(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
ilbi kobieta

ilbi
Miejscowość: Kraków
Dodane 11-10-2010 18:40 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Z całą pewnością następnym razem zasilę Wasze szeregi!

Ja w sumie zrobiłam 70km (Kryspinów, Czułów, Sanka, Rybna), tyle że wszystko asfaltem. Niemniej jednak faktycznie w pierwszą stronę jechałam przed siebie (prawie), a w drugą musiałam już uważać żeby jakoś do tego domku wrócić:-)

Coś fajnego w planach na ten weekend? Ja zazwyczaj mam problem z pomysłem na trasę, bo za dużo okolic Krakowa to nie mam zwiedzonych, chociaż właśnie ostatnio staram się (jak już wydostanę się z miasta) jechać przed siebie, w prawo, w lewo i na drzewo:-)
Versus mężczyzna

Dodane 11-10-2010 19:04 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W trakcie dojazdu na "czasufkę" Sprosa przytrafiło się mi małe błądzenie nieco za Skałą. Jadąc na azymut trafiłem przypadkowo na szlak rowerowy(niebieski). To co na nim zobaczyłem, zmusza mnie do jak najszybszego powrotu w tamte okolice(koniecznie z aparatem fotograficznym)! Jak tylko znajdę czas i dopisze pogoda, będę liczył tu na towarzystwo!
Ilbi- służę celem!;)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Andy mężczyzna

Andy
Dodane 11-10-2010 19:26 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
...jechać przed siebie, w prawo, w lewo i na drzewo:-)ilbi

Ja wolę wersję: ...i łup w słup :)
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 11-10-2010 21:04 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Mnie również było bardzo przyjemnie. Pomysł z eksploracją lasku tynieckiego świetny w sam raz na niedzielne popołudnie. Marcin wielkie dzięki za filmik i miło było poznać. Faktycznie nie zawsze była to jazda prosto i nie zawsze przed siebie.

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Nomad mężczyzna

Nomad
Miejscowość: Niegoszowice
Dodane 12-10-2010 19:29 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
No tak, zaoferowałem się i cisza. Nie pojechałem, ale mam jeszcze i inne pasje. Wybór nie jest prosty. Byłem w Tatrach. Obiecuje, że będę zaglądał i pewnie nie raz się załapię. Jak tylko czas i pogoda ku temu będzie.

Rowerem szybciej i dalej

ilbi kobieta

ilbi
Dodane 12-10-2010 21:07 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Czyli jakiś już pomysł mamy:) Teraz jeszcze tylko nie wiemy co pogoda ma w planach...
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 13-10-2010 19:40 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W tym tygodniu w sobotę wybieramy się z Haliną na Leskowiec, jedziemy na przełęcz Kocierz a potem czerwonym szlakiem do schroniska. Ok 35km w obie strony przewyższenia ok połowa Jury, tempo ślimaczo-fotograficzne. Faktycznie ostatnie lajty niebezpiecznie ewoluowały w kierunku profi, teraz zapowiadam powrót do prawdziwych lajtów, czas od ok 9.00 do zmroku, tak, że jest dużo czasu, sporo odpoczynku i planujemy sporo fotek. Wyjazd ok 7.30 spotkanie przy pawilonie handlowym przy ulicy Tynieckiej, vis-à-vis ul. Skalica. Dla zainteresowanych jadę z Prądnika Czerwonego, tak że mogę kogoś zgarnąć po drodze info na PW. Mam 2 miejsca lajtowo-osobowo-rowerowe.ZAPRASZAM

Versus mężczyzna

Dodane 13-10-2010 19:48 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Na sobotnią włóczęgę z Furmanem nie mam zdrowia;(
Dlatego zamierzam uskutecznić w/w przeze mnie wyjazd na kontrolowane błądzenie za Skałą.
O ile pogoda nie sprawi psikusa, proponuję godzinę 9:30 pod smokiem, i dalej tradycyjną już pętlę tramwajowa na Krowodrzy 10:00.
Tempo umiarkowane, w większości po asfalcie Doliną Prądnika, z małą wariacją czerwonym szlakiem rowerowym za Zielonkami. Podczas będącego celem wycieczki błądzenia, przewiduję małą sesje fotograficzną, zatem proszę się nieco ogarnąć! ;)

Edytowane przez Versus dnia 13-10-2010 19:49
Paula kobieta

Paula
Dodane 14-10-2010 13:45 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Rezerwuję miejsce na Leskowiec :) o ile nie zaśpię bo pora bardzo wczesna :o
angel
Dodane 14-10-2010 19:21 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
kusisz Versusie :) ale moje roztrenowanie jest tak wielkie,że mam spore obawy:|
Versus mężczyzna

Dodane 14-10-2010 19:43 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Angel, gdybym nastawiał się na jazdę, to pojechałbym w góry z Furmanem lub SkorpionoHalinką! Jedziemy płasko, bez zadyszki, może jakieś jedzenie po drodze. Właśnie, jak ktoś poleca coś w tamtej okolicy do przełknięcia, to proszę o namiar.

Uwaga! Osoby chcące dołączyć się na Krowodrzy, proszę o powiadomienie o tym fakcie najpóźniej do 8ej rano w sobotę.

halina kobieta

halina
Dodane 14-10-2010 19:46 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
o ile nie zaśpię bo pora bardzo wczesna :oPaula

Pani sobie życzy budzenie? ;) To numer telefonu na PW proszę :)

ale moje roztrenowanie jest tak wielkie,że mam spore obawy:|angel

Monika, na roztrenowanie jest tylko jedno lekarstwo :) - pokręcić!
angel
Dodane 14-10-2010 20:04 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
potwierdzę w sobotę o 8,jeśli będę to pojawię się pod smokiem :)

p.s SkorpionoHalinka to chyba już zawodnik doskonały a napewno filar lajtowego wątku :)
Paula kobieta

Paula
Dodane 14-10-2010 20:08 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Halinko, dziękuję za propozycję ale dam radę :) w końcu jestem zaprawiona w codziennym wstawaniu do pracy a spanie przełożę na niedzielę :D
Cvbge mężczyzna

Dodane 14-10-2010 20:30 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jeśli będzie pogoda, bo widziałem trochę deszczu na icm, to zapewne będę na Krowodrzy.
Z tym, że jak rozumiem chcesz jechać niebieskim w Ojcowie? Jeśli dobrze pamiętam to szlak w dużej części nie-asfaltowy.
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 14-10-2010 20:33 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Moi drodzy to naprawdę ma być LAJT choć po ostatnich wycieczkach może wydawać się nieco egzotyczne. Po prostu oficjalne podsumowanie sezonu w pięknych okolicznościach przyrody, przy bigosiku i szarlotce schroniskowej.
P.S
Paula przy ostatnich porządkach znalazłem zestaw śmigusowy!!!
To o której to budzenie?

halina kobieta

halina
Dodane 14-10-2010 20:42 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Oficjalne?! O tym nie było dotąd mowy... Trzeba mieć stroje wieczorowe, żeby się przebrać po 18? ;)
Paula kobieta

Paula
Dodane 14-10-2010 20:56 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Skoro wszyscy chcą mi zrobić pobudkę to poproszę o 6:30 :) a zestaw śmigusowy napewno przyniesie zamierzony skutek brawo!za pomysł Skorpion
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 14-10-2010 21:42 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jak szaleć to szaleć, zakupiłem krawat w kolorze mojego bolida.
Ale jak nas zleje to faktycznie możesz mieć problem z doborem akwalungu do sukni wieczorowej. Ale że życzliwa ze mnie bestia to wpadnij wieczorkiem do mnie do garażu to przykręcę Ci bloki do płetw.

Versus mężczyzna

Dodane 14-10-2010 21:43 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jeśli będzie pogoda, bo widziałem trochę deszczu na icm, to zapewne będę na Krowodrzy.
Z tym, że jak rozumiem chcesz jechać niebieskim w Ojcowie? Jeśli dobrze pamiętam to szlak w dużej części nie-asfaltowy.Cvbge

Tak jak pisałem, za Zielonkami widzę na mapie czerwony szlak rowerowy, który dochodzi(prawie) do asfaltówki w Dolinie Prądnika(z Maszyc) chyba tuż za ośrodkiem Braci Albertynów. Stąd asfaltem(bo szybciej) do niebieskiego za Ojcowem. Tym szlakiem robimy pętlę i wracamy. Może rzeczywiście mało tam asfaltu!?

Skocz do Forum: