The 29ers

Autor Wiadomość
Hinol mężczyzna

Hinol
Miejscowość: Kraków
Dodane 28-06-2011 11:47 RE: The 29ers
Jak kręcą po płaskim, widać że blatu 44T im brakuje ;) "28era" z barankiem by wzięli, było by szybciej ;p
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 29-06-2011 09:51 RE: The 29ers
Wywiad z Julien Absalon
buli mężczyzna

buli
Dodane 29-06-2011 10:45 RE: The 29ers
Ha, troche wali scieme z tym treningiem i zdobywaniem doswiadczenia, bo przed mistrzostwami mowil, ze chce zdobyc w tym sezonie podwojna korone - mistrzostwo swiata w XC i w maratonie... ;)
Ja tam sie ciesze, ze wygral Susi - daze wielkim sentymentem tego zawodnika! B)
spootnick mężczyzna

spootnick
Dodane 30-06-2011 07:56 RE: The 29ers
Mi też się nawet podoba że Absalon nie wygrał, chodź go lubię. Przed mistrzostwami myślałem że maraton to takie gorsze XC i bez problemów przyjedzie pierwszy :)
ChuckNorris mężczyzna

ChuckNorris
Dodane 25-07-2011 20:39 RE: The 29ers
http://www.team29er.pl/start/i…strz-polski-mtb
http://www.team29er.pl/start/i…d-galinski-29er

Kichiarstwo podkolanowe umiera bez względu jak będziecie wielbić małą kichę. ;p ;p

"Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet."

UMaciek mężczyzna

UMaciek
Miejscowość: Krzeszowice
Dodane 25-07-2011 21:25 RE: The 29ers
To chyba Chuck'u nie przeczytałeś dokładnie przytoczonego wywiadu z Markiem G. :)
Myślę, że w przyszłości rozmiar ramy będzie dobierany do wzrostu zawodnika np. osoba mająca 160cm, moim zdaniem nie wykorzysta zalet 29era, więc powinna jeździć na 26” i vice versa, wysoka osoba zdecydowanie pewniej będzie się czuć na 29erze.

Więc nie masz się czym podniecać :D Nawiasem mówiąc ja się z przytoczonym fragmentem zgadzam w 100%.
ChuckNorris mężczyzna

ChuckNorris
Dodane 26-07-2011 00:48 RE: The 29ers
160cm kto tyle będzie miał za kilka lat? Kurczaki z KFC mają hormon wzrostu mamuta stąd młode pokolenie ma po 190cm także kichy giną :D

"Until you get two suspended 29er wheels under your ass you aint riddern nothing yet."

Versus mężczyzna

Dodane 26-07-2011 08:54 RE: The 29ers
Chuck! Taka argumentacja ma sens! brawo!B) I nie stoi w sprzeczności z tezą UMacika(Gala), pod którą się podpisuję.

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 26-07-2011 08:55
skrzynia mężczyzna

skrzynia
Miejscowość: bikegaraż
Dodane 26-07-2011 13:04 RE: The 29ers

Kichiarstwo podkolanowe umiera bez względu jak będziecie wielbić małą kichę. ;p ;pChuckNorris

Nie wiem czy wiesz ale to właśnie tłentynajnery są małymi kichami! Duże są takie :)
ChuckNorris mężczyzna

ChuckNorris
Dodane 02-08-2011 17:44 RE: The 29ers
Jak sobie przypomnę co specjaliści i ściganci mówili w 2006 to chce mi się śmiać zeń. Kompletny brak rozeznania w temacie. Ci znaffcy nawet nie zauważyli, iż zaakceptowali cięższe hamulce tarczowe, a 29erom się tak sprzeciwiali.

Time trail test jak to mała kicha zostaje w tyle
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=715162
Kolejna kobieta
http://www.bikerumor.com/2010/…29er-race-bike/
According to her the 29er allowed her to sit back with the leaders without pushing the pace in the first lap. After that she went to the front and slowly ran off the front. By the second lap she was more than two minutes in the lead. By the end of the third lap and finish of the race she was close to a three minute race win. She was stoked at how well it handled the technical parts of the course and raved about how fast she pulled the double track.

http://reviews.mtbr.com/americ…bike-test-event
4. Jeremiah Bishop (Harrisonburg, Va./Cannondale Factory Racing) +0:02:19

Sauser drugihttp://bikemagic.com/events/ev…ion-jersey.html
“Definitely our 29er played a big factor,” said Sauser, who has consistently been aboard a 29er hardtail all this season. “The big wheels made me feel relaxed and stable and like I was just rolling along. I loved it.”

Test Christophera Sauserahttp://www.youtube.com/watch?v=i0fJzRQVZPU 29er jest o wiele chyższy na godzinnej trasie. Sam myślał, że mała kicha to szczyt możliwości, a tu zonk. Zrobił cztery rundki, pierwsze na małej kisze i będąc wymęczonym dokonał jeszcze dwóch rund na 29erze i okazał się nań prędszym.

Jednym słowem parszywe małe kichiarstwo podkolanowe zdycha....Jazda na niej jest stratna w wyścigach.
Tutaj kobieta wygrała Lea Dvidson- cały Specialized jest na dużych kołach
http://reviews.mtbr.com/daviso…o-xct-standings
Zdjęcia
http://www.cyclingnews.com/rac…-country/photos

Polskich ścigantów trzyma jeno psychika przyzwyczajenie i brak znajomości mechaniki koła. Opierają się oni na jakichś durnych przyzwyczajeniach i przemyśleniach pozbawionych sensu. Argumenty traktowane wybiurczo i po macoszemu. Najwięcej problemów ma starsze pokolenie ścigantów, które jak wiadomo sporo już w życiu widziała i słyszała a teraz opiniuje. Nadzieja w młodych, którzy na dzień dobry dostaną 29ery. B)

Edytowane przez ChuckNorris dnia 02-08-2011 17:45
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 02-08-2011 23:16 RE: The 29ers
...którzy na dzień dobry dostaną 29ery. B)ChuckNorris

Gdyby mi chcieli dać 29'er'a z miejsca bym brał! Baaa... nawet bym tylko ten rower ujeżdżał! Oczywiście zachwalał bym wkoło jego zalety.
Niestety rzeczywistość jest trochę inna, nie stać mnie na zmianę roweru. Nawet zmiana ramy i kół nie kończy lawiny wydatków.
Czak, bardzo się cieszę i gratuluję Ci, że miałeś pieniądze na nowy sprzęt. Wybrałeś coś nowego, nieznanego... i super B)

Jedną mam prośbę do Ciebie i Marcina, skończcie wreszcie z tą bzdurną rywalizacją 26" vs. 29"! To do niczego nie prowadzi. Kto będzie chciał (miał na to tez pieniądze) ten zmieni.
Pozdrawiam Was... "po papiesku". :)

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 02-08-2011 23:36 RE: The 29ers
Może petycję do rządu napisz niech uchwalą dopłaty do dużych kich i wtedy wszyscy się rzucą, starsi też :D
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 03-08-2011 01:59 RE: The 29ers
Jak sobie przypomnę co specjaliści i ściganci mówili w 2006 to chce mi się śmiać zeń. ChuckNorris

Jak widać tylko Ty ciągniesz jeden temat od 2006 roku. Nudne to jak flaki z olejem. Każdy już od dawna "leje" na to co piszesz, ale Tobie wiecznie mało. Nawet nam się już śmiać z Ciebie nie chce.

buli mężczyzna

buli
Dodane 03-08-2011 10:38 RE: The 29ers
ChuckNorris, rozmawialem niedawno z kolega, ktory byl z Toba i Twoim duzym kolem na wycieczce w gorach i mialem niezly ubaw, jak mi mowil ze zarowno w gore jak i w dol za bardzo nie brylowales (lagodnie sprawe ujmujac). Wiesz, jak ktos nie ma kondycji i nie umie jezdzic na rowerze, to mu nawet tlentynajner nie pomoze... ;)
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 03-08-2011 12:15 RE: The 29ers
:D:D:D:D:D:D:D

Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 03-08-2011 12:51 RE: The 29ers
No i co Ty na to Chucku???
Przywalisz jakimiś linkami w odpowiedzi???
Będziesz dalej nudził to Ci się zrobi weryfikację w terenie :))
Buli brawo! brawo!
buli mężczyzna

buli
Dodane 03-08-2011 14:29 RE: The 29ers
Sorry, wiem ze moj post nie byl mily, ale nie nawidze takiego bezproduktywnego pierdolenia glupot, a w dodatku teksty Czaka sa obrazliwe!
Poza tym uwazam, ze wszelkie objawy fanatyzmu nalezy zwalczac! :p
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 03-08-2011 14:31 RE: The 29ers
...
Będziesz dalej nudził to Ci się zrobi weryfikację w terenie :))
Michnik

Zrobimy Czakowi czasówkę pod ZOO, duże kichy jadą szybciej!! :D:D:D:D:D

Versus mężczyzna

Dodane 03-08-2011 14:36 RE: The 29ers
Chucku, myślę że czasu już najwyższy założyć stosowny "kościół"!i co?:D

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

ChuckNorris mężczyzna

ChuckNorris
Dodane 03-08-2011 15:24 RE: The 29ers
mialem niezly ubaw, jak mi mowil ze zarowno w gore jak i w dol za bardzo nie brylowales (lagodnie sprawe ujmujac). Wiesz, jak ktos nie ma kondycji i nie umie jezdzic na rowerze, to mu nawet tlentynajner nie pomoze... ;)buli
Aha to trzeba brylować kogoś pod górę i jak w dół, (poprostu sobie jeździć już nie można), żeby pisać o 29erach. No mądralo z takim nastawieniem miernie wyglądasz, a ubaw możesz mieć z własnej głupoty. Właśnie jak ktoś nie ma kondycji i nie umie jeździć to mu większe koło pomaga- stabilniej i wybacza więcej błędów i suma sumarum jedzie lepiej niż na małej kisze. Nie każdego kręci rywalizacja.

Edytowane przez ChuckNorris dnia 03-08-2011 15:26
Skocz do Forum: