Otwarte treningi MTB
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
|
Zapowiadana krótka relacja z niedzielnego wypadu: RELACJA Z WYCIECZKI Pozdrawiam, Bartek ![]() |
|
|
| |
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
W związku z cały czas rosnącą frekwencją PILNIE poszukujemy jeszcze jednego TRENERA na nasze zabawy w terenie ![]() Wszystkich zainteresowanych takim "etatem" prosimy o kontakt: Dominik Oględziński - 604 824 381 Artur Miazga - 608 742 267 |
|
|
| |
|
|
Mimo niekorzystnych zapowiedzi pogodowych przypominamy o treningu: wtorek 5 czerwca, godz. 17:30 - mamy nadzieję, że nie będzie aż tak padać jak pokazują. Jutro też planowane są 2 grupy: Dominik poprowadzi zaawansowaną, Artur tą mniej zaawansowaną. Jeżeli ktoś nie da rady być na Błoniach o 17:30 to niech próbuje kontaktować się z trenerami na telefon aby dowiedzieć się gdzie akurat jesteśmy - tel. Dominik 604 824 381, Artur 608 742 267. W związku ze "Strefą kibica" na Błoniach przenosimy miejsce spotkań następnych treningów na "Cichy kącik" czyli lądowisko helikoptera. Ale to dopiero za tydzień ! Jutro jeszcze normalnie. |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Jutro to ja mam trening Niebieskich z kraju Buta na stadionie Cracovii a nie MTB MTB to po EURO dopiero ![]() życze dobrej pogody WAM
|
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
A ja przyjadę pochlapać się w błocie, już od dłuższego czasu nie myłem roweru ![]() |
|
|
| |
|
|
Zapadła decyzja by odwołać oficjalnie dzisiejszy trening MTB z powodu warunków atmosferycznych - obecnie nie pada, ale ma padać lada chwila. Z komentarzy tutaj i na fejsie wiem, że są chętni pojeździć dzisiaj po błotku więc jeżeli ktoś chcę się pobłocić to oczywiście może Grupka chętnych startuje o 17:30 z Błoń.Treningu jako takiego dzisiaj jednak nie będzie. |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Ciekawy byłem czy macie aż takie ciśnienie żeby dzisiaj jechać ![]() Ja dzisiaj wybieram grę w Ryzyko zamiast roweru
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
|
Oficjalnie treningu dzisiaj nie było, ale mimo to na Błoniach spotkało się 5 osób: Michał z Kubą, Karolina, Adinek (czemu ja nie pamiętam jak masz na imię) i ja czyli Adam. Pogoda jaka była każdy widzi - ale nie rozpadało się tak jak było zapowiadane. Na początek udaliśmy się do sikornika, aby sprawdzić jakie są warunki. Okazało się, że dało się jechać ![]() Było bardzo ciekawie, podjeżdżaliśmy kilka niezłych podjazdów w warunkach takich, że podejść było ciężko bo buty się ślizgały - a nam jednak udawało się podjeżdżać ! ![]() Robiąc ostatnią fotę na polanie przy ZOO znaleźliśmy frisbee w trawie ... no i się zaczęła zabawa Ukryliśmy je aby zabawić się na następnym treningu !Mam nadzieję, że za tydzień będzie lepsza pogoda i spotkamy się w większym gronie. Pamiętajcie ! Ze względu na "Strefę kibica" na Błoniach spotykamy się na "Cichym kąciku" - na lądowisku helikoptera. p.s. widzisz Szaman (!) jednak co niektórzy mieli ciśnienie ![]() |
|
|
| |
|
Fajnie jakiś czas temu bym przyjechał Dziś już raczej nie ma bola żebym w taką pogodę poszedł na rower
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
półtorej godziny jazdy, trzy godziny czyszczenia roweru ;-)
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
I właśnie dlatego mało kto wychodzi w taką pogodę
|
|
| |
|
fakt, rowerki troszkę się ubrudziły, ale wrażenia z jazdy świetne poza tym wcale nie było aż tak źle jak to wyglądało przez okno - serio ! |
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
Wczoraj pomimo panujących warunków dało się wjechać w teren, więc uderzyliśmy przez Sikornik do Lasku Wolskiego, a tam single track, trawers i chodnik Malczewskiego, niekoniecznie pokonywane tak jak zazwyczaj Do tego freesbee i jeż spotkany w lesie uatrakcyjniły trening. Co do błota to trochę go przywiozłem do domu, ale i tak miałem gruntownie czyścić rower, więc nie było takiego bólu. Pozdrawiam i do zoba w następny wtorek.PS. Pod Adinkiem kryje się po prostu Adrian ![]() |
|
|
| |
|
Witajcie ! Ciekaw jestem czy udzieliła wam się gorączka związana z Euro 2012 ? Jak widać, pogoda w Krakowie nas nie rozpieszcza - całe zasoby pięknej pogody poszły na mecze ale mam nadzieję, że coś dla nas też się jutro znajdzie i trening się odbędzie.Tak więc przypominam o treningu 12 czerwca godz. 17:30 - ze względu na "Strefę kibica" przenosimy miejsce spotkań na drugą stronę Błoń - na przeciwko pętli tramwajowej "Cichy kącik" - lądowisko helikoptera. Pamiętajcie o odpowiednim ubiorze (ze względu na panujące warunki atmosferyczne), oczywiście kask i sprawne hamulce ![]() Ponieważ jutro jest mecz - Polska Rosja o godz. 20:45 - trening zakończymy o takiej porze aby każdy (kto będzie oczywiście chciał) mógł dojechać do domku i kibicować biało-czerwonym - chyba, że będziemy razem kibicować na Błoniach. Do zobaczenia jutro na treningu ! |
|
|
| |
|
|
Zabieram się do napisania relacji z wczorajszego treningu - 12 czerwca 2012. Pomimo niesprzyjającej pogody na starcie zebrała się 12 osobowa grupka + 2 trenerów. Niektórym udzieliła się gorączka Euro 2012 i przyozdobili swoje twarze w barwy biało-czerwone - fotki pojawią się dziś wieczorkiem.Ruszyliśmy tradycyjnie w stronę sikornika, w samym lasku grunt okazał się krótko mówiąc mało stabilny - ale czego oczekiwać jadąc zaraz po ulewnym deszczu ![]() Zjazdy i podjazdy, które wcześniej przejeżdżaliśmy po suchym bez zastanowienia sprawiały większości z nas wiele trudności - nie obyło się bez upadków czy też bardziej uślizgów brudząc się w błotku. Temat wieczornego meczu Polska-Rosja oczywiście pojawiał się w naszych rozmowach, mieliśmy w planach pooglądać chwile na wielkim ekranie w strefie kibica lecz deszcz pokrzyżował plany - ale nie wiem, bo być może niektórzy pojechali na Błonia i kibicowali naszym. Nasze obawy o tłok na Błoniach - szczególnie przy strefie kibica - były jednak na wyrost - więc powracamy do stałego miejsca spotkań - róg Błoń (ul. Focha i Al. 3-go Maja). Godzina ta sama czyli 17:30. Już teraz zapraszam na kolejny trening - wtorek 19 czerwca. Zachęcam do dopisywania swoich wrażeń w komentarzach. |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
|
Przypominam o jutrzejszym treningu MTB - wtorek 19 czerwca 2012. Jutro ma być tak samo ciepło (gorąco) jak dzisiaj tak więc brnięcie w błocie już nam nie grozi. Miejsce spotkania (tak jak było do tej pory - poza ostatnim razem) czyli róg Błoń od strony alei (na przeciwko dawnego hotelu) godz. 17:30. Ubierzcie się sportowo i kolorowo - bo powiem wam, że zazdroszczę "szosowcom" widząc ich kolorowe stroje - pokażmy im że MTBowcy też są kolorowi ! Zaopatrzcie się w napoje, bo na pewno będzie nam się chciało pić.Do zobaczenia jutro ! |
|
|
| |
|
|
Czym się różni strój szosowy od stroju mtb???
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Stopniem zabrudzenia? ![]() |
|
|
| |
|
stopniem zabrudzenia ! ![]() minione 2 treningi odbywały się w niekorzystnych warunkach atmosferycznych co skutkowało tym, że i sportowe ciuszki były w większości czarne. jutro ma być piękna pogoda, fajnie byłoby ubrać się kolorowo ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

ale mam nadzieję, że coś dla nas też się jutro znajdzie i trening się odbędzie.