Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Kurde ale z tym umawianiem się jest lipa u zielonych W rezultacie zbierze się kilka grupek i każda pojedzie w swoją stronę Miki - jeśli jedziesz w niedzielę to o której planujesz i skąd wyruszyć ? Ktoś jest jeszcze chętny na tą szosę w niedzielę ?! | |
| Edytowane przez szbiker dnia 04-06-2010 23:16 | |
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
Ja bardzo chętnie jeśli można , najwyżej w trasie odpadnę. |
|
|
| |
|
... można a nawet trzeba No to fajnie - już są 3 osoby. | |
| Edytowane przez szbiker dnia 05-06-2010 22:48 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
|
Ja niestety odpadam w niedzielę. |
|
|
| |
|
| To ja też odpadam | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Dzisiaj na szosie testowałem nowy nabytek. Sztywny widelec tłentynajnera. Ściągnięty oczywiście z USA, bo Europa zacofana. Przyda się na parę wyścigów, typu XC, Ukleina i szosowe. Waga roweru 9,9 kg. Dzięki szbiker za wspólną miejscami mocną jazdę. Marcin dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez Marcin dnia 08-06-2010 20:01 | |
|
| |
|
Dzięki za jazdę, fajna trasę i towarzystwo. Ładnie teraz na tym lekkim widelcu idziesz pod górę Do następnego ! |
|
|
| |
|
| Jeśli już tak stawiać sprawę, to Europa wcale nie jest zacofana, da się bez problemu dostać widelec 29er. Zaś osobiście nie uważam, żeby 26er to było zacofanie, ale nie chcę wywoływać jakiegoś flame'a i żeby się jeszcze Chuck Norris przypałętał. | |
|
| |
| kasia Posty: 282 Dołączyła: 29 wrz 06 |
|
| Ktos, gdzies cos w sobote/ niedziele na szoszce? | |
|
| |
|
Dzięki Marcin za dzisiejszą jazdę. Byliśmy w okolicy Kalwarii. Licznik zanotował mi 77km i 3:17. Trasa miała być płaska i w 100% po szosie a wyszło trochę inaczej z małym akcentem "szlakiem żółtym" Jak na 1'' sliki w terenie całkiem nieźle Marcin W pewnym momencie na trasie organizm zupełnie odmówił mi posłuszeństwa co postanowił wykorzystać Marcin i przewlókł mnie jeszcze na koniec przez 18% podjazd W każdym razie było bardzo fajnie i ta pogoda - idealna ! Jeden z malowniczych krajobrazów poniżej . Do następnego !szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 17-06-2010 23:05 | |
|
| |
|
| W sobotę, o ile nie będzie padać, chciałbym zrobić jakąś długą szosę z podjazdami w dobrym tempie. Są jacyś chętni? | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Podjazdy z Mikim, w dobrym tempie ...hmm..pogadaj z Bartkiem
|
|
|
| |
|
W sobotę, o ile nie będzie padać, chciałbym zrobić jakąś długą szosę z podjazdami w dobrym tempie. Są jacyś chętni?Miki Jeśli będzie pogoda i sam nie zrezygnujesz jak poprzednio to chętnie. | |
| Edytowane przez szbiker dnia 23-06-2010 11:42 | |
|
| |
| kasia Posty: 282 Dołączyła: 29 wrz 06 |
|
| jade | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
|
Dobre tempo. Czyli średnia ile? Tak na oko napiszcie. |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Około 30
|
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Pod górę oczywiście |
|
|
| |
|
|
Czy wszyscy chętni wiedzą co znaczy długa trasa? Bo osobiście rozważam np. Krowiarki. Poza tym pogoda się psuje, a ja dodatkowo mem ochotę zrobić trasę raczej solo (bez urazy dla nikogo, proszę sobie tego nie brać do serca), więc jednak nie wiem czy znowu nie odpadnę w sobotę. Przepraszam. EDIT: Jednak nie odpadam. Jeśli ktoś chce, to startujemy na Krowiarki o 10:00 z Tyńca. | |
| Edytowane przez Miki dnia 26-06-2010 08:29 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| "Długa trasa" zaliczona, Krowiarki zresztą też. Zaatakowaliśmy je we trójkę (Miki, Jarek Nikiel i ja), przy czym Miki został od razu odesłany na tyły ;-) Dopiero na samym końcowym podjeździe dostał pozwolenie na jazdę we własnym tempie, na naszą zgubę :-/ Z licznika wyszło mi 203,1 km, ze średnią 28,6 (średnia z Polara 27,7) | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Dziś ja się wybrałem na dłuższą szoskę. Sekcja długodystansowa uaktywniła się akurat wczoraj, gdy nie miałem czasu, więc zostało wybrać się samemu. Zahaczyłem o województwo Śląskie, a konkretniej to przełęcz Kocierską. Dojechałem tam przez Skawinę, Kalwarię Zebrzydowską, Wadowice. Na odcinku Skawina->Wadowice trafiłem akurat na Karolinę z kolegą jadących odpowiadającym mi tempem, to się zapiąłem na koło. Dalej Andrychów i zaraz przełęcz. Sam podjazd na nią to 4km o średnim nachyleniu 7.1% (280m przewyższenia). Z przełęczy zjechałem w stronę Żywca, ale nie dojechałem do niego samego, bo odbiłem na Suchą Beskidzką, dalej przez Zembrzyce i Sułkowice wróciłem do Krakowa. Po drodze dużo ładnych widoczków, których nie chciało mi się fotografować (choć może to wynikać z tego, że nie wziąłem aparatu ). Bliższe i dalsze góry miały ładne ostre kształty, powietrze nie zdążyło się zapylić od ostatnich deszczy.Z Polara wyszło mi 161km ze średnią 28.9km/h (nie mam niestety licznika, aby móc podać drugą wyższą przeciętną ). Przewyższenia nie za wiele w stosunku do długości, bo 1530m.
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 27-06-2010 23:58 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

W rezultacie zbierze się kilka grupek i każda pojedzie w swoją stronę
Miki - jeśli jedziesz w niedzielę to o której planujesz i skąd wyruszyć ? Ktoś jest jeszcze chętny na tą szosę w niedzielę ?!
, najwyżej w trasie odpadnę.