Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
no to fajnie :-) Ktoś jeszcze reflektuje na przejażdżkę w sobotę ? :-) Pojedziemy raczej w kierunku Lanckorony, Wadowic bądz też w kierunku Dobczyce,Wiśniowa, Kasina Wielka, Myślenice ale to jeszcze nic pewnego :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 04-02-2011 17:39 | |
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
jeśli tempo będzie znośne i można jechać bez błotników, to czemu nie ![]() |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Ja bym poleciał na kolarce, błotników niet
|
|
|
| |
|
Czyli będzie szybko . Mimo wszystko spróbuję. Skąd start i o której godzinie? |
|
|
| |
|
| Póki co to jeszcze nic pewnego. Diabeł wie jak z pogodą. No ale może wstępnie o 10 pod smokiem? | |
| Edytowane przez furman dnia 04-02-2011 18:24 | |
|
| |
|
| Ok, mi pasuje. | |
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
Taaa, już widzę to tempo wczesnej bazy, szczególnie że po pagórkach...
|
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
| Ja za to chętnie śmignę w niedzielę coś dłuższego w bardzo spokojnym tempie. Oczywiście tylko jeśli nie będzie padać i nie będzie chamsko zimno. | |
| Edytowane przez Miki dnia 04-02-2011 20:11 | |
|
| |
|
No to jedziemy o 10 spod Smoka i zapraszamy wszystkich chętnych Jesteście za Kasiną czy raczej Lanckoroną ? |
|
|
| |
|
| Kasina by też mogła być. Dogadamy się pod smokiem, o ile pogoda jako taka będzie. | |
|
| |
| Canyon1 Posty: 185 Dołączył: 17 kwi 09 |
|
|
A jaki czas mniej wiecej jazdy planujecie? Czy trasa jaka jedziecie to raczej z duzym ruchem aut czy malym? Pytam bo nie znam tych okolic a wole uniknac spotkania z tirem na sliskiej jezdn i! |
|
|
| |
|
| Pogoda znośna, zaraz lecę pod smoka. Stóweczkę pasuje stuknąć więc trzeba liczyć pod 4 godzinki. | |
|
| |
|
ja mogę mieć poślizg do 10min - jeśli możecie to poczekajcie ![]() |
|
|
| |
|
Pod smokiem zjawili się Furman , Schwepes i ja. Schwepes zniknął tuż przed Dobczycami - czekaliśmy chwilę za rondem ale nikt nie nadjeżdżał ?! :-) Po pewnym czasie w Wiśniowej i ja nie miałem już siły gnać za Furmanem który jechał na nowej szosie w tempie regeneracyjnym i odłączyłem się skręcając na Myślenice. Zryty jestem niemiłosiernie przez ten wiatr - dmuchało okrutnie. Wyszło mi 95km i 4h 22'' jazdy - jutro nigdzie nie jadę ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 05-02-2011 15:36 | |
|
| |
|
Dla mnie tempo było za mocne, mówiłem wcześniej, że pewnie w którymś momencie się odłączę i żebyście nie czekali . Mi wyszło 80km i pewnie z 1000m w pionie. Jak zrzucę dane z garmina będą dokładniejsze dane.W drodze powrotnej faktycznie mocno dmuchało, momentami ciężko się z górki jechało . |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
|
Przez ten wasz brak zdecydowania śmigaliśmy dzisiaj w tych samych rejonach, tylko w innych godzinach. Zrobiłem tą samą trasę co Furman tylko jakieś 1,5h wcześniej. Wiało że hej, ale przynajmniej cieplutko :-) SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Zryty jestem niemiłosiernie przez ten wiatr - dmuchało okrutnie. szbiker Co ma wiatr wspólnego? Trzymasz się strefy i może sobie powiewać. Miałeś wczesną bazę robić, a nie zrytym być. ![]() Dlatego pojechał sam na zachód przez ochodze-wielkie drogi-łączany-kamień-brodla-zalas-krzeszowice (tu spotkałem kubaka który jechał w stronę chrzanowa)-zabierzów-kryspinów-dom. Wyszło mi 100,4km w strefie WT hr 133, maks 145 w czasie 4:51h. |
|
|
| |
|
|
Fajnie było. Wiało okrutnie, zjazdy robiłem ze strachem w oczach bo jak czasem dmuchnęło to można było w rowie albo pod przejeżdżającym autem wylądować. Ciepło może było ale jak zjechałem z przełęczy do Kasiny to trochę podmarzłem. Przewiało mnie na zjeździe i nie było przyjemnie. Ogólnie naprawdę udane śmiganie, jak na tą porę roku to warunki debeściarskie. http://connect.garmin.com/activity/66687641 |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Jutro koło 10 zamierzam trochę pokręcić ale bez takich "Furmanowych przegięć" ![]() Myślę tak spokojnie na Chełm na przykład polecieć. Jakby ktoś reflektował to zapraszam. Można pod smokiem się umówić. |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Zryty jestem niemiłosiernie przez ten wiatr - dmuchało okrutnie. Marcin Też miałem kłopot z utrzymaniem tętna na wodzy z powodu wiatru. Miałem wrażenie, że staję w miejscu, kiedy trzymam się stref pod wiatr. Куба |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

. Mimo wszystko spróbuję. Skąd start i o której godzinie?

i zapraszamy wszystkich chętnych Jesteście za Kasiną czy raczej Lanckoroną ?
i!
i odłączyłem się skręcając na Myślenice. Zryty jestem niemiłosiernie przez ten wiatr - dmuchało okrutnie. Wyszło mi 95km i 4h 22'' jazdy - jutro nigdzie nie jadę