Niedziela - wypad za miasto
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Wprawdzie nadchodzący weekend zapowiada się na sportowo to jednak tym którzy nie zamierzają się ścigać proponuję wypad za miasto. Dolinki zjeżdżone, lasek naznaczony już dawno śladami naszych opon, w góry daleko. Za to z niedalekiej Wieliczki biegnie do Dobczyc żółty szlak turystyczny. Jak prowadzi - nie wiem, jaka nawierzchnia - nie wiem. Myśle, że może warto było by się o tym przekonać. Z mapy wynika, że często szlak biegnie wzdłuz dróg lub równolegle do nich. Widać jednak również odcinki typowo terenowe. Na pewno nie zabraknie fajnych widoczków na Beskid Wyspowy, Gorce oraz Pasmo Lubomira w Beskidzie Makowskim na pierwszym planie. Pogoda zapowiada się obiecująco - znaczy się ma nie padać ![]() Dystans z Wieliczki do Dobczyc oraz powrót bocznymi drogami do Krakowa to około 44 km. W sam raz na półdniową lajtową wycieczkę. Oczywiscie trzeba jeszcze doliczyć około 30-40 minut na dojazd do Wieliczki. Wyjazd proponuję o 9 rano spod smoka. Powrót planowany przed godziną 16 lub nawet wcześniej. Aha - myślę, że Axi jako pomysłodawca tej trasy zaspokoi swoją ciekawość tego szlaku ![]() Tak wygląda w przybliżeniu trasa jaką można by jechać. Część do Dobczyc prowadzi wspomnianym wcześniej szlakiem, zaś powrót to tylko moja luźna opcja. No i na koniec jako zachętę napiszę, że będzie można zobaczyć niecodzienny twór jakim jest krzesło Tadeusza Kantora - warto. furman dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez furman dnia 12-09-2007 21:10 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
No ba.. oczywiście! I to pomimo, że wyjazd jest o godzinie, o której ostatnio z reguły wstaję .Szlakiem tym kiedyś jechałem, ale to było dawno i chyba nie całym... no i niezbyt go już pamiętam. Pozdrawiam |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Ale jak tacy jedni zapodadzą wysoką kadencję, to lamerzy mają szanse na "zgubienie" czołówki...
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| leszek Posty: 390 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 06 |
|
Eeeeee myślę że będą czekać na tych co wolniej Do niedzieli
|
|
|
| |
|
MisQ napisał/a: Jacy jedni? Pierwsze słyszę, żeby furman na wysokiej kadencji jeździł ![]() A ja to zupełnie się zastałem przez ostatnie dwa tygodnie - dziś pod zoo nie miałem siły wyjechać .Żeby chociaż się pogoda utrzymała przynajmniej taka jak dzisiaj... Pozdrawiam |
|
|
| |
|
Będzie dobrze - pogoda zamówiona
|
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Ale sie porobilo. Wyglada na to ze bede jutro pod smokiemB) |
|
|
| |
|
Zgodnie z danym słowem byłem, choć nie będę kłamał, że rano omal nie zaspałem, a dodatkowo kiepskie samopoczucie zupełnie nie zachęcało do wychodzenia gdziekolwiek .Na szczęście się zmobilizowałem, dzięki czemu nie straciłem bardzo fajnego i udanego wyjazdu. Pogoda dopisała, szlak trochę kiepsko oznaczony, ale MisQ-nawigator nie dawał skubańcowi za daleko uciec. Większość trasy asfaltami i szutrami, także rowerów nie trzeba odkopywać spod warstwy błota . No i oczywiście wspaniałe towarzystwo . W końcówce na paru podjazdach było troszkę zabawy w podkręcanie tempa, ale na szczęście zdążyłem odżyć i też się mogłem trochę pobawić B)... chyba pierwszy wyjazd w tym tygodniu z którego jestem tak zadowolony .Dzięki wielkie za wycieczkę .Kilka danych liczbowych: Dystans: 70km Czas wyjazdu: 5:10:00 Czas jazdy: 3:45:00 Średnia prędkość wyjazdu: 13,6km/h Średnia prędkość jazdy: 18,9km/h Przewyższenie: 1070m W załączniku profil trasy. Pozdrawiam Axi dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez Axi dnia 16-09-2007 15:18 | |
|
| |
|
|
Fajnie było!! Super wyjazd z super ludźmi. Pozytywnym zaskoczeniem dla mnie była obecność Kasi Sz. i Michnika-szydercy-bidusiego dodatkowo byli jeszcze dwaj nowi koledzy. Do Dobczyc jechało mi się dość cienko, ale kiedy w Dobczycach skonsumowałem zapiekankę z extra szynką dodało mi sił i każdy podjazd był dla mnie "miękką bułą". Wielkie dzięki dla pomysłodawców wycieczki oraz dla uczestników. Miło spędzony czas to podstawa a jak jeszcze dodatkowo można było się zmęczyć to 2x lepiej ![]() Kilka moich danych: dystans 86,54km czas jazdy 4:20h średni HR 130 Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Widze ,że fajnie sie bawiliście . Trochę szkoda, że się nie wybrałem ale po Polanicy dopiero o 0.30 byłem w domu. A później trzeba jeszcze trochę odpocząć...przy browarku.![]() |
|
|
| |
|
Taki sukces, to szampanem powinieneś uczcić . Gratulacje!
Pozdrawiam |
|
|
| |
| leszek Posty: 390 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 06 |
|
Było super piękna pogoda jak zwykle doborowe towarzystwo B)Dzięki
|
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Dzieki Wariaty za relaksujacy wypadzik w przednim towarzystwie. Tego mi bylo trzebaB) | |
| Edytowane przez Michnik dnia 16-09-2007 19:03 | |
|
| |
|
Fajnie było, nawet muszę przyznać że z deka czuję w nogach tą wycieczkę ![]() Pogoda extra, traska nawet nawet, towarzycho dobre - było git ! Na serwerze już wisi skromna galeryjka. Galeria z wyjazdu. | |
| Edytowane przez furman dnia 16-09-2007 20:08 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Wycieczka udana, towarzystwo super. Po maratonie krakowskim bardzo mało jeździłem, bo zawalony pracą i remontem byłem. To dzisiaj mi się odbiło na podjazdach i zostałem zmasakrowany. Do następnej wspólnej jazdy. ![]() |
|
|
| |
|
dodałem swoje 5gr do galerii
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

.