Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
|
Uf, ja nawet nie mam siły pisać na klawiaturze więc odsyłam do tekstu jak to wyglądało z mojej strony:http://d-avid.bikestats.pl/ Dziękuję całej ekipie. ![]() |
|
|
| |
| Michal01 Posty: 5 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 sty 07 |
|
Też dzięki za jazdę, ale spodziewałem się że będziemy po asfalcie jeździć, a w niektórych miejscach to raczej go nie przypominało wiec sam sobie pojechałem co by znów nie łatać ale za to 180km wyszło ![]() ps: po oględzinach oponka do wywalenia o dziwo miedzy środkiem opony a rafką niezła dziurka wyszła po napompowaniu do 8,5 ;( | |
| Edytowane przez Michal01 dnia 17-04-2010 21:15 | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Dziękuję wszystkim za wspólną jazdę. Przepraszam za brak zmian ale po ostatnim "tleniku" bałem się czy nie odpadnę![]() |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
Dobra, teraz mam już siłę więcej napisać. Sam trening rozpocząłem od rozgrzewki czyli dojazdy do Krakowa rowerkiem. 30 km przy okolicznościach zwiastujących piękną pogodę tego dnia. Szybko przebiłem się przed Kraków i pod smokiem wyczekiwałem reszty. Wymieniony przez Furmana skład ruszył jakimiś dziwnymi, bocznymi uliczkami, prowadzony przez Axiego w celu zgarnięcia jeszcze Davida. Wyjechaliśmy z Krakowa, pojawiły się pierwsze górki, tętno skacze, ale uznałem że za chwile wszystko się uspokoi - myliłem się ![]() Potem to już więcej górek, a mnie zaczynają palić wszystkie mięśnie, pojawiają się skurcze pierwszy raz od bardzo dawna, na każdym kolejnym podjeździe odstaje od peletonu, przed Sułkowicami kompletna zapaść - wszyscy odjechali. Wielkie dzięki że wtedy zaczekaliście ![]() A potem to już z górki było, peletonik rozkręcony przez Furmana i Axiego przecinał powietrze z prędkościami 40-45 km/h, co przy moim już zupełnym wyjechaniu sprawiło, że kilka kilometrów dalej, razem z Davidem odpadliśmy i wracaliśmy do Skawiny, gdzie się rozdzieliliśmy, bardziej cywilizowanym tempem. Do domciu dotarłem wspomagany pkp ze 156 km i 5:47 min jazdy. Jeszcze raz dzięki za wypad. |
|
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
Furman, masz może tracka z dzisiejszej trasy?![]() |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Oto jest - http://rowerowanie.pl/trasy-gps/145,dookola-zalewu-dobczyckiego | |
| Edytowane przez furman dnia 18-04-2010 15:26 | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
W sobote planuje uderzyc w jakies gorki. Tak 120-150 km w fajnym tempie. Moze powtorka z tego co jechalismy ostatnio? Skrzynia, Furman, Kubak, Leslaw, Maciu i Inni - zapraszam! ![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Trasa wygląda bardzo zachęcająco . Jak będzie znośnie to wpadnę ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 20-05-2010 11:56 | |
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Spoko zapewne się skuszę tylko jeszcze nie wiem czy chce mi się zmieniać opony ![]() |
|
|
| |
|
Spoko zapewne się skuszę tylko jeszcze nie wiem czy chce mi się zmieniać opony Wolalbym jechac w teren, ale mysle ze w obecnej sytuacji nie ma to kompletnie sensu... |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
W sobotę jest bardzo fajny, kameralny wyścig szosowy w Wieliczce. Trasa co prawda krótka i raczej płaska, ale atmosfera w zeszłym roku była świetna. Link do stronki:http://www.kolarskamajowka.neostrada.pl/ |
|
|
| |
| skrzynia Posty: 566 Miejscowość: bikegaraż Dołączył: 29 lip 06 |
|
W sobote planuje uderzyc w jakies gorki. Tak 120-150 km w fajnym tempie. Moze powtorka z tego co jechalismy ostatnio? Super!
|
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
...kolarska majówka przeniesiona na 11 września ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
| Jak pogoda jako-taka będzie to może się myknę w żwawszą traskę. | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
U mnie podobnie , jak będzie bez deszczu to jadę. Proponuję nie przekraczać Wisły tylko myknąć na kierunek Rudno , przez Puszczę Dulowską do Trzebinii i z powrotem. ![]() |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Też się wybieram. Gdzie i o której się spotykamy? | |
|
| |
|
Ja tam w górki raczej uderzę
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
Gwoli przestrogi Proponuję bardzo uważać. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
Leslaw, a ta Twoja traska to szosa czy terenik, czy cos mieszanego? No i jak dluga, bo ja bym z checia pokrecil tak minimum 4 h?! Furman, ja marze o gorach, ale to chyba bedzie awykonlane w tych warunkach...?! Gdzie planujesz jechac? | |
| Edytowane przez buli dnia 21-05-2010 09:28 | |
|
| |
|
| Miałem na myśli górki ale po szosie właśnie. Nie myślałem jeszcze, w ogóle tak konkretnie nie chcę się umawiać bo różnie ze mną może być. Kombinujcie coś, dawajcie cynk, jak się uda wyrwać to podjadę. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

wiec sam sobie pojechałem co by znów nie łatać ale za to 180km wyszło