(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 15-09-2010 20:58 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Może wymyślić jakąś trasę tematyczna? Kiedyś krakowskie forty były wątkiem. Może jakieś ciekawe, a mało znane miejsca w Krakowie? Dzisiaj po głowie chodził mi Dworek Matejki w Krzesławicach. Może ktoś zna jakiś ciekawy park, zabytek. Młyn w Nowej Hucie, Fort Benedykta? A może lasy tynieckie?
Już sam nie wiem gdzie już byliście! ???

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

PePe mężczyzna

PePe
Dodane 15-09-2010 21:30 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
A może krakowskie galerie - to w cyklu: "Nie mogłem się powstrzymać..." :D

PePe

Versus mężczyzna

Dodane 15-09-2010 21:39 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Widzisz... nie pomyślałem! B):D

Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 15-09-2010 21:41 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W kwestii odwiedzenia ciekawych miejsc w okolicach Nowej Huty polecam zabytki w Kościelnikach i Branicach. Moje skraje rodzinne.:)
Cvbge mężczyzna

Dodane 17-09-2010 08:54 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jakby było w niedzielę i jakaś dłuższa trasa to może też bym pojechał
Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 17-09-2010 22:54 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jest w niedzielę, nie jest taka znowu dłuższa, ale można nadrobić intensywnością, po drodze krótkie leżakowanie dla złapania oddechu podczas, którego można rozładować emocje z bronią w ręku, całkiem legalnie zresztą, no i w rejonie Huty zakładając, że Lesław miał PO w szkole to są szanse na "pudło" lub na dziesiątkę ;-) a reszta może zwyczajnie dla towarzystwa na luzie, lajtowo się przewietrzyć.

http://www.biathlonrowerowy.pl….php?page=trasa

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Versus mężczyzna

Dodane 18-09-2010 08:51 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
To na czym stoimy? Czy oprzemy się na Krzesławicach, Branicach, Kościelnikach, strzelnicy sportowej(?) jako punktach pewnych, a resztę powierzymy niczym niepohamowanej fantazji?
Jeżeli tak, to pozostaje wybrać(zgodnie z tradycją) stosowną pętlę tramwajową!

Cvbge mężczyzna

Dodane 18-09-2010 15:41 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Moim marzeniem jest trasa pod sliki ;)
Gregu mężczyzna

Dodane 18-09-2010 17:37 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
No jakby była pod sliki to bym się i może ja zabrał.Czasem trzeba bardziej na lajcie:).
Versus mężczyzna

Dodane 18-09-2010 19:41 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Proponuję godzinę 11:00 pod smokiem. Jeżeli będzie ktoś oprócz mnie, jedziemy dalej-11:30 kolejna "ustwka" pod parkiem wodnym(główne wejście). Jeżeli nikt nie pojawi się pod smokiem, a do jutra, do 9:00 nikt nie potwierdzi spotkania pod parkiem wodny- wycieczka odwołana! Trasa jak w/w. Ja jadę na trekingu, wąskie opony.

Gregu mężczyzna

Dodane 18-09-2010 20:33 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ok, ja się zjawie o 11 pod smokiem.Do jutra.
Edytowane przez Gregu dnia 18-09-2010 20:33
Cvbge mężczyzna

Dodane 18-09-2010 21:36 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Będę pod Parkiem Wodnym.
Zdradzisz nam cel wycieczki?
Edytowane przez Cvbge dnia 19-09-2010 09:34
halina kobieta

halina
Dodane 19-09-2010 14:35 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W ramach "lajciku" razem z Elendil i Skorpionem byliśmy wczoraj na Jurze. Objechaliśmy Rabsztyn, Ogrodzieniec, Bydlin, Smoleń, skraj Pustyni Błędowskiej i całe mnóstwo terenowych kawałków (może ktoś bardziej zorientowany opisze dokładniej trasę ;)) Niestety kończyliśmy asfaltem, bo dzień nam się zaczął kończyć...
Pogoda szczęśliwie też dopisała. Mówiąc krótko - było fan-tas-tycz-nie! :)
Parę fotek
Edytowane przez halina dnia 19-09-2010 14:43
Andy mężczyzna

Andy
Dodane 19-09-2010 14:44 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
No pięknie, o takich wyjazdach trzeba mówić przed. Może zebrałoby się np. 2 samochody, a tak tylko można pozazdrościć oglądając zdjęcia :)
Versus mężczyzna

Dodane 19-09-2010 17:12 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Właśnie jutro tam się wybieram! I mam pytanie. Jak tam mają się wrzosy? Jeszcze ok, czy już zmrożone, zwiędnięte? Zależy mi na info., bo celem jest plener foto. I jak już nie ma po co jechać, to zmienię plany. ???

przemo mężczyzna

przemo
Dodane 19-09-2010 17:52 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Dziękuję za dzisiejsze pokręcenie się w nieznanych dla mnie okolicach.
Na starcie nie było nas wielu: Versus, Cvbge, Gregu i ja. Odwiedziliśmy wszystkie zaplanowane przez kierownika wycieczki atrakcje, czyli Krzesławice, Kościelniki i Branice, a przy okazji Wadów. Niestety stan naszych zabytków pozostawia wiele do życzenia.
Versus mężczyzna

Dodane 19-09-2010 18:23 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja także dziękuję za wspólny rekonesans po najbliższej, tej mniej znanej okolicy Krakowa! B)

halina kobieta

halina
Dodane 19-09-2010 18:28 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Andy, problem polega na tym, że wycieczka, chociaż planowana od ho ho kiedy, ostatecznie odbyła się dość spontanicznie :)
Versus, wrzosy jeszcze kwitną ze wszystkich sił, chociaż akurat okolice, w których byliśmy, jakieś wybitnie wrzosonośne nie były. W najgorszym razie możesz fotografować muchomory tak
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 19-09-2010 20:47 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Faktycznie wycieczka odbyła się dość spontanicznie i decyzja zapadła w ostatniej chwili. Pogoda wreszcie dopisała, atmosfera wspaniała jak to zwykle bywa na lajtach. Co do trasy zamieściłem tracka w dziale okolice Krakowa, więc niebawem się pojawi.
Od siebie dodam: nazwa Klucze pochodzi od kluczenia, niebieski rowerowy oznaczony wręcz koszmarnie ale daliśmy radę. Widok pustyni w promieniach słońca niesamowity, Orle Gniazda rewelacyjne zwłaszcza Ogrodzieniec wzniesiony na litej skale robi wrażenie. Troszkę brakło nam czasu bo wyskoczyliśmy na grzyby (przywieźliśmy cały plecak maślaków i podgrzybków). W ramach rekompensaty dla tych, którzy nie byli planowana jest trasa od Smolenia czerwonym rowerowym przez Bydlin, Rabsztyn, Pieskową Skałę i Ojców i Doliną Prądnika do Grodu Kraka.

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Gregu mężczyzna

Dodane 19-09-2010 21:31 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
No dzięki za dzisiejszy wypad.Te niektóre zabytki to wręcz straszyły:|
Skocz do Forum: