Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Dajemy, dajemy
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
|
Ja mam jutro malo czasu - najpozniej o 12-13stej musze byc w Kraku z powrotem. Moglbym byc pod gadem o 8:30, pasuje Wam taka pora?? No i chcialbym pojezdzic po jakims mocno pofaldowanym terenie, z jak najmniejsza iloscia plaskich odcinkow! |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ja raczej najwcześniej o 9 mogę wyjechać. Czas mnie jakoś specjalnie nie goni więc chętnie bym stuknął jakiś fajny dystans. Co do kierunku to ciągnie mnie gdzieś na północ ale górki też mogły by być. | |
|
| |
|
|
Dla mnie w sumie obojętny kierunek. Najchętniej pospałbym trochę i dopiero potem ruszył, ale jak trzeba będzie to wstanę. To może krakowskim targiem niech będzie 9:00?
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Furman, a co Ty na to, zebysmy pojechali do Myslenic tak jak ostatnio i w Myslonkach ja sobie zawroce gorkami do Krakowa z powrotem, a Wy mozecie dalej tluc kilometry?! Moglibysmy sie wtedy rzeczywiscie umowic o 9-tej pod smokiem. |
|
|
| |
|
| Nie ma sprawy. No to wstępnie o 9 pod smokiem. | |
|
| |
|
Super ![]() To zapraszamy wszystkich chetnych na szosowkach - bede akurat po tygodniu rege, wiec postaram sie podkrecac tempo na podjazdach! ![]() | |
| Edytowane przez buli dnia 11-03-2011 09:29 | |
|
| |
|
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
No to ja proponuję z Myślenic uderzyć starą zakopianką, potem odbić na Tokarnie, zrobić Maków, tam przez Makowską Górę ( bolący podjazd) zjechać do Jachówki i przez Budzów i Stronie przebić się do Kalwarii. No, a stąd to już naszą ulubioną traską przez Przytkowice na Skawinę i do domciu. Wyjdzie w sumie około 130-140 km.Wizualizacja - http://www.bikemap.net/route/849836 |
|
|
| |
|
|
furman, mi to w zasadzie jest to obojętne, choć wprawdzie myślałem że pojedziemy na Wierzbanowską i np dokręcimy coś takiego: http://www.tinyurl.pl?7BM2PTSz ewentualnie wersja HARDKOR (w tym 3 przełęcze) :http://www.tinyurl.pl?v8fAWfAS SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
O kurcze- na Ostrą chcesz jechać. Ja chętnie ale nie jutro, to już trasa na kilka godzin, trzeba by z samego rana wyjechać. Dobra - pogadamy jutro, najwyżej rzucimy monetą
|
|
|
| |
|
|
Ale była jazda :-) Pod smokiem ruszyliśmy w czwórkę, ja, Furman, Buli i kolega z Saxo Banku którego imienia nie pamiętam ![]() Tempo poszło jak zwykle super mocne już od pierwszego pagórka w Swoszowicach. Z początku nie było wiatru to nie miało co Bulego stopować, traciliśmy go z pola widzenia czasem na kilka km :] W Myślenicach doszło do pierwszego podziału, gdzie Buli pociął w stronę Chełmu, a my w stronę Wiśniowej (przez Zasań). Pyknęliśmy mocno Wierzbanowską, potem hopę w Kasinie i już tylko we dwójkę z Furmanem odbiliśmy na Gruszowiec. Dalej Jurków, Wilczyce, Łostówka i Mszana, skąd z wiatrem grzaliśmy już na Kraków (40km/h) Na dobitkę trochę hopek za Myślenicami i ściana przed Świątnikami, gdzie ja już zacząłem zdychać powoli, a Furman jeszcze mocno ciągnął. Utrzymaliśmy tym samym średnią 30,6km/h na (moim) dystansie ok 147km, co przy ilości podjazdów chyba jest niezłym wynikiem.Pogoda, temperatura i widoki były FENOMENALNE. Wyjazd udany w 150%. Po tych wszystkich szaro-burych zimowych treningach, takie wyjazdy to tylko dodatkowa frajda, same nogi niosą . Mogłaby trochę ekipa jeszcze dopisać, ale ja tam nikomu, niczego nie będę wypominał
SIŁA! NIE MA LIPY! | |
| Edytowane przez lukcio dnia 12-03-2011 15:41 | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
macie chlopy zdrowie, oj macie. ja zadowolony ze na goralu machnalem 75km z 29avs (ale mocno pagorkowato, m.in. zab gdzie minalem - no wlasnie, wygladalo jak jakies zgrupowanie kadry, 15 chlopa + woz serwisowy w kolorach wszystko zolte + logo bgz - ma ktos pojecie co to za banda lysego mogla byc ? )
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
No to zapewne musiała być nowo powstała ekipa Bank BGŻ Professional Cycling Team ![]() http://www.teambgz.pl/ SIŁA! NIE MA LIPY! | |
| Edytowane przez lukcio dnia 12-03-2011 15:55 | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
heh, no to pewno tak
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
Oj zryty jestem zdrowo. Lekko nie było, najpierw nas Buli przeciągnął, a potem wcale nie było lepiej bo górka za górką wyrastała. Końcówka była ciężka bo jednak te pagórki za Myślenicami wcale nie takie małe. Ale jakoś mnie przetkało i chyba złapałem drugi oddech bo nawet udało się całkiem sprawnie zrobić te podjazdy i do Krakowa dolecieliśmy z całkiem niezłą 30,2 średnią. Zdecydowanie najlepszy wypad w tym roku. Trening też extra bo nie opieprzaliśmy się z Lukciem
|
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Piękna trasa wam wyszła z elegancką średnią ![]() Ja dziś się ograniczyłem do kręcenia wzdłuż Wisły, plus podjazd pod Płazę w drodze powrotnej, ale oszczędzałem siły na jutrzejszy atak na Kocierz
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Piękna trasa wam wyszła z elegancką średnią a masz opony zimowe? W czwartek leżał tam śnieg na drodze.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Czwartek to dawno temu było, jest non stop na +, więc liczę co najwyżej na "mokre miejsca" Zdam jutro relacje czy było z czego bałwana ulepić
|
|
|
| |
|
Kocierz ma 718 m n.p.m., my dzisiaj byliśmy 2x w okolicach 670 m n.p.m. i o śniegu praktycznie nie było mowy. Jedynie gdzieś tam w zacienionych miejscach jakieś resztki, szosza szucha, warunki do jazdy idealne
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

: