Sobotnia włóczęga

Autor Wiadomość
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 01-11-2010 10:43 RE: Sobotnia włóczęga
Nowa jakość montażu filmu.
Fotki, film, płynne przejście, podkład dźwiękowy w tle (tutaj nie wiem czy wolno, najwyżej skasuje). Ktoś poznaje zespół?
Następnym razem, zdjęcia w formacie HD 16x9, żeby nie ucinało boki.

Wycieczka na Leskowiec
lukcio mężczyzna

lukcio
Miejscowość: kraków
Dodane 01-11-2010 11:24 RE: Sobotnia włóczęga
Super! Dzięki Marcin :-)
Warto się z Tobą zabierać na wycieczki dla takich pamiątek :-)

Jedyna moja drobna uwaga, to że nasze 'prywatne' dyskusje możnaby trochę wyciszyć :-)

SIŁA! NIE MA LIPY!

ośka kobieta

ośka
Miejscowość: Chrzanów
Dodane 01-11-2010 18:35 RE: Sobotnia włóczęga
Dzisiaj moim planem był Leskowiec :D Niestety pomimo świetnych warunków jakie były na trasie nie udało mi się osiągnąć zamierzonego celu.
Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się zgubić w Beskidzie Małym!!!

W Wadowicach postanowiłam jechać szlakiem niebieskim i co się stało, zaraz na początki lasu pogoniły mnie ogromne i groźnie wyglądające psy (a że psów się boje to zaczęłam zwiewać na ich widok). Żeby się ewakuować zjechałam ze szlaku i wjechałam w jakiś las. Psy udało się zgubić, ale ciągle się kręciły gdzieś w pobliżu, wiec postanowiłam szerokim łukiem obejść to miejsce :D Niestety na szlak niebieski nie wróciłam, ale za to znalazłam szlak żółty (którego nie znałam) i pojechałam troszkę w złym kierunku, a potem go w ogóle zgubiłam...i co?

Zanim się odnalazłam było już dosyć późno i musiałam wracać do domu ;) Po powrocie od razu sprawdziłam na mapie gdzie to mnie wywiało i co się okazało, błądziłam koło Gancarza, czyli całkiem blisko :D ale od dupy strony :p
Luki mężczyzna

Luki
Miejscowość: Kraków
Dodane 03-11-2010 15:12 RE: Sobotnia włóczęga
Wypas Panowie!
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 05-11-2010 10:57 RE: Sobotnia włóczęga
Pogoda w górach na nas czeka. Dlatego jedziemy pociągiem do Suchej.
Trasa włóczęgowa bocznymi drogami. Pierwsze 50 km zupełnie nie znane. W sumie 89 km do Krakowa. Kto chętny, to niech wsiada na dowolnej stacji pkp. Ja z Łagiewnik o 7:55.
Edytowane przez Marcin dnia 05-11-2010 18:58
furman mężczyzna

furman
Dodane 05-11-2010 11:05 RE: Sobotnia włóczęga
Jak żona puści to się wybiorę :)
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 05-11-2010 13:57 RE: Sobotnia włóczęga
Marcin a ta wycieczka to terenowa czy szosowa?

SIŁA! NIE MA LIPY!

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 05-11-2010 14:26 RE: Sobotnia włóczęga
Też planuję być - w końcu musi być ten pierwszy raz pociągiem na wycieczkę rowerową :p
p.s
tyle że też nie wiem jaka w końcu ta trasa ;p
Edytowane przez szbiker dnia 05-11-2010 14:29
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 05-11-2010 14:49 RE: Sobotnia włóczęga
Ja myślałem po cichu o paśmie Policy. Można by pyknąć do Jordanowa i czerwonym szlakiem aż do Zawoi (Krowiarek lub przez Mosorny zielonym). Potem jakieś 15km z górki po asfalcie i znowu jesteśmy na stacji w Juszczynie. Ewentualnie jak czas pozwoli do Krakowa :-)

Generalnie to bym był za wycieczką terenową :-)

SIŁA! NIE MA LIPY!

Edytowane przez lukcio dnia 05-11-2010 14:50
buli mężczyzna

buli
Dodane 05-11-2010 15:11 RE: Sobotnia włóczęga
Czerwoni jutro jada do Mszany i stamtad uderzamy na Mogielice, Cwilin etc.
Jedziemy samochodami, planujemy byc na miejscu ok. 10tej.
Trasa oczywiscie tylko terenowa! :)
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 05-11-2010 15:39 RE: Sobotnia włóczęga
Lukcio - to możemy się zgadać bo też planowałem zaliczyć pasmo Policy (można uzgodnić wersję w pociągu. Ja widziałbym to teoretycznie :-) w taki sposób - z Suchej cały czas czerwonym w kierunku Zawoi , Zawoja Górna, skręt na zółty szlak, Mosorny Groń, Hala Śmietanowa, POLICA 1369m ! :-), i dalej cały czas czerwonym przez Halę Krupową, przed zjazdem na Bystrą skręt na zielony szlak do Osielec i dalej zielonym przez Groń i potem zjazd do Skomielnej Czarnej, asfaltem do Tokarnii i starą zakopianką do domu. To wersja dosyć ambitna ale jak zawsze istnieje możliwość skorygowania czy skonsultowania na miejscu.

Tutaj mapa poglądowa o co właściwie chodzi w tym co napisałem :-)

Początek trasy tym czerwonym szlakiem z Suchej Beskidzkiej i tak pewnie wszyscy razem pojedziemy ..mam nadzieję :)
Edytowane przez szbiker dnia 05-11-2010 16:11
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 05-11-2010 16:17 RE: Sobotnia włóczęga
To wersja dosyć ambitna

:o:o:o

szbiker, nie ma to jak Twoje plany :p:p:p

SIŁA! NIE MA LIPY!

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 05-11-2010 17:00 RE: Sobotnia włóczęga
Jak już jedziemy pociągiem to trzeba sobie odbić to w górach :D Szkoda by było patrzeć na te tereny tylko z asfaltowej szosy ;-) Zawsze przecież można też zjechać w dolinę. Zobaczymy na miejscu ...mam nadzieję :-)
p.s
Marcin i inni chętni na sobotnią eskapadę ;-) podąży zapewne inną wersją trasy której nie chce ujawnić do tej pory ! ;p
Edytowane przez szbiker dnia 05-11-2010 17:35
furman mężczyzna

furman
Dodane 05-11-2010 18:24 RE: Sobotnia włóczęga
Ja bym chętnie w góry ale kiepsko z czasem jutro.
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 05-11-2010 18:49 RE: Sobotnia włóczęga
Furman walcz, przecież wiesz że będzie fajnie.

Plan Szymona mnie przeraża, ale i tak pojadę. Spróbuję nie dać się zajechać :-]

SIŁA! NIE MA LIPY!

Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 05-11-2010 19:00 RE: Sobotnia włóczęga
Spotkamy się w pociągu. Zostaje przy swojej opcji, boczne dróżki twarde.
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 05-11-2010 19:11 RE: Sobotnia włóczęga
ok - to idziemy na żywioł ;-) byle tylko pogoda nie zawiodła. Damy radę, bez szaleństw. Biorę aparat cyfrowy - pełen lajt w granicach rozsądku oczywiście :-) Też będę wsiadał w Łagiewnikach na stacji - do zobaczenia B)
Edytowane przez szbiker dnia 05-11-2010 19:20
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 06-11-2010 14:02 RE: Sobotnia włóczęga
I po włóczędze. 93 km.
Galeria
wkrótce video.
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 06-11-2010 15:07 RE: Sobotnia włóczęga

Wycieczka - Sucha Góra
furman mężczyzna

furman
Dodane 06-11-2010 16:37 RE: Sobotnia włóczęga
Fajnie się teraz siedzi w domciu. Trasa przebiegała jak zwykle z Marcinem czyli co kawałek, zwłaszcza pod górę szybkie zrywy i sprinty. Na swoje zimówce z bomberem i baloniastymi oponami miałem ciężką robotę do wykonania co by Marcin nie zostawił mnie zagubionego gdzieś w górach :)

Poza tym spoko, pogoda debeściarska, trasa przyjemna. Początek wręcz masakryczny. Od razu za Suchą seria masakrycznie stromych podjazdów. Potem szybki zjazd do Zawoji i znów ciężki podjazd do Suchej Góry.
Dalej było już łatwiej, jedynie podjazd do Skomielnej dał jeszcze popalić.
Do Pcimia z Tokarni zjechaliśmy ekspresowo, tym bardziej, że Marcin tam oszalał i popylał aż się kurzyło za nim.

Zostały jeszcze do pokonania pagórki między Myślenicami i Krakowem. Braki treningowe zaczęły wyłazić i zdecydowanie osłabłem po 3 godzinach jazdy. No ale jakoś przetrwałem i teraz jest przyjemnie w domciu :)

Co do chłopaków to dostałem dwa sms-y. W pierwszym miałem info, że zgubili szlak i przez pomyłkę zjechali na Krowiarki. Potem zaatakowali Policę i dotarli na Halę Krupową.

W drugim Lukcio informuje, że zrezygnowali z pierwotnych planów aby przejechać cały czerwony szlak i zjechali do Juszczyna. Lukcio wybrał wariant powrotny pociągiem, natomiast Szbiker zdecydował się na powrót rowerem do Krakowa trasą podobną, którą jechaliśmy z Marcinem.
Skocz do Forum: