(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
rayos mężczyzna

Miejscowość: Kraków - NH
Dodane 07-07-2011 10:59 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jeżeli można ... :-) to ja bym się przejechał w sobotę. Możecie napisać, w którym miejscu na błoniach się spotykacie ?

edit:
Oczywiście jak nie będzie lało :D
Edytowane przez rayos dnia 07-07-2011 11:01
skorpion mężczyzna

skorpion
Miejscowość: Kraków
Dodane 07-07-2011 11:01 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Tzw. lądowisko róg Błoń przy ul.Piastowskiej.

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

halina kobieta

halina
Dodane 07-07-2011 14:12 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W sobotę też bardzo chętnie dołączę :)
Cvbge mężczyzna

Dodane 07-07-2011 23:21 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Bardzo się cieszę :)

Dla jadących pierwszy raz - trzeba mieć jakieś zapięcie ze sobą. Jeśli ktoś nie ma to mogę pożyczyć albo spiąć swoim ulockiem ale tylko 1 rower więcej - trzeba powiedzieć wcześniej.
Dobrze jest mieć jakieś ubranie do narzucenia, bo w jaskiniach jest koło 7.5 stopnia - można zmarznąć.

Skorpion, weź swoją lampkę, ja biorę bocialarkę :)
Paula kobieta

Paula
Dodane 08-07-2011 08:57 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Bardzo chętnie się wybiorę na zwiedzanie jaskiń. Tylko nie mam zapięcia, będzie mógł ktoś pożyczyć ?
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 08-07-2011 09:46 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ok. Cvbge wezmę lampkę.
Paula mam nadzieję, nie zapomnę zabrac zapinki?

Paula kobieta

Paula
Dodane 08-07-2011 09:50 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W końcu po długiej nieobecności się pojawię <jupi> i będę gwarancją tempa lajtowego :D:D:D Skorpion będziesz może jechał przez pętlę na Krowodrzy ?
halina kobieta

halina
Dodane 08-07-2011 10:30 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Skorpion, weź swoją lampkę, ja biorę bocialarkę :)Cvbge

Miałam przez moment wizję pojedynku na lumeny w jaskiniowych ciemnościach ;)
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 08-07-2011 11:40 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
A przewodnik powie: prosze nie używac latarek i czar prysł.

Cvbge mężczyzna

Dodane 08-07-2011 17:49 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W Ciemnej dają świeczki :)
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 08-07-2011 18:24 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Tak się składa, że byłem w Ciemnej kilka lat temu i świeczek nie było ale może coś się zmieniło od tamtej pory.

Cvbge mężczyzna

Dodane 08-07-2011 20:20 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Tak piszą nahttp://www.ciemna.ojcow.pl/zwiedzanie.htm
amrac mężczyzna

amrac
Dodane 09-07-2011 23:05 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ej ludzicha, to jak: jedzie, ktoś gdzieś jutro? W sensie normalnej jazdy, bez jaskiń :)
halina kobieta

halina
Dodane 10-07-2011 08:18 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Eee, bez jaskiń to nudno ;)

Wczoraj natomiast padł chyba rekord frekwencyjny lajtu - zebrało się 9 osób! Zgodnie z planami zwiedziliśmy Grotę Łokietka i Jaskinię Ciemną.
Do domu wyszło mi 72 km (plus kawałek po kamerdolcach spod Łokietka, bo dopiero na dole się zorientowałam, że po wyjściu z jaskini zapomniałam założyć licznik ;))
Edytowane przez halina dnia 10-07-2011 10:57
rayos mężczyzna

Miejscowość: Kraków - NH
Dodane 10-07-2011 10:45 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Tak wyglądała nasza traska:

http://traseo.pl/trasa/nowa-trasa2011-6-9-18-17

Po zalogowaniu się, można pobrać GPX. W razie czego mogę rozesłać na maila :)

Wg licznika wyszło, że jazdy było 5h :-)
Edytowane przez rayos dnia 10-07-2011 10:46
Cvbge mężczyzna

Dodane 10-07-2011 10:46 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Elo.

Najważniejsze, czyli zdjęcia, są już na dostępne.
Jeśli ktoś chce wszystkie zdjęcia, oryginały lub chce zmienić coś w galerii to proszę o info.

Frekwencja dopisała, chyba wszyscy byli głodni jazdy po 2 tygodniach deszczu. Bardzo fajnie, pojawiły się nowe twarze. Mam nadzieję, że tempo było odpowiednie dla wszystkich.

Pierwsza część wycieczki przebiegała cały czas pod górę. Nie wiem jak to możliwe, ale tak było. Słońce i podjazdy dały w kość - coraz częściej słyszałem pytania czy to już niedaleko ;) Dopiero od Czajowic było w dół.

Same jaskinie były bardzo fajne, wydaje mi się, że ciekawsze od Wierzchowskiej i Nietoperzowej. Jakoś zawsze tak nam się udawało przyjeżdżać, że od razu było wejście.

Po zwiedzeniu jaskini Łokietka pojechaliśmy do Ojcowa na obiad. Ostatecznie zjedliśmy go w tym pierwszym miejscu na drodze do Pieskowej Skały (tam gdzie mają ciasta). Halina powiedziała, że "wydawało jej się że to bliżej" ;) Dzisiaj był bardzo mały ruch na szosie, więc było bardzo cicho i tylko od czasu do czasu słychać było pianie koguta :)

Następnie wróciliśmy do Ojcowa zwiedzać jaskinię Ciemną. Akurat zdążyliśmy na wejście o 16. W jaskini nie ma oświetlenia i dostaliśmy świeczki, co było całkiem fajne. Po wyjściu weszliśmy (znowu pod górę) kawałek szlakiem niebieskim, skąd był ładny widok na dolinę.

Do Krakowa wracaliśmy szosą - najpierw do Zielonek (niestety duży ruch), a potem czerwonym rowerowym do Witkowic. Przejechaliśmy przez park leśny wzdłuż Bibiczanki, gdzie natknęliśmy się na grupę prawie nagich dzieci, które na nasz widok zaczęły piszczeć, ściągać co tam jeszcze na sobie miały i szybko wskakiwać do strumyka.

Dziękuję wszystkim za jazdę i mam nadzieję, że za tydzień gdzieś się znowu wybierzemy (może Niepołomice?)
Edytowane przez Cvbge dnia 10-07-2011 10:47
halina kobieta

halina
Dodane 10-07-2011 11:02 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Rayos, tracka możesz też wrzucić na stronę Rowerowania, o tu
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 10-07-2011 18:44 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Kolejna fantastyczna wycieczka zorganizowana bardzo sprawnie i z pomysłem przez kolegę Cvbgebrawo!brawo!brawo!.
Dziękuję wszystkim lajtowiczom za świetną atmosferę i towarzystwo.
Mam nadzieję, że frekwencja będzie dalej dopisywać a pogoda będzie równie wspaniała.

skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 28-07-2011 19:24 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Zapraszam w sobotę na trening nawigacyjny śladami Odysei Olkuskiej.
Jedziemy PKP do Krzeszowic o 10.40, potem na najbliższy punkt kontrolny i nawigujemy lajtowo do kolejnych punktów wg mapy Ostatni punkt w okolicach doliny Będkowskiej, powrót asfaltem do Grodu Kraka. Zbiórka ok 10.15 w holu dworca przy kasach.

Versus mężczyzna

Dodane 28-07-2011 20:35 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Katastrofa, zapisałem się na sobotni Karpacki Maraton Rowerowy!:|

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Skocz do Forum: