Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Jedzie ktos jutro jakis solidny tlen z akcentami w strone Alwerni? Mam czas rano, m.w. 8:30 pod smokiem?! Czasowo ok. 3,5 h i seteczka. |
|
|
| |
| schwepes Posty: 194 Dołączył: 21 mar 10 |
|
Jutro koło 10 zamierzam trochę pokręcić ale bez takich "Furmanowych przegięć" Jak będę jutro żywy po dzisiejszych "pagórkach", to bym się wybrał ale na prawdziwy zimowy tlenik , bez szaleństw |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Jedzie ktos jutro jakis solidny tlen z akcentami w strone Alwerni? Czyli prędkość około 30 dych przeciętna, zaiste solidny tlen
Куба |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Też miałem kłopot z utrzymaniem tętna na wodzy z powodu wiatru. Miałem wrażenie, że staję w miejscu, kiedy trzymam się stref pod wiatr.Kubak Zawsze jakieś powody wyskoczą. Od tego jest pulsometr i plan treningu do wykonania. Albo się trzyma, albo nie. Nie ma takiej możliwości, żeby pod wiatr wolniej nie jechać. A jak się nie da, to kawałek można rower prowadzić. ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Ja na pewno będę trzymał spokojne tempo. Raz że jakaś infekcja się przyplątała delikatna, dwa to nie jestem pewien lewego kolana po ostatnim stłuczeniu. Najważniejsze dla mnie jutro to na powietrzu pokręcić. |
|
|
| |
|
| To ja raczej się zjawię koło 10 pod smokiem. No chyba że będę się naprawdę fatalnie czuł to odpowiednio wcześniej odwołam swoją obecność | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| Michniku, ile czasu może zająć ta wycieczka? | |
|
| |
|
|
Liczę, że najpóźniej na 15 będę w domu. To jest około 80 km jakby co. EDIT: Pojawiła się jeszcze opcja coby z Mikim i Miskiem w stronę Alwerni pomknąć... Chyba bardziej płaska trasa. Wtedy wyjazd byłby z Błoń o10:30. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 05-02-2011 23:11 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Ja chyba odpuszczę, bo zapowiadają lekki opad. Nie cierpię jeździć i moknąć. Będę decydować jutro po 9tej. Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 05-02-2011 23:22 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
|
Ja jestem chętny jechać o 10:30 z Błoń, naprawdę delikatnie i spokojnie, chciałbym coś pod 100 km, ale nie mam ciśnienia i wystarczy mi 3 h. Niestety tak jak MiśQ napisał - jeśli będzie padać choćby mżawka to najpewniej odpuszczę. Co do wiatru, to przez ostatnie parę dni tak wieje, że ledwo mi się jedzie, chwilami trudno utrzymać 15 km/h. Ale co Wy wiecie o wietrze, trzeba było widzieć prawdziwy, taki jak w wątku "sobotnia włóczęga". ![]() |
|
|
| |
|
| mi pasuje 10:30 | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| Niestety trochę wcześniej muszę być w domu, więc jeśli pojadę to na krócej. | |
|
| |
|
|
Infekcja się rozwinęła na dobre więc nie jadę. Przepraszam ale dopiero się obudziłem z gorączką. Schwepes niestety nie mam kontaktu do Ciebie. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 06-02-2011 10:11 | |
|
| |
|
|
W porządku. Poczekałem 10min i pojechałem sam. 70km spokojnym zimowym tempem. Znów wiało okrutnie - pod wiatr momentami 15kmh, z wiatrem lekko 45. |
|
|
| |
|
Czyli prędkość około 30 dych przeciętna, zaiste solidny tlen Prawie sie udalo Wyszlo 101 km w czasie 3:37 (goral na terenowych gumach)- nie wzialem poprawki na wiatr (w pierwsza strone zwalnialo mnie do 15 km/h) i zjadlem za slabe sniadanie (poskutkowalo lekkim kryzysem po 2h). Ale za to z wiatrem jechalo sie miodnie, predkosc czasami dochodzila do 50 km/h i brakowalo przelozen. Mimo wmordewindu pogode do jazdy mielismy w weekend super! Oby do wiosny! ![]() |
|
|
| |
|
| Jedzie ktos jutro z rana na tlen z akcentami w strone Alwernii? | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ja pewnie pojadę ale nie umawiam się bo nie wiem dokładnie kiedy. | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Z Mikim mamy zamiar ustawić się przy Błoniach o 11tej, Liszki, Alwernia, Krzeszowice, dom. Ja jadę na szoszce, Miki na MTB ze slickami. Tempo zawrotnie powolne z elementami dynamiki.
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Ja też jade!
...całe życie drugi! |
|
|
| |