Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Jeśli górki to ze swojej strony proponuję jazdę w stronę Myślenic ale jak będzie w stronę Rudna czy gdzieś indziej to też dobrze .... byle asfalt pozwalał na w miarę spokojną jazdę na szosie ! | |
| Edytowane przez szbiker dnia 21-05-2010 10:28 | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
| Ja planuję jazdę po asfalcie 4-4,5h. Można tak ułozyć trasę , że górki też będą. Nie wiem jak z pogoda będzie i na jakim rowerku się wybieracie. | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Źródło:http://forumrowerowe.bikeholic…77212#post77212
Pozdrawiam |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
Jutro mają być małe opady Chyba że będziemy próbować zrobić ambitne górki, a za razem dystans? Jutro sobota więc może nie będzie aż tak dużego ruchu na drogach dużo uczęszczanych. propozycja trasy większy ruch może być tylko na odcinku z Zembrzyc do Skomielnej, jadąc tę trasę w wakacje wydłużyłem sobie kosztem dłuższej jazdy z Kalwarii przez Sułkowice nie wiem jak obecnie się mają osuwiska w Lanckoronie i czy przejedziemy w stronę Palczy. Powrót starą Zakopianką z Lubienia do Myślenic. Będzie ciepło więc teoretycznie damy radę wyjdzie czas jazdy tak ok. 6h | |
| Edytowane przez Maciu dnia 21-05-2010 12:52 | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Maciu, trasa super ale nie wiem czy bede mial na tyle czasu i czy nie za dlugo jak na tak niepewna pogode... Moze skrocimy ja do tego co jechalismy ostatnio: dojazd do Mszany przez Dobczyce i Kasine i powrot przez Myslenice - tj ok. 120 km i fajne gorki! ![]() PS: Leslaw, jedz z nami, fajnie byloby uderzyc jakas wieksza ekipa!! |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Maciu, dobry dystans 160 km. Tyle mam jeździć w cyklu roadmaraton.pl. Kto nie wytrzyma to sobie skróci. ![]() |
|
|
| |
|
Dobra może być i 120 Czyli że co ubierać mam sliki? Spotkanie np. Stacja shell na Kurdwanowie - skrzyżowanie Stojałowsiekgo/Herberta o 10.00? |
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Proponuje spotkanie pod Smokiem o 10-tej. Stamtad mozemy ruszyc do Swoszwic. No chyba, ze Wam pasuje inne miejsce to sie dostosuje! |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
(...) Nie wiem jak z pogoda będzie i na jakim rowerku się wybieracie.Leslaw Ja biorę szosę - mam nadzieję że nie ma jakiegoś hardcoru na trasie (...) Bardzo fajna trasa. Jestem za opcją 160km ale oczywiście każdy może potem skrócić. Jeżeli kierunek jazdy jest w kierunku Skawiny to lepiej spotkać się przy smoku a jeżeli kierunek odwrotny na Świątniki to Shell Jestem za 10:00. Jaka opcja ostateczna ? | |
| Edytowane przez szbiker dnia 21-05-2010 17:12 | |
|
| |
| skrzynia Posty: 566 Miejscowość: bikegaraż Dołączył: 29 lip 06 |
|
| Mnie jutro jednak nie będzie coś mi wyskoczyło... | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Ja też spróbuję powalczyć na szosie![]() |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
U mnie kiepsko z czasem. Raczej wybiorę się wcześniej samotnie. Za to w niedzielę planuję coś dłuższego. Wyjazd koło 9 - gdzieś w okolice Kalwarii. |
|
|
| |
| scaraab Posty: 37 Dołączył: 21 cze 09 |
|
| Furman to może razem? Przygotowuję się na MTBTrophy... I przyda się dystans powyżej 100km...? Gdzie byśmy się spotkali? Jaka trasa? Oczywiście niedziela bo w sobotę to ja pracuję... | |
|
| |
| Godul Posty: 115 Miejscowość: Kraków Dołączył: 21 mar 08 |
|
| To pod Smokiem czy Shell ? | |
|
| |
|
szbiker myślę że pogoda pozwoli nam przejechać 120km wg planu Bulego bo faktycznie na 160 trzeba więcej czasu, a deszcz nie bedzie nam pomagał, najwyżej mocniej sie pojedzie. W stronę Dobczyc to i tak przez Swoszowice trzeba jechać. Po za tym bulwary są zamknięte od mostu grunwaldzkiego do dębnickiego więc Smok raczej odpada. Buli jak nie zdążysz na 10 na stacje shell to może być 10,15, bo przejazd z pod smoka zajmie 15min. Więc ja będę czekał na stacji Shell ![]() |
|
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Mnie jednak nie będzie. | |
|
| |
| kasia Posty: 282 Dołączyła: 29 wrz 06 |
|
Czegos nie rozumiem...wybrałam sie dzisiaj na "zielony" trening, a było "czerwono" . Kręciliśmy się (Ja, Jelitek, Godul, Michal i jeszcze 1 Bikeholik) na szoszkach w rejonie Swiatnik Górnych przez dwie godziny, bo miala byc burza... Ktoś, gdzieś jutro na szoszce pomyka? |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Jak już pisałem wcześniej w NIEDZIELĘ wybieram się w okolice Kalwarii. Startuję o 9 rano spod smoka. Planuję taką traskę -http://rowerowanie.pl/trasy-gps/153,w-strone-kalwarii Dystans około 115 km, teren początkowo pagórkowaty z tendencjami w środkowej części trasy do całkiem solidnych górek. Celem jest pojazd na Sołtysi Dział, bardzo stromy podjazd na przeł. pomiędzy Harbutowicamu, a Sułkowicami. Warto tam się wybrac, jak ktoś na szosie wjedzie to znaczy, że cienki nie jest ![]() Lecę kolarką. | |
| Edytowane przez furman dnia 22-05-2010 16:52 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Zieloni czekali na czerwonych na stacji shell. Był Maciu, Szbiker i Ja. Trening zaliczyliśmy ok. 120 km. Extra było! Track trasy. |
|
|
| |
|
Buli sam zaproponowałeś wyjazd, ludzie się zorganizowali, a Ty nie przyjechałeś - na przyszłość wypadało by wcześniej powiadomić o takim rozwoju sytuacji gdyż straciliśmy 20min czekając na Ciebie ![]() Co do wyjazdu to były zacne górki, a towarzysząca przepiękna pogoda pozwalała na podziwianie cudownych widoków w okolicach Wiśniowej i Kasiny Wielkiej. Kto nie był niech żałuje, tylko wracając już w Sieprawiu dorwała nas burza, poważny grad nie pozwalał na sprawną jazdę, jedna kuleczka lodu rozcięła mi rękę. Szbiker robił zdjęcia więc za karę będziecie oglądać i zazdrościć! ![]() Furman jutro się wybieram z Tobą, będzie również Dawid - prosił mnie bym przekazał ![]() | |
| Edytowane przez Maciu dnia 22-05-2010 17:29 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

.... byle asfalt pozwalał na w miarę spokojną jazdę na szosie !