(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Może wymyślić jakąś trasę tematyczna? Kiedyś krakowskie forty były wątkiem. Może jakieś ciekawe, a mało znane miejsca w Krakowie? Dzisiaj po głowie chodził mi Dworek Matejki w Krzesławicach. Może ktoś zna jakiś ciekawy park, zabytek. Młyn w Nowej Hucie, Fort Benedykta? A może lasy tynieckie? Już sam nie wiem gdzie już byliście! ??? nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
A może krakowskie galerie - to w cyklu: "Nie mogłem się powstrzymać..."
PePe |
|
|
| |
|
Widzisz... nie pomyślałem! ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
W kwestii odwiedzenia ciekawych miejsc w okolicach Nowej Huty polecam zabytki w Kościelnikach i Branicach. Moje skraje rodzinne.![]() |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| Jakby było w niedzielę i jakaś dłuższa trasa to może też bym pojechał | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Jest w niedzielę, nie jest taka znowu dłuższa, ale można nadrobić intensywnością, po drodze krótkie leżakowanie dla złapania oddechu podczas, którego można rozładować emocje z bronią w ręku, całkiem legalnie zresztą, no i w rejonie Huty zakładając, że Lesław miał PO w szkole to są szanse na "pudło" lub na dziesiątkę ;-) a reszta może zwyczajnie dla towarzystwa na luzie, lajtowo się przewietrzyć. http://www.biathlonrowerowy.pl….php?page=trasa Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
|
To na czym stoimy? Czy oprzemy się na Krzesławicach, Branicach, Kościelnikach, strzelnicy sportowej(?) jako punktach pewnych, a resztę powierzymy niczym niepohamowanej fantazji? Jeżeli tak, to pozostaje wybrać(zgodnie z tradycją) stosowną pętlę tramwajową! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Moim marzeniem jest trasa pod sliki ![]() |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
No jakby była pod sliki to bym się i może ja zabrał.Czasem trzeba bardziej na lajcie . |
|
|
| |
|
|
Proponuję godzinę 11:00 pod smokiem. Jeżeli będzie ktoś oprócz mnie, jedziemy dalej-11:30 kolejna "ustwka" pod parkiem wodnym(główne wejście). Jeżeli nikt nie pojawi się pod smokiem, a do jutra, do 9:00 nikt nie potwierdzi spotkania pod parkiem wodny- wycieczka odwołana! Trasa jak w/w. Ja jadę na trekingu, wąskie opony.
|
|
| |
|
| Ok, ja się zjawie o 11 pod smokiem.Do jutra. | |
| Edytowane przez Gregu dnia 18-09-2010 20:33 | |
|
| |
|
|
Będę pod Parkiem Wodnym. Zdradzisz nam cel wycieczki? | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 19-09-2010 09:34 | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
W ramach "lajciku" razem z Elendil i Skorpionem byliśmy wczoraj na Jurze. Objechaliśmy Rabsztyn, Ogrodzieniec, Bydlin, Smoleń, skraj Pustyni Błędowskiej i całe mnóstwo terenowych kawałków (może ktoś bardziej zorientowany opisze dokładniej trasę ) Niestety kończyliśmy asfaltem, bo dzień nam się zaczął kończyć... Pogoda szczęśliwie też dopisała. Mówiąc krótko - było fan-tas-tycz-nie! ![]() Parę fotek | |
| Edytowane przez halina dnia 19-09-2010 14:43 | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
No pięknie, o takich wyjazdach trzeba mówić przed. Może zebrałoby się np. 2 samochody, a tak tylko można pozazdrościć oglądając zdjęcia ![]() |
|
|
| |
|
|
Właśnie jutro tam się wybieram! I mam pytanie. Jak tam mają się wrzosy? Jeszcze ok, czy już zmrożone, zwiędnięte? Zależy mi na info., bo celem jest plener foto. I jak już nie ma po co jechać, to zmienię plany. ???
|
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
|
Dziękuję za dzisiejsze pokręcenie się w nieznanych dla mnie okolicach. Na starcie nie było nas wielu: Versus, Cvbge, Gregu i ja. Odwiedziliśmy wszystkie zaplanowane przez kierownika wycieczki atrakcje, czyli Krzesławice, Kościelniki i Branice, a przy okazji Wadów. Niestety stan naszych zabytków pozostawia wiele do życzenia. |
|
|
| |
|
Ja także dziękuję za wspólny rekonesans po najbliższej, tej mniej znanej okolicy Krakowa!
|
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Andy, problem polega na tym, że wycieczka, chociaż planowana od ho ho kiedy, ostatecznie odbyła się dość spontanicznie ![]() Versus, wrzosy jeszcze kwitną ze wszystkich sił, chociaż akurat okolice, w których byliśmy, jakieś wybitnie wrzosonośne nie były. W najgorszym razie możesz fotografować muchomory |
|
|
| |
skorpion ![]() Posty: 170 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 maj 10 |
|
|
Faktycznie wycieczka odbyła się dość spontanicznie i decyzja zapadła w ostatniej chwili. Pogoda wreszcie dopisała, atmosfera wspaniała jak to zwykle bywa na lajtach. Co do trasy zamieściłem tracka w dziale okolice Krakowa, więc niebawem się pojawi. Od siebie dodam: nazwa Klucze pochodzi od kluczenia, niebieski rowerowy oznaczony wręcz koszmarnie ale daliśmy radę. Widok pustyni w promieniach słońca niesamowity, Orle Gniazda rewelacyjne zwłaszcza Ogrodzieniec wzniesiony na litej skale robi wrażenie. Troszkę brakło nam czasu bo wyskoczyliśmy na grzyby (przywieźliśmy cały plecak maślaków i podgrzybków). W ramach rekompensaty dla tych, którzy nie byli planowana jest trasa od Smolenia czerwonym rowerowym przez Bydlin, Rabsztyn, Pieskową Skałę i Ojców i Doliną Prądnika do Grodu Kraka. Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze. |
|
|
| |
|
No dzięki za dzisiejszy wypad.Te niektóre zabytki to wręcz straszyły![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |