Otwarte treningi MTB

Autor Wiadomość
bogil mężczyzna

bogil
Miejscowość: Skawina
Dodane 30-04-2012 22:44 RE: Otwarte treningi MTB
Ok to zadzwonię koło 11.20 gdzie te koła Trenera poniosły ;)
maciak01 mężczyzna

Dodane 30-04-2012 23:17 RE: Otwarte treningi MTB
Jedzie ktoś z okolic Ronda Mogilskiego, albo choćby z rynku? Niezbyt kojarze miejsce zbiórki, wiec fajnie byłoby się zabrać z kimś, kto lepiej zna Kraków :)
Adam70 mężczyzna

Adam70
Miejscowość: Kraków
Dodane 01-05-2012 06:54 RE: Otwarte treningi MTB
Hmm, jak ci to wytłumaczyć ... wiesz gdzie są stadiony Cracovii i Wisły - tam są właśnie Błonia (duży trawnik w środku miasta) ? Jeżeli dotrzesz na Błonia od strony Rynku (najlepiej ul. Piłsudskiego) to na pewno zauważysz dużą grupę rowerzystów (na rowerach MTB) to my - bo zapewne nie będziemy jedyną grupą, która startować będzie dzisiaj z Błoń (zapewne będą też szosowcy, ale oni spotykają się na drugim końcu Błoń).
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 01-05-2012 20:23 RE: Otwarte treningi MTB
Zabieram się by napisać o tym jak dzisiaj było, ale działo się tak dużo, że nie wiadomo od czego zacząć i aby czegoś nie pominąć. A działo się dzisiaj sporo: tylne koło, które bardzo chciało wyprzedzić przednie, kończący się łańcuch, przebita dętka, zerwana tylna przerzutka, opatrunek z chusteczki i szarej taśmy ... ale nie bójcie się, nic strasznego się nikomu nie stało !
Może jednak powinienem zacząć od tego, że zanim dojechaliśmy do zapowiadanych lasków tynieckich to zaliczyliśmy sikornik, lasek wolski, Kryspinów - jechaliśmy tak by unikać słońca, które paliło dzisiaj niemiłosiernie. Dotarliśmy do Tyńca a może powinienem powiedzieć, że do sklepiku (!) w którym kupiliśmy lody i zimne napoje by ugasić nasze pragnienie. Następnie podzieliliśmy się na 2 grupy: szybszą i wolniejszą. Tereny bardzo ciekawe, inne niż w lasku wolskim - dużo piachu - nowe doświadczenie. Trening zakończyliśmy już tradycyjnie w Pepez Pizza.
Było super, ale jak super to już zachęcam do tego by uczestnicy wypowiadali się w swoich komentarzach.

P.S. grupka najbardziej wytrwałych - 7 wspaniałych (w tym 2 wspaniałe) - zakończyła trening kąpielą w zimnej wodzie ;)
rayos mężczyzna

Miejscowość: Kraków - NH
Dodane 05-05-2012 14:46 RE: Otwarte treningi MTB
Dla zainteresowanych, track z treningu 01.05.2012

http://rowerowanie.pl/trasy-gp…2,trening-otr-1
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 05-05-2012 22:47 RE: Otwarte treningi MTB
Dzięki, może kiedyś uda się go pośledzić w terenie :).

Pozdrawiam :)
Axi

Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 06-05-2012 19:57 RE: Otwarte treningi MTB
Dla zainteresowanych, track z treningu 01.05.2012

http://rowerowanie.pl/trasy-gp…2,trening-otr-1rayos

Byłem na tym treningu. Inicjatywa zdecydowanie się rozwija i profesjonalizuje :) Na Błoniach tłumek. W Tyńcu chłopaki podzielili zespół na grupy: mniej i bardziej "zdecydowaną". Z przyzwyczajenia, bo nie z realnej oceny możliwości, wybrałem tę "bardziej". Na początku grupa była 13 osobowa, dojechało 7 jeźdźców.
Dominik poprowadził nas ścieżkami, które - wstyd przyznać - poznałem podczas tej przejażdżki.
Moja forma taka, że szybko zacząłem odstawać od grupy na podjazdach, ale Dominik nie dał się przekonać, że marzę tylko o tym żeby sobie skonać na ściółce, tylko dowiózł mnie do końca (dzięki, a resztę przepraszam za opóźnianie).
Na koniec deser - stromy zjazd, który z całej stawki zjechali tylko Dominik i JarekN.

Bardzo fajne przedsięwzięcie.

Куба

Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 07-05-2012 18:28 RE: Otwarte treningi MTB
Jutro oprócz treningu MTB o 17:30, o którym przy okazji przypominam ma być krótka wzmianka o naszych otwartych treningach w RADIU KRAKÓW w ciągu dnia.
Tak więc słuchajcie jutro RADIA KRAKÓW, może uda wam się usłyszeć głos Artura :)
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 08-05-2012 22:05 RE: Otwarte treningi MTB
Kolejny PNR zaliczony.
W lasku było dosyć ślisko, szczególnie na tych pieprzonych Gato (na coś trzeba zwalić winę :) )
Mimo to udało się zjechać ściankę na nowym singielku.
Niestety to tylko jedna wisienka na torcie.
Cała reszta to lekcja pokory: wywrotki, niezjechany zjazd do którego podchodzę od początku sezonu (cały czas cykor).
Moje męskie ego zostało zmasakrowane przez kobitkę na sikorce.
Zjechała wszystko. A najtrudniejszy zjazd jako jedyna.
I to dwa razy. Chylę czoła.
Oczywiście prowadzący treningi Dominik to zjazdowa klasa sama w sobie. Jest się na kim wzorować.
Polecam i zapraszam bo te treningi to już nie przelewki.
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 08-05-2012 22:29 RE: Otwarte treningi MTB
Dzisiejszy trening był pierwszym, na którym już na początku podzieliśmy się na 2 grupy (2 trenerów). Dominik zabrał ze sobą szybszych (zdecydowana większość) a Artur grupę wolniejszą - co nie znaczy że się obijaliśmy - o nie (!). Wiem bo akurat pojechałem z grupą Artura w roli fotoreportera - galeria tutaj.
Jak było w grupie szybszej to już wiemy z opisu Michnika powyżej. Jak widać Marta pokazała co potrafi (już nie pierwszy raz).
Jak było w grupie wolniejszej widać co nieco na fotach, na koniec zjeżdżaliśmy "dzwona" a wcześniej "Marcina". Fajny zjazd zaliczyliśmy również spod kopca Piłsudskiego :)
Dołączam się do tego co napisał Michnik - zapraszam na kolejne treningi !
Kto ma ochotę na coś więcej ma możliwość wyboru, tak samo jeżeli ktoś chce dopiero zacząć przygodę z MTB. Na treningach jest miejsce dla każdego.
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 15-05-2012 12:58 RE: Otwarte treningi MTB
Jak widać na załączonym obrazku to w godzinach Otwartego treningu rowerowego czyli pomiędzy 17:30 a 20:30 nie będzie padać !
Przypominam o dzisiejszym treningu MTB, może być trochę mokro i ślisko, ale na pewno będzie ciekawie i wesoło jak zawsze.
Zapraszam - dzisiaj (15 maj) godz. 17:30.

spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 15-05-2012 14:27 RE: Otwarte treningi MTB
Na COAMPS bym się nie wzorował, tylko UM daje jako taką nadzieję na wstrzelenie się w okienko pogodowe :).

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 16-05-2012 10:02 RE: Otwarte treningi MTB
Podsumowanie wczorajszego treningu (15 maj).
Mimo nieciekawie zapowiadającej się pogody na trening przyjechało 18 osób (łącznie z 2 trenerami) tak więc wynik całkiem niezły.
Ruszyliśmy w stronę sikornika, podjeżdżając błotnistym podjazdem - kto miał czysty rower od tej pory już mógł o tym zapomnieć :) Dominik poprowadził nas nową ścieżką - taki singielek prowadzący do ciekawego zjazdu.
Warunki były nieco trudniejsze przez to że wcześniej padało co skutkowało tym, że wielu uczestników zaliczało gleby - z czego jedna w wykonaniu Krzyśka była bardzo widowiskowa.
Jak już wspomniałem w jednym z komentarzy szczególne brawa należą się Asi za determinację i zjechanie wszystkich zjazdów !
Już teraz zapraszamy wszystkich chętnych na kolejny trening MTB - 22 maja.

trening 15 maja 2012 - fotogaleria - filmik

Poniedziałkowe szukanie nowych miejscówek zakończone urwaniem przerzutek i połamaniem szprych - filmik
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 21-05-2012 23:32 RE: Otwarte treningi MTB
Przypominam o treningu - wtorek 22 maj 2012, godz. 17:30.
Artur zapewnia, że pogoda będzie super oraz informuje o nowych trasach dla obu grup - tej szybkiej i szybszej ;)
Tak więc nie siedźcie jutro w domu tylko wsiadajcie na rowery !
Nowe trasy czekają !
1bartek mężczyzna

1bartek
Dodane 22-05-2012 21:45 RE: Otwarte treningi MTB
„Krakowska wycieczka MTB z Dobrymi Sklepami Rowerowymi”

Cześć!

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam na niedzielną krakowską wycieczkę MTB z Dobrymi Sklepami Rowerowymi. „Niedzielna” to nie znaczy łatwa ;)… jednak trzeba pamiętać, że tempo jazdy i poziom trudności trasy dostosowany będzie do możliwości uczestników.
Wystartujemy w najbliższą niedzielę (tj.:27.05) o godzinie 11 z przed Dobrego Sklepu Rowerowego „Veloart.”, który znajduje się przy ulicy ul. Janickiego 1a. Pomkniemy w kierunku urokliwych krakowskich terenów MTB . Wycieczka potrwa ok 2-3 godziny. Zakończy się na rogu Błoń od strony Cichego Kącika, losowaniem drobnych upominków. Warunkiem uczestnictwa jest posiadanie kasku oraz sprawnego roweru górskiego. Dobry humor jest również obowiązkowy! Jeszcze raz gorąco zapraszam. Do zobaczenia w niedzielę!B)

Pozdrawiam,
Bartek Janowski
Edytowane przez 1bartek dnia 22-05-2012 22:10
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 23-05-2012 08:24 RE: Otwarte treningi MTB
Mnie nie będzie w niedzielę, ale gorąco zachęcam do udziału w "Niedzielnej krakowskiej wycieczce MTB z Dobrymi Sklepami Rowerowymi".
Liczę na to, że nie będzie to jednorazowa niedzielna wycieczka.
Adinek mężczyzna

Adinek
Dodane 24-05-2012 05:39 RE: Otwarte treningi MTB
Pierwszy raz byłem na wtorkowym treningu z podziałem na dwie szybkie grupy i muszę powiedzieć, że w tej szybszej można się było spocić na niektórych zjazdach :D Do tego Artur pokazał co można (przynajmniej teoretycznie) zjechać, więc będzie gdzie poprawić technikę i podnieść sobie poziom adrenaliny ;). Pomimo zaliczonej jednej gleby trening zaliczam do jak najbardziej udanych.
Co do niedzieli to niestety nie dam rady wyskoczyć na wycieczkę.
1bartek mężczyzna

1bartek
Dodane 28-05-2012 21:44 RE: Galeria z niedzielnej wycieczki.
Hej! Galeria z wczorajszej wycieczki jest już w sieci. Relacja z wypadu pojawi się jutro. Pozdrawiam!
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 28-05-2012 22:14 RE: Otwarte treningi MTB
A ja zachęcam jutro na naukę pokonywania własnych słabości przede wszystkim na zjazdach! Jutro jak w każdy wtorek o 17:30 na Błoniach.
Są dwie grupy: lamerzy i więksi lamerzy :)

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 29-05-2012 09:28 RE: Otwarte treningi MTB
Małe przypomnienie - trening MTB dzisiaj (wtorek 29 maja), godz. 17:30 - spotykamy się na rogu Błoń. Pamiętajcie o kaskach bo niestety zdarza się że ktoś zapomina ! O pogodę nie trzeba się martwić bo tradycyjnie już we wtorki jest ładnie :)
Skocz do Forum: