Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Spoko, myślałem że coś modyfikowaliście. Ja planowałem kiedyś z Krakowa i z powrotem ale nie wiem czy bym nie padł gdzieś do rowu po drodze
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ja se pyknąłem 130 km szoski i ledwo przejechałem. Kocur - musimy się kiedyś wybrać na te Kudłacze. Spokojnie przejedziemy, ale to dopiero jak wrócę, po urlopie. | |
|
| |
|
Ok, to na razie nic nie planuje - może jeszcze poćwiczę w międzyczasie dłuższe dystanse
|
|
| |
| tolanowak Posty: 13 Dołączył: 28 lut 14 |
|
A jeździcie czasem w okolicy woj.śląskiego? Jeśli nie to powinniście zdecydowanie . Mamy tu naprawdę fajne trasy i wiele innych atrakcji, które można przy okazji zaliczyć .
|
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| Podaj przykłady tras i rodzaje atrakcji do zaliczenia | |
|
| |
| pconrad Posty: 16 Miejscowość: krk Dołączył: 29 paź 11 |
|
|
Ponoć pustynia nam się zmienia -http://krakow.gazeta.pl/krakow…html#LokKrakTxt Czy ktoś miałby ochotę na szosową wycieczkę na pustynię w ten weekend? Tempo średnie - do 30 km/h Albo gdzieś bliżej na 2-4 godzin pedałowania? |
|
|
| |
| Ucik Posty: 204 Dołączył: 27 lis 12 |
|
Ha, ![]() My tam będziemy, ale trasą nieco krótszą więc może zobaczmy się na miejscu? Nawiasem mówiąc w ten weekend organizowane sąhttp://www.gmina-klucze.pl/97,…praszamy_.html, więc jak ktoś zastanawia się gdzie zabrać dzieciaki... | |
| Edytowane przez Ucik dnia 26-07-2014 14:18 | |
|
| |
| Luzac Posty: 163 Miejscowość: Kraków Dołączył: 10 lip 10 |
|
Fajnie,że prace dobiegają końca. Pustynia ma potencjał tylko trzeba ją przywrócić do pierwotnego stanu (choć może brzmieć to dziwnie gdyż jest tworem ludzkim). Chętnie zobaczyłbym efekty tych prac. Piszę się na taką wyprawę choć jutro zapowiadane są burze.
Luźna łyda = wysoka kadencja |
|
|
| |
|
| To może jakaś bliższa opcja na max 2,5-3h przed popołudniowymi burzami? Jestem otwarty na propozycje zarówno szosowe jak i mtb. Tylko start trzeba zrobić przed deszczem czyli jakoś przed południem. | |
|
| |
|
|
Ja mam tylko rower mtb ale zarówno szosa jak i teren mi pasuje. Nie wiem co możnaby zrobić 2,5 - 3 h musiałbym pomyśleć a może masz jakieś sugestie? A może Dobczyce przez Myślenice. Może będą ładne widoki?
Luźna łyda = wysoka kadencja | |
| Edytowane przez Luzac dnia 26-07-2014 22:36 | |
|
| |
|
|
Ja jadę jutro Wieliczka - Dobrzyce - Kasina. Tempo Kota, oczywiście mtb. Tylko nie wiem o której wyjadę - pewnie 9-10. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
|
Ale zaczynasz z Wieliczki? Luźna łyda = wysoka kadencja |
|
|
| |
|
|
Jeśli mtb to opcja: 1- eksploracja lasu z Zabierzowem w kierunku Paczółtowic - sporo fajnych ścieżek 2 - przez Kryspinów w kierunku Tenczynka ale za mostem nad autostradą powrót do kraka 3 -w kierunku Ojcowa 4 -jakaś dolinka Jak dla mnie to start najlepszy gdzieś z okolic Bronowic i powrót do 3h - muszę trochę porabotać. ps. Dobczyce super ale jutro chcę coś szybkiego i lokalnego ogarnąć |
|
|
| |
|
|
Dla mnie lokalnie to Dobczyce a dla Ciebie Tenczynek ponieważ mieszkamy w różnych częściach miasta. Ja mieszkam w Borku więc jak mam robić znów kilkanaście km na miejsce zbiórki i z powrotem to znów wyjdzie, że 1/3 wycieczki przeznaczam na dojazdy przez miasto i stąd moja niechęć na tamte rejony chyba, że gdzieś można się spotkać bardziej w centrum. Nie wybrzydzam skoro czas Cię goni to trudno.
|
|
| |
|
| Zrozumiała sprawa. Borek to rzeczywiście daleko. To może uda się następnym razem. Pozdrowery, k | |
|
| |
|
Ja do Wieliczki mam od siebie przez miasto około 15 km ![]() Właśnie wstałem, zobaczę czy się zbiorę ... MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
|
Ja się chyba zbiorę. Jadę z Borku, przetnę Zakopiańską i mogę jechać w tamtą stronę. Może umówmy się gdzieś na południowym wylocie z Krakowa za jakieś 30-40 min? No i byłem w Dobczycach, "palma jak cholera i spotkałem mnóstwo szosowców jadących w stronę Krakowa jak i w przeciwną. Chyba czas zbierać pieniążki na rower szosowy
Luźna łyda = wysoka kadencja | |
| Edytowane przez Luzac dnia 27-07-2014 14:18 | |
|
| |
|
Napisałem wiadomość i już nie wróciłem do tematu rano ![]() Wyszedłem dużo po 9tej, jeszcze zrobiłem porządki w piwnicy. Do Wieliczki mam równo 17 km - byłem tam prawie punkt 11 - to byś czekał z godzinę ![]() Ale trasa strzeliła - Dobczyce, Kasina, Mszana, Myślony, Świątniki - ledwo żyje, upał gorszy niż tydzień temu. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
Fajna rundkę zrobiłeś, dla mnie coś co też muszę zrealizować, w ogóle lubię te rejony bo góry w słoneczny dzień ładnie się prezentują w oddali
|
|
| |
|
Ale nie aż taki słoneczny, 6 bidonów mi zeszło podczas jazdy - 128 km
|
|
| |
| Skocz do Forum: |