III Sylwestrowy Bieg Radości
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| mt_jr Posty: 478 Miejscowość: kraków Dołączył: 1 paź 06 |
|
Jak przeglądam listę zgłoszeń, to póki co mamy porównywalną ilość kolarzy do biegaczy . Tak trzymać . |
|
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Zimową porą trzeba się przecież imać różnych form aktywności, a nie tylko rowerem żyć.. | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Czy mogę się zarejestrować choć nie wystartuję. Widzę na liście startowej ludzi z którymi uprawiałem ten sport 25 lat temu. Cholera ! Aż taki stary już jestem ?! Ale może nadejdzie ten dzień kiedy będę mógł trochę pobiegać. Czas pokaże. |
|
|
| |
|
|
TOŚMY POBIEGALI TROCHĘ, po biegu bezalkoholowy izotoniczny, smoczy napój na sprytusie, bigos z bułką i pamiątkowy dyplom ukończenia biegu.. Niestety Zieloni nie załapali się na pudła i szybko ewakuowali się do domów nie zabrawszy ze sobą dyplomów, które grzecznościowo odbiorą koledzy z Wirujących Pedałów |
|
|
| |
|
Było pysznie . Ktoś wie może, jaki dokładnie był dystans? Chodzą słuchy, że było 10,5 lub trochę więcej nawet.Wielki respekt dla Justyny F. ![]() A wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku! pozdrawiam! |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
| Pierwsze zdjęcia dodałem do galerii. Nie wiem czemu album jest na samym końcu galerii. | |
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
| Dopisalem 25 fotek do galerii. Jakby ktos wyniki obczail, to poprosze. | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
mtjr napisał/a: Ja odniosłem wrażenie, że było krócej niż w zeszłym roku. Na pewno było łatwiej bo bez śniegu. Biegło mi się świetnie, nawet zrobiłem dynamiczny finisz i wycelowałem chyba idealnie bo gdyby meta była 100 m. dalej to bym chyba padł... ![]() Wynik chyba niezły więc mogę powiedzieć, że zadowolony jestem. A Justyna to maszyna do wygrywania jest. Podziwiam, nie ważne bieg czy rower, zawsze w czołówce. Powinszować !!! |
|
|
| |
|
| Rok temu było krócej (przejechałem trasę rowerem) ze wzgledu na śnieg. Trasa 2006 była taka sama jak 2004 (startowałem), ale dołożono kawałek na początku (wtedy startowaliśmy od razu w stronę Norbertanek, na dolnym bulwarze na łuku) i wydłużono powrotną agrafkę przy Skałce. | |
|
| |
|
Wyników jeszcze nie ma, ale jakby komuś się nudziło to jest tu kilka zdjęć z biegu (tak z 500 chyba) i z tego co widzę to faktycznie jesteśmy chyba trochę widoczni ![]() http://biegajznami.pl/Galeria/…osci/index.html |
|
|
| |
|
| Na stronie:http://www.dystans.krakow.pl ukazały się wyniki z biegu. Chyba są to wstępne wyniki, gdyż nie wszędzie przy nazwiskach wyszczególnione są nazwy klubów.. | |
| Edytowane przez pit dnia 01-01-2007 22:03 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Mam informacje od znajomych, że ponoć czołówka biegła na skróty. Po drugim przebiegnięciu mostu górnymi bulwarami biegło się w stronę Skałki. A czołówka zbiegła zaraz za mostem w prawo ścieżką rowerową. Kumpel tam stał i właśnie dziwił się, że jedni biegną tak, a pozostali inaczej. Ciekaw jestem czy tak sytuacja mogła rzeczywiscie mieć miejsce. | |
|
| |
| saint Posty: 32 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 gru 06 |
|
| ja bym sie nie zdziwił, bo właśnie ktoś tak coś mówił, że dziwnie duża przerwa była w pewnym momencie miedzy kolejnymi zawodnikami | |
|
| |
|
Na Wirujących Pedałach mają kilka zdjęć: http://www.wirujacepedaly.pl/i…lbum/index.html notabene piszą o rowerowaniu w swojej relacji na stronie..
|
|
|
| |
|
|
Sam widzialem z Forum, ze ktos zbiega z mostu pod niego i na mete... Nawet "dokrecilem" troche z tego powodu, ale jakos potem wszyscy biegli na Skalke... |
|
|
| |
| żaba Posty: 361 Dołączyła: 15 wrz 06 |
|
Lukas napisał/a: że ktos zbiega z mostu pod niego i na mete... No to, że niektórzy (czołówka) sobie trasę skrócili, widac wyraźnie na zdjęciach - link ponizej (dwa poprzednie zdjęcia też to pokazują..) http://biegajznami.pl/Galeria/…s/photo339.html | |
| Edytowane przez żaba dnia 02-01-2007 22:29 | |
|
| |
|
| Wg mnie za 15zl traska powinna byc troszkie lepiej zabezpieczona w takich punktach. | |
|
| |
|
| Nie jestem pewny, ale chyba początkowo trasa miała być poprowadzona właśnie tamtędy... i tym sposobem dystans byłby bliższy "dyszki". | |
|
| |
|
Lukas napisał/a: może i racja, ale przed osądem proponuję lekturę: http://dystans.krakow.pl/docs.php?id_doc=180 http://dystans.krakow.pl/docs.php?id_doc=178 Tak poza tym to myślę, że my bikerzy powinniśmy chyba jednak zazdrościć biegaczom inicjatywy, że byli oni jeszcze w stanie - pomimo ciągłych niedociągnięć zorganizować kilka lokalnych imprez w Krakowie. Niestety krakowskie środowisko rowerowe pogrążone jest w marazmie, brak naszemu środowisku tej oddolnej inicjatywy do organizacji takich małych zawodów. Mam tu na myśli kluby i stowarzyszenia, ale myślę też i o nas rowerzystach. Wiem, że rozbija się tu o kasę, ale chodzi tu chyba też o tę inicjatywę oddolną- bo bez niej jak pokazuje życie nic się nie wykluje. Za wyjątkiem zawodów XC w Pychowicach zorganizowanych przez Ampiego i Radara w 2005r pod patronatem bodajże PK we wsparciu Mavericka - jak czas pokazał nie byliśmy w stanie w Krakowie w ubiegłym 2006r zorganizować żadnej tego typu imprezy, a szkoda bo zapotrzebowanie na takie lokalne imprezy to jest. To tyle samokrytyki..
|
|
|
| |
|
| Przyznaje racje. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |
. Tak trzymać 
Widzę na liście startowej ludzi z którymi uprawiałem ten sport 25 lat temu. Cholera ! Aż taki stary już jestem ?!
Ale może nadejdzie ten dzień kiedy będę mógł trochę pobiegać.
Czas pokaże.