Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Axi czy Kocierska była przejezdna cała, bo po drodze były znaki, że dojazd tylko do hotelu?
Куба |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Zgadza się, od strony Andrychowa podjazd jest tak oznaczony. Na górze kawałek za hotelem jest znak zakaz ruchu. Zjazd w stronę Żywca dość dziurawy, z lekkim obsunięciem całej drogi tak, że jest "skocznia" vel próg zwalniający. Mimo to co kawałek jakieś auto w górę lub w dół jechało. A zarządca drogi nie musi się martwić o wypłatę odszkodowania na wypadek uszkodzenia zawieszenia... Pozdrawiam |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Z Polara wyszło mi 161km ze średnią 28.9km/h (nie mam niestety licznika, aby móc podać drugą wyższą przeciętną Przez wiele lat korzystałem tylko i wyłącznie z licznika, dlatego podałem średnią z czystego czasu jazdy - co wyraźnie zaznaczyłem. Dane z Polara w tym przypadku są jedynie dodatkiem. Nb. w przypadku dłuższych tras jechanych samotnie różnica między czasem z pulsometru a czasem jazdy z licznika (a co za tym idzie między prędkościami przeciętnymi) zmniejsza się, zmierzając do zera ;-) |
|
|
| |
|
|
W dniu wczorajszym wraz RB zaatakowaliśmy kolejny ciekawy obiekt, do którego da się dojechać rowerem, choć całkiem lekko nie jest. Chodzi o górę Żar. W pierwszą stronę jechaliśmy przez Skawinę, Stanisław Dolny, Wysoką, Wadowice, Andrychów, Targanice. Tutaj pierwszy większy punkt programu, czyli przełęcz Kocierska (691m). Na górze byłem mokry jakbym spod prysznica wyszedł . Dalej zjazd w stronę jeziora Żywieckiego i dojazd do Międzybrodzia Żywieckiego. Tutaj cel wyjazdu, czyli podjazd na górę Żar (721m). Na początek wybieramy złą drogę i niepotrzebnie robimy 100m w pionie , potem już właściwą drogą dojeżdżamy na szczyt. Krótki rzut oka na widoki (średnia przejrzystość powietrza ), pochłonięcie jakiś batoników i zjeżdżamy, bo ze względu na upał i częste tankowania jesteśmy trochę później niż planowaliśmy.Z Porąbki kierujemy się na wschód w stronę Targanicy przez przełęcz Przegibek (521m). Dalej już było lżej, z Andrychowa skierowaliśmy się na Zator, by przez Wielkie Drogi i nad Wisłą wrócić do Tyńca. Wyszło mi dom-dom 205.5km, 27.0km/h, (7:48 jazdy), 1930m przewyższenia. Poszło po ok. 7.5 litra i 4 BigMilki na osobę .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| ... i czynnik kluczowy, czyli średnia temperatura 31 st. Jednak dość ciepło było ;-) | |
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
Axi czy Kocierska była przejezdna cała, bo po drodze były znaki, że dojazd tylko do hotelu?Kubak Kocierz nadal przejezdna na zjeździe w stronę Łękawicy jak zwykle trzeba uwarzać trochę dziur i przełom w poprzek ale auta jeżdżą góra -dół |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
Trzeba było jechać wcześnie rano, a nie w środku dnia. ![]() |
|
|
| |
|
Trzeba było jechać wcześnie rano, a nie w środku dnia. O właśnie, nie wierzcie Mikiemu że lubi upały - zwyczajnie ściemnia ! Stwierdził że bedzie za ciepło i z nami nie jedzie .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
|
Witam Dzisiaj zaliczylem traske Mistrzejowice-Wieliczka-Dobczyce- Myslenice i do domu . Dystans 92km, Srednia 27,9. Rower mtb klasy sredniej na slickach 1.25 . Pogoda dopisala , 20stopni i bez deszczu, slonce schowane za chmurami, taka pogoda idealna na dluzsze trasy. Nie spotkalem zadnego rowerzysty po drodze |
|
|
| |
| drag Posty: 148 Dołączył: 7 cze 10 |
|
|
Inne wyjazdy jakie odbylem to: Mistrzejowice-Wieliczka-Gdow-Lapanow-Bochnia-Niepolomice i do domu- ekstremalna warunki ze wzgledu na temp. ponad 30 stopni , a od Bochni ostry wiatr w twarz a potem boczny ktory chcial mnie zrzucic z roweru , razem jakos 120km Druga wycieczka Mistrzejowice - Skala - Wolbrom - Olkusz i ogien do domu , srednia z 25 wzrosla do 28 niestety ostro sie rozpadalo pod Olkuszem i wracalem caly mokrutki.Ostatnia to z Pcimia na Koskowa gore , dojazd autem. 20km pod gore, najpierw lekko a pod koniec troche ekstremalnie , na szczescie asfalt pierwsza klasa. Co do jazdy po asfalcie to zastanawiam sie nad kupnem szosowki , narazie odpuszczam sobie jazde po asfalcie bo jednak wole teren. Niech teraz Miki pochwali sie swoim wyczynem ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Mnie nogi ciągle jeszcze bolą po trasie sprzed trzech dni gdzie wszystkiego 112km zrobiłem a tu Miki takie coś odstawił. Czuję się jakiś przygaszony :-( ... ale ten odcinek wokół Tatr to bajka. Jeździłem go na moto, trzeba by było go rowerem zaliczyć. Piękną trasę przejechaliście Panowie, widoki są tam jak marzenie, odczucie bliskości gór niesamowite. Jacek PS. Będą fotki ?
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 19-08-2010 12:41 | |
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
Trasa dookoła Tatr jest fenomenalna! Kurczę, może wybiorę się raz jeszcze... (ale na pewno juz nie z Krk )Miki, chwal się!!!! www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts | |
| Edytowane przez skolioza dnia 20-08-2010 15:42 | |
|
| |
| mlody15 Posty: 3 Dołączył: 21 sie 10 |
|
| Moze wybiera sie ktos na asfalt w tym tygodniu ??? | |
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
|
Jest ktoś chętny na przełęcz Kociarską lub coś podobnego w najbliższych dniach? Ja jadę na mtb ze slickami. |
|
|
| |
| Luzac Posty: 163 Miejscowość: Kraków Dołączył: 10 lip 10 |
|
| A przewidywany dystans??? | |
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
| Około 180km km jutro ułożę jakiegoś tracka.To będzie dokładniej. | |
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Jutro ktoś chętny na setunie moze troche więcej? nie ukrywam że tempo moze czasami być żwawe raczej płasko...
...całe życie drugi! |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
No ja też mam jutro w planie setunie. Muszę troszkę odreagować, więc może połączymy siły. Jadę na góralu do końca Puszczy Dulowskiej pod Trzebinie. |
|
|
| |
|
Tylko problem jest taki że obecnie mam tylko szoske do dyspozycji(żadem góral nie działa ) więc przez Puszcze może być nieciekawie... bardziej odpowiadało by mi jechać po drogach publicznych tylko jeszcze nie wiem w którym kierunku.
...całe życie drugi! |
|
|
| |
|
Jutro wybieram się na szosce tak na około 3h jazdy myślę jechać w kierunku Skała, Olkusz, Wolbrom, Trzyciąż, Skała. Chętnych zapraszam o 10.30 na błonia/Cichy Kącik
...całe życie drugi! | |
| Edytowane przez Maciu dnia 13-11-2010 12:35 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

)Axi
, potem już właściwą drogą dojeżdżamy na szczyt. Krótki rzut oka na widoki (średnia przejrzystość powietrza
), pochłonięcie jakiś batoników i zjeżdżamy, bo ze względu na upał i częste tankowania jesteśmy trochę później niż planowaliśmy.
.