12-godzinny Podziemny Bieg Sztafetowy - Kopalnia soli w Bochni 3-4.03.2007
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Orkiestra Posty: 697 Miejscowość: Krzyszkowice Dołączył: 9 sie 06 |
|
Korek cyborgu biegamy dzisiaj ??
mistrz ciętej riposty |
|
|
| |
| korek Posty: 55 Miejscowość: Kraków Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
.Korek cyborgu biegamy dzisiaj ?? ... cyborgiem. dobre - bardzo malo sie to ma do rzeczywistosci..bede mogl pobiegac po poniedzialku, dam znac, ale reszta cyborgow niech ostro trenuje...B) pozdr., korek |
|
|
| |
| Orkiestra Posty: 697 Miejscowość: Krzyszkowice Dołączył: 9 sie 06 |
|
taki zart psikus
mistrz ciętej riposty |
|
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Na stronie pojawiły się dalsze informacje dotyczące biegu, w tym profil z czego jasno wynika, że będzie z górki.. http://www.sztafeta.bochnia.pl…pl&p=informacje |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
ciekawe jak sobie poradzicie z tym KRS'em na weryfikacji
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
pocio napisał/a: Hehe całkiem prosto! Tu cytat z regulaminu: 8. KRYTERIA WERYFIKACJI: Do biegu zostaną dopuszczone sztafety, które spełniają poniższe kryteria: 1) dokonały zgłoszenia w terminie od 5 do 9 lutego 2007 r., 2) wszyscy ich członkowie ukończyli 18-sty rok życia (wg. roku urodzenia), 3) składają się z członków jednego klubu bądź pochodzą z jednej miejscowości (jednak nie więcej niż 2 sztafety z klubu/miejscowości) [...] 10. UCZESTNICTWO: Do biegu zostaną dopuszczone sztafety, które: 1) znajdują się na liście startowej, 2) uiściły opłatę startową, 3) składają się z 4 zawodników, z których każdy podpisał oświadczenie o właściwym stanie zdrowia. Weryfikacja zawodników w dniu zawodów nastąpi na podstawie dokumentu tożsamości i/lub wpisu klubu do Krajowego Rejestru Sądowego (bądź innego rejestru) i weryfikacja w naszym przypadku powinna polegać na sprawdzeniu danych adresowych w dowodach osobistych - ot taki sobie dziwny regulamin.. Na liście startowej jest zresztą rubryka: klub lub miejscowość Wynika z tego że będziemy reprezentacją Krakowa B) a tu jeszcze linki do wątków na forum biegajznami w tych tematach: http://biegajznami.pl/forum/vi…=8111&start=795 http://biegajznami.pl/forum/vi…p=477829#477829 | |
| Edytowane przez pit dnia 21-02-2007 20:56 | |
|
| |
Darek ![]() Posty: 271 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 lip 06 |
|
Oby Moc była z Wami. Trzymam kciuki!!! |
|
|
| |
| zbyszek Posty: 127 Miejscowość: krakow Dołączył: 11 sty 06 |
|
Jestem pelen podziwu dla naszej ekipy i tez trzymam kciuki!!!![]() |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
Bardzo bardzo mocno trzymamy kciuki |
|
|
| |
|
|
Zachęcam do przeczytania kolejnej relacji z biegu przede wszystkim kolegów ze sztafety bo powoli trzeba będzie opracować strategię działania.. http://www.maratonypolskie.pl/…=1085&ilenr=300 |
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
Ja cos chory jestem... mam nadzieje, ze sie wykuruje do soboty Zaraz czytam relacje ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Hej Wariaty zycze sukcesu i jestem pod wrazeniem. Nie dajcie sie tam pod ziemia. Pozdrawiam. |
|
|
| |
|
W ramach kuracji biegalismy dzis z Dominikiem 3xBlonia. Z gardlem lepiej, ale cos kolano dokucza Mam jednak nadzieje, ze nic nie przeszkodzi w ukonczeniu biegu.Zastanawiam sie jak bardzo warto walczyc? Jak tak sobie czytam te wszystkie fora i artykuly... to mnie przerazaja te biegajace cyborgi Chyba nie mamy z nimi szans. Ja zawsze mam duza ambicje na poczatku, na koniec silna wole ale chyba nie mozemy zaczac zbyt ostro... wogole nie mozemy biec ostro, bo to nas zajedzie. Co do ilosci okrazen, to juz nie wiem... mam metlik w glowie, po przeczytaniu tego wszystkeigo. Gdybym nie czytal tego i mial tylko swoje doswiadczenia za saba, to bym biegal spokojnie co 1 okrazenie. (Doswiadczenie z maratony MTB 24h i z zawodow jedzenia paluszkow na czas), ale czytam tez tam o tym dojsciu do strefy zmian... wiec moze po 2 okrazenia. Dla mnie 5km to dobry dystans do przebiegniecia i odsapniecia(50-60min). Na 3x bym sie juz nie pisal.... no ostatecznie 3x moglbym. To jest chyba dla nas nie tak wazne jak to zeby do 6h biec spokojnie/umiarkowanie... potem sie juz wszystko samo ulozy. Takie jest moje zdanie. Jestem za 2 okrazeniami. Prosze o wypowiedz innych. |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
no cóż mnie pozostaje trzymanie kciuków
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| korek Posty: 55 Miejscowość: Kraków Dołączył: 7 sie 06 |
|
no.. jest spoko, ekipe mamy mocna..![]() bedziemy biec , truchtac czy co kto woli jak da samopoczucie. Poki co widze wiekszosc naszej ekipy sie kuruje, sam mam problemy stomatologiczne , ale bedzie dobrze , na dole dobry , prawie nadmorski klimat, fakt ze troche cyborgow bedzie szalalo, ale my robimy swoje...czyli , sie zobaczynie wiem na czym stanelo ale chyba jedziemy w sobote rano (?)- coby nie patrzec na tych wyjadaczy z druzyn przeciwnych...po co ich denerwowac nasza pewnoscia siebie. Poczatek - to fakt moze byc szalony, zwykle cyborgi zaczynaja jakby biegli setke, dlatego trzeba bedzie sie usadowic nie na przodu peletonu a bedzie dobrze. biegamy kto ile chce ..w razie czego moge przebiec (?) wiecej....jak sie uda |
|
|
| |
|
Taak zgadza się! Raczej nie mamy szans na wygraną z biegowymi cyborgami - nie tylko z Kenijczykami, ale też z naszymi rodzimymi maratończykami. Ale nie jest jeszcze tak najgorzej bo być może jest szansa na to żeby zdobyć honorowe przedostatnie miejsce Zresztą dla mnie nie miejsce się liczy, ale sam udział w imprezie i walka z samym sobą! DOBRZE JEST CZASEM DAĆ SOBIE W KOŚĆ..Co do tempa to zgadzam się, że nie możemy zanadto szarpać na początku i trzeba się będzie raczej skoncentrować na tym aby biec swoim tempem i nie dać się ponieść rywalizacji bo w końcu zdaję sobie sprawę z tego, że trzeba będzie tak dla przyzwoitości przebiec minimum te 10 kółek na osobę, a więc przynajmniej te 24km Z tego co piszą na forach to z Komory "Ważyn" w której mieścić się będzie sala wypoczynkowa trzeba będzie tuptać po 309 schodkach w górę do strefy zmian, a więc dodatkowo trzeba będzie każdorazowo nadłożyć kilkadziesiąt metrów w pionie. Nie uśmiecha mi się tam wchodzić zbyt cząsto- bo te schody mogą nas bardziej wykończyć niż samo bieganie... Z tego też powodu uważam, że 2 okrążenia (4,8km) to jest minimalny dystans na zmianę. Osobiście zastanawiam się nawet - przynajmniej na początku nad 3 kółkami (3,2km) WIEM ŁATWO PISAĆ - ALE dla pocieszenia dodam, że mój brat Korek - jako najbardziej z nas "wybiegany" będzie zapewne biegał więcej kółek niż pozostali![]() Strategia wyklaruje się zapewne na samym biegu, ale trzeba już zacząć się przyzwyczjać do czekającego nas dystansu i dziesiątek pięter do pokonania, ale wypada już określić ramową strategię działania. |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
|
Powiem tak : wspaniała przygoda ! Za moich czasów tego nie było. Może na przyszły rok z wami pobiegnę ? Trochę wam ...zazdroszczę . Bawcie się dobrze i powodzenia , z cyborgami nie wygracie ale wiem , że dacie z siebie wszystko. Aha i jeszcze jedno, jak będziecie ostatni to stawiacie beczkę piwa. ![]() |
|
|
| |
| leszek Posty: 390 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 06 |
|
Powodzenia Panowie Nie dajcie się ! no i Ogień ![]() |
|
|
| |
|
Aha i jeszcze jedno, jak będziecie ostatni to stawiacie beczkę piwa. Ok przyjmuje zaklad A jesli uda sie nam byc nie ostatnimi, to Lesław stawiasz tez jedna? Czy B&K Laguna cztery? ![]() Liczac okrazenia w naszym tempie to 5 okrazen zrobimy srednio w 1h. 5x12h=60 okrazen=144km. Wychodzi po 15 okrazen=36km na glowe panie trenerze Pit. Oczywiscie to wersja optymistyczna... i chyba predzej bedzie 4okrazenia na 1h, co daje 12okrazen na glowe. Taktyka wiec 2-3 okrazen na zmiane. Proponuje taktyke: 3 3 2 2 2 ew 2-3 3 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 1 Moge cos zle liczyc i to tylko liczenie w praktyce bedzie zupelnie inaczej, ale trzeba sie jakos mniej wiecej nastawic ![]() |
|
|
| |
|
|
Na forach biegowych pojawiły się niusy: 3 marca 2007 roku (sobota) o godz. 10:00 w telewizji TVN, w programie "Dzień dobry TVN" będzie można zobaczyć na żywo relację ze startu honorowego 3 edycji 12-godzinnego Podziemnego Biegu Sztafetowego. Dodatkowo prowadzący program W11 Wydział Śledczy potwierdzili start w tegoroczym bocheńskim biegu. Wszystkich zainteresowanych gorąco zapraszamy przed telewizory. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
dobre - bardzo malo sie to ma do rzeczywistosci..

Mam jednak nadzieje, ze nic nie przeszkodzi w ukonczeniu biegu.