Trening techniki jazdy na rowerze górskim.
- « początek
- ‹ poprz
- 2
- 3
- 4
- 5
- nast ›
- koniec »
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| Myślę, że Bartłomiej nie odpowie Ci, bo nie ma takiego na tym forum. | |
|
| |
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
|
Zapraszam na blogrowerowy.pl P.S. Cholera........ nie mogę przez to spać ![]() ![]() ![]() ![]() foto: enduroriderz.pl |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Bartek, Bartek! Sam wiesz, że to kwestia zastosowania odpowiedniego narzędzia! Kto wie, może i tym panom pokażesz jak zrobić to lepiej!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 13-12-2010 21:47 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Haaa, to miejsce dokładnie oglądała Łatka jak ostatnio tam byliśmy. Obiecała, że wróci i zjedzie, ale na innym "bolidzie". ![]() No Bartku, myślę, że to kwestia czasu, kiedy to zjedziesz! Zapewne na HT więc będziesz lepszy od chłopaków
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Michal ![]() Posty: 145 Miejscowość: Krościenko Wyżne Dołączył: 12 sty 08 |
|
Kolejny Cyklotrenink ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
To kolejny przykład potwierdzający starą prawdę: -jak za wolno jedziesz to na pewno prędzej czy później się wywrócisz. |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
myślę, że to jednak nie tylko kwestia prędkości ale i techniki
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Jak za szybko jedziesz, to też prędzej czy później się wywrócisz
Pozdrawiam |
|
|
| |
Michal ![]() Posty: 145 Miejscowość: Krościenko Wyżne Dołączył: 12 sty 08 |
|
Kluczowe jest "za sedlo, za sedlo...! " ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Jak za szybko jedziesz, to też prędzej czy później się wywrócisz Nic nie pisałem żeby jechać za szybko. Kluczem jest złoty środek ![]() Pocio a dlaczego odzielasz szybkość od techniki?? | |
| Edytowane przez Michnik dnia 21-12-2010 23:45 | |
|
| |
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
Michał! Nie podpuszczaj mnie bo jestem w stanie ubrać się w tym momencie i przejechać to pełnym gazem na sztywnej zimówce, bez trzymanki - w końcu czego się nie robi dla publiki ![]() Dodane dnia 22 grudnia 2010 14:43:26 To kolejny przykład potwierdzający starą prawdę: Jeśli się nie wywrócisz to się nie nauczysz . Każdy musi przejść "pierwszy etap nauki" (wolną jazdę z wywrotkami). I indywidualnie w zależności od własnych możliwości nabierać pewności w panowaniu nad rowerem. Bo gdyby tak od razu zacząć szybko jeździć to skończyło by się co najmniej nieciekawie.... Często jest tak, że na pełnej bombie rower sam pokona napotkaną przeszkodę, wyprowadzi i uratuje z opresji - ale nie zawsze.... i wtedy przed poważnym dzwonem, ratuje już tylko fart lub "małpie" umiejetności ridera. Pocio ma racje! Im lepsze umiejtności (technika) i dodatkowo wyższa siłą ramion tym z większą szybkością można jeździć - bez ryzyka wypadku. Oczywiście chodzi o szybkość względną - odpowiednią dla danego fragmentu trasy, a nie szybkość maksymalną - możliwą do osiągnięcia w ogóle .Po za tym zawsze można wspomóc umiejętności jakością i ustawieniem sprzętu, np. oponami (rozmiar, bieżnik, ciśnienie dobrane do terenu), amortyzatorem odpowiednio wyregulowany (ciśnienie, tłumienie), ustawieniem hamulców, całego roweru... P.S. ![]() "9 na 10 wypadków zdarza się w domu! Lion radzi nie siedz w domu!"Pozdr! | |
| Edytowane przez 1bartek dnia 22-12-2010 23:05 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Bartku, ja Ciebie nie podpuszczam. Chciał bym tylko to zobaczyć i pogratulować Ci kolejny raz umiejętności - udowadniać oczywiście niczego nie musisz, ponieważ dobrze wiemy co potrafisz. Taki leszcz jak ja tego typu "triki" widzi tylko na jutubie. ![]() Jak byś czasem miał ochotę to zjechać, to proszę daj wcześniej znać kiedy będziesz się ustawiać. Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Najważniejsza w treningu jest determinacja Jeszcze nie dokręcił, ale jest blisko.
Куба |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
http://www.facebook.com/album.…100001597733523 Co jest!!!??? ![]() ![]() ok!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 11-01-2011 19:01 | |
|
| |
- « początek
- ‹ poprz
- 2
- 3
- 4
- 5
- nast ›
- koniec »