Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
każdy szanujący się niedźwiedź nie wstaje przed wiosną ;-) Prawda MIŚKU?
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Niedźwiedziem nie jestem, ale jeśli mogę wypowiedzieć się jako misiek, to ogłaszam, że dużymi krokami nadchodzi WIOSNA!
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Co do wiosny i nowego sezonu ujął bym to tak: ..z każdym obrotem korby nieuchronnie nadchodzi moment kiedy przyjdzie zdać sobie sprawę z tego jak jesteśmy ciency.. jak uzupełnicie kalendarz to nawet będę wiedział dokładnie kiedy ale to już normalka, nic się nie zmienia pod tym względem więc jeśli o mnie chodzi był czas by się przyzwyczaić. A propo bo rowerowo miało być. Jechałem sobie dzisiaj (ups od 22min wczoraj) doliną Wisły na kierunek Łączany a właśnie wypalali pola, przystanąłem by sfilmować a w drodze powrotnej języki ognia wchodziły już na drogę. Czy Ci ludzie nie mają rozumu? Co roku ta sama historia a przy okazji, że się wszędzie kopci to wypalają jeszcze śmiecie tuż za domem. http://www.youtube.com/watch?v=_7Xx818xOQQ Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Na weekend zapowiadają fajną pogodę. Może jakieś pagórki by zrobić. Na rowerze oczywiście. MTB oczywiście
|
|
|
| |
|
|
Śmiga ktoś jutro? 10 pod gadem, trasa spontan ? |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
| Jak jazda po szosie to wpadnę na retro. | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-03-2012 13:57 | |
|
| |
|
| Ja na góralu ale w teren się nie wybieram. Co najwyżej może jakieś fragmenty szutru... | |
|
| |
| KRZYSIEK36 Posty: 53 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 5 paź 11 |
|
| A dużym dyskomfortem byłaby godzina 11 00? Tylko pytam... | |
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
| Jutro (sobota 10.03) z Schwepesem planujemy zrobić gdzieś jakąś seteczkę na LUŹNEJ NODZE. Start spod Cracovi o 11. Zapraszamy! | |
|
| |
|
@Krzysiek35 10:00 to wstępnie zaproponowana godzina - jutro damy z Furmanem jeszcze ostatecznie znać kiedy dokładnie śmigamy spod Smoka w zależności od pogody i innych czynników Lecimy w każdym razie na góralach po asfalcie i ewentualnie utwardzonych drogach | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-03-2012 19:14 | |
|
| |
|
| Ja z Furmanem startujemy o 10:00 spod Smoka . Zapraszamy | |
|
| |
|
|
Dawid - jedziecie na szoskach? .. bo się zastanawiam czy nie pojechać z Wami a też się właśnie powoli zbieram. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
| Tak, na szosach,. Uwaga, wyjazd przełożony na 11.30!! | |
| Edytowane przez Dawid dnia 10-03-2012 09:42 | |
|
| |
|
|
Ujechaliśmy się solidnie ze Szbikerem. Do Myślenic lecieliśmy na świeżych nogach więc tamtejsze pagórki nie zrobiły na nas większego wrażenia. Podjazd na Chełm poszedł bardzo sprawnie i szybko. Potem zjazd i powrót przez Jawornik, Sułkowice do Krakowa. W Jaworniku minął nas jakiś gość na kolarce. U Szymka odezwał się zew rywalizacji i obaj ruszyli jak szaleni do przodu. Zanim zdążyłem zareagować chłopaki byli już 50 metrów przede mną. Troszkę przycisnąłem, było mocno pod górę i pomału zacząłem ich dojeżdżać Gość na kolarce jednak uciekł na zjeździe i dojechałem do zmęczonego kompana. Dalsza trasa poleciała już bardzo sprawnie, góry się skończyły, a pagórki w drodze do Skawiny przez Radziszów przelecieliśmy jak błyskawica. W sumie całkiem solidny wyjazd wypadł, ponad stóweczka, po pagórkach, może być. Aha - w Tyńcu spotkaliśmy dawano nie widzianego przez nikogo Mjm-a. Nie zmienił się, no może przytył tylko trochę
|
|
|
| |
|
A my ze Schwepesem też machnęliśmy seteczkę na szosach, nawet Lesław się załapał na dłuższą chwilę ![]() http://www.sports-tracker.com/…vg6rm3egr8q45b1 |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Dzięki Dawid za koło, miałem dylemat czy podpinać się pod was gdyż mój góral miał wybitnie terenowe opony. Jakoś poszło, jechałem na dość wysokich tętnach ale raczej to kwestia braku wyjeżdżenia. Przed Sanką nasze drogi się rozjechały , a ja machnąłem aż 83 km. |
|
|
| |
|
|
No było konkretnie :-) . Fajnie było wspólnie pokręcić i przy okazji ;-) pooddychać leśnym powietrzem w drodze na Chełm. Czasami ciężko było utrzymać koło Furmanowi. Dopisała fajna pogoda może nie jest to jeszcze to ;-) ale i tak było gorąco ;-) Po drodze wyraźnie było widać że zarówno przyroda jak i bajkerzy budzą się ze snu zimowego :-) Nic tak nie zbudzi człowieka jak setunia po pogórach ... idzie wiosna ! :-) szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
|
|
Z Marcinem i Versusem objechaliśmy dzisiaj trasę Tyniec-Kalwaria-Stryszów-Wadowice-Babice, powrót nad Wisłą wśród sielskich krajobrazów. Wyszło mi 129,5km 5h10min, 770 m przewyższenia. oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=G8zYdF3VXb4 i track: http://www.sports-tracker.com/…9sri1uktk00ftjm Dzięki Panowie za wspólną traskę, miło było - do następnego razu. Jacek
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 10-03-2012 22:05 | |
|
| |
|
Fajny filmik i wycieczka Szczególnie podobał mi się atak psa na Marcina ![]() ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 10-03-2012 22:20 | |
|
| |
|
Ludziska - wiosna nadeszła, pora coś pośmigać. Co by szybciej obudzić się z zimowego snu proponuję trochę bólu. Pora jakieś górki zrobić ![]() Może by tak - Kraków-Skawina-Kalwaria-Palcza-Harbutowice-Hujówka będzie bolało- Jachówka-Góra Makowska będzie boleć jeszcze bardziej -Maków Podhalański-Wieprzec-Skomielna-Myślony może Kebab jakiś - Polanka-Kraków.W sumie jakieś 130-140 km. Sugerowane rowery szosowe. Upalanie tylko pod górę, pozostała część trasy raczej spokojnie, no wiecie tak żeby średnia ponad 30 wyszła ![]() Pod smokiem o 10. | |
| Edytowane przez furman dnia 15-03-2012 12:01 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |