie jak podczas ostatniego lajtu ale nie jest źle i jest to do pokonania bez problemu ( to info dla dziewczyn na jutro ). Trzymam kciuki B)

p.s
Basia,Maximuss gdzie jest Wasz sektor dla kibiców? :)
Skocz do Forum: