Bieg Trzech Kopców 2.10.2011
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
czyli wcale nie było rekordu trasy pobitego przez Kruczkowskiego a mi nie udało się złamać 1h ...no ładnie ![]() |
|
|
| |
|
z innej beczki czy ktos sie orientuje czy w tym roku bedzie bieg niepodleglosci miedzy kopcamiOrkiestra Tutaj znalazłem informację że odbędzie się 5 listopada (ale nie jest to pewna informacja) ,natomiast organizatorem będzie prawdopodobnie tak jak rok temu "Wydział Sportu i Inicjatyw Społecznych w Urzędzie Miasta Krakowa." Tutaj informacje na temat zeszłorocznej edycji biegu (Trasa, Regulamin, Wyniki) .Dzwoniłem do tego wydziału ale mają bałagan - ktoś kogoś zastępuje i nie wie nic a "kolegi nie ma i nie odbiera bo ma ważne spotkanie" ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 05-10-2011 12:05 | |
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
| zainteresowani biegami może skuszą się nahttp://www.maratonypolskie.pl/…e=9321&bieganie | |
| Edytowane przez oscar dnia 05-10-2011 17:13 | |
|
| |
|
|
czyli sobota 15 października 2011 r., AWF Kraków - stadion LA lub WKS Wawel - stadion LA godzina 10:00 – 16:00 Myślę że się pojawię - ciekawe jak wyjdzie ![]() dzięki za info | |
| Edytowane przez szbiker dnia 05-10-2011 20:09 | |
|
| |
|
|
Na stronie orga pojawiły się ZDJĘCIA Dużo FAJNYCH ZDJĘĆ też na Salomon Trail Running p.s Jutro o 12:15 startuje Bieg Memoriałowy im. Bogdana Włosika Dla zainteresowanych tutaj więcej informacji ![]() ...no więc pobiegłem te 4,2km w Nowej Hucie - nie wiem które miejsce zająłem (na pewno jakieś odległe ) w każdym razie z takiego ulicznego biegu można wynieść ciekawe doświadczenia i nauki na przyszłość Dzisiaj nie czułem się zbyt dobrze - mimo że (w moim przekonaniu ) tempo utrzymywałem mocne i równe to gdy w końcowej fazie biegu chciałem przyspieszyć, nogi były ociężałe a wszyscy zaczęli mi odjeżdżać Bieg fajny i szybki - "peleton" po starcie od razu się mocno wyciągnął. Starałem się przebijać do przodu ale z różnym skutkiem bo wywaliłem jakąś dziewczynkę . Musiałem chwilę zaczekać i pomóc się jej pozbierać. Było sporo zawodników - bardzo dużo młodzieży ze szkół, strażaków którzy dali popalić ;-) i osoby które widać że regularnie startują (kilka osób z czołówki biegu trzech kopców). Organizacja w porządku, transport rzeczy do przebrania na metę, jakieś bułki i butelka wody na mecie. Jedynym mankamentem była kolejka ! tuż przed metą - dobiegając do niej gość mówił każdemu z mojej stawki "stop, proszę spokojnie czekać w kolejce aż do przekroczenia linii mety!" . Swoją drogą ciekawe czy pojawią się pełne wyniki, czy tylko Ci co wygrali w poszczególnych kategoriach (tak jak to jest teraz na stronie organizatora w wynikach z XVI edycji)....no ale mniejsza o to głównie pobiegłem dla sprawdzenia się w biegu na krótkim dystansie i by poprzeć ideę biegu ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 08-10-2011 17:13 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Brawo szbiker . Mówiłem, że się zarazisz bieganiem ![]() ![]() |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
RB który nie startował ale robił fotki ...wszystkim oprócz mnie ;-P i który już szykuje się do biegu na Kasprowyszbiker Innym też nie zrobiłem zdjęć. Ośmielę się zaryzykować stwierdzenie, że większości nie zrobiłem ;-) A w Biegu na Kasprowy wystartowałem. W stawce 297 zawodników byłem 92, natomiast 6. w kategorii. Bieg od Ronda Jana Pawła II na szczyt zajął mi 1:15:58, natomiast od początku kostki w Kuźnicach 1:05:02. Niestety, ale to wszystko na co było mnie stać - w sierpniu naderwałem mięsień dwugłowy uda i nie moglem w ogóle biegać, a co dopiero trenować. Sprawy nie ułatwiał zalegający śnieg, głęboki miejscami do kolan - w górnych partiach praktycznie nie dało się wyprzedzać. |
|
|
| |
| mt_jr Posty: 478 Miejscowość: kraków Dołączył: 1 paź 06 |
|
Chciałem tylko nieśmiało zwrócić uwagę, że określenie "zalegający śnieg" jest nieco nieprecyzyjne. Śniegu dowieźli specjalnie na zawody, wieczorem przed startem, miejscami 30-40cm i precyzyjnie rozrzucili na trasie. Nauczka dla mnie na przyszłość: "jeśli czegoś bardzo chcesz, uważaj, żebyś nie dostał w nadmiarze"
http://www.xouted.com - zobacz nową wersję mojego bloga! |
|
|
| |
|
Gratulacje Panowie za ten Kasprowy ! Też chciałem pobiec ale niestety lista startowa jak również losowanie ostatnich wolnych miejsc po 100zł były już zamknięte To jest już swego rodzaju wyczyn przebrnąć tą trasę w takim śniegu Za rok nie odmówię sobie tej przyjemności ...jak zdążę się zapisać ![]() p.s Widzę że w wynikach znana biegaczka narciarska - Paulina Maciuszek, Izabela Zatorska... ładnie ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 10-10-2011 16:51 | |
|
| |
| mt_jr Posty: 478 Miejscowość: kraków Dołączył: 1 paź 06 |
|
Obsada top, trzeba przyznać Paulina Maciuszek regularnie biega w górach w sezonie letnim.Tak naprawdę warunki nie były jakoś szczególnie uciążliwe. Fakt, spowolniły niemal wszystkich (czołówkę mężczyzn myślę, że o jakieś 3-4 minuty) i dość trudno było wyprzedzać/utrudniało się wyprzedzanie innym. Z pewnością taka ilość śniegu sprawiła, że było bardziej ekscytująco, ale tak sobie myślę, że gdyby ubrać dobre buty i mieć odrobinę większe doświadczenie w ściganiu się np. w błocie, to jak zawsze reszta pozostaje tylko kwestią przygotowania fizycznego. Przed startem celowałem w zmieszczenie się w godzinie. W suchych warunkach planowałem biec w szosowych butach i niewykluczone, że plan bym wykonał, bo czułem się zupełnie dobrze. Okazało się jednak, że śniegu jest więcej niż się spodziewałem a moje trailowe buty są wytarte na tyle, że kluczowe nastromienia pokonywałem podpierając się rękami. Ot, taki podatek od braku doświadczenia, na rowerze pewnie przed startem zwróciłbym uwagę na to, w jakim stanie mam opony
http://www.xouted.com - zobacz nową wersję mojego bloga! |
|
|
| |
|
|
"Zalegający śnieg" to tylko taki eufemizm ;-) Wbrew pozorom, tu, czyli podczas trudniejszych biegów, też sprzet jest ważny. Może nie aż tak bardzo jak w MTB, ale jednak. A co do obsady, to jestem pełen podziwu dla Izabeli Zatorskiej. Wygrywając wśród kobiet, przybiegła 15 open. Nie wypada pisać o jej wieku, ale wystarczy spojrzeć do linku podanego przez szbikera. Czapki z głów... |
|
|
| |
|
czyli sobota 15 października 2011 r., I jak szbiker? Byłeś? Ile przebiegłeś? Fajna impreza? Ja postanowiłem, że po trzech tygodniach brania antybiotyku nie będę się porywał na taki wysiłek. ![]() |
|
|
| |
|
niestety nie dałem rady ale na pewno "przetestuję się" na Marszobiegu Niepodległości ![]() |
|
|
| |
|
Ja te 12 minut to sobie zrobię na torze kajakowym w przyszłym tygodniu. Możemy jakoś się umówić i razem przebiec. ![]() |
|
|
| |
|
można , czemu nie :-) Zrobimy konkurencję do testu Coopera Zgadamy się jeszcze | |
| Edytowane przez szbiker dnia 16-10-2011 18:45 | |
|
| |
| Orkiestra Posty: 697 Miejscowość: Krzyszkowice Dołączył: 9 sie 06 |
|
ja tez ja tez
mistrz ciętej riposty |
|
|
| |
|
Im więcej osób, tym wieksza motywacja ![]() |
|
|
| |
|
|
To może coś ambitniejszego? W nd. 6.11 w Wegierskiej Górce ma odbyć się XIII Cross Beskidzki:http://www.wegierska-gorka.opg…ka-Gorka&tekst= Szczegółów nie znam poza tym, że dystans dla mężczyzn to 18 km a dla kobiet 10. Niewykluczone, że jak znajdę transport to się wybiorę. No i jak nie będzie to bieg płaski. |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
Brzmi nieźle: "Bieg górski na dystansie 10 km dla osób niepełnosprawnych, młodzieży szkół średnich oraz kobiet." I sam nie wiem czy się śmiać, czy płakać
PePe |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Miałem zupełnie podobne odczucia jak przeczytałem tą jakże medialną zapowiedź :/.
Pozdrawiam |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

a mi nie udało się złamać 1h ...no ładnie 
a "kolegi nie ma i nie odbiera bo ma ważne spotkanie" 
Dzisiaj nie czułem się zbyt dobrze - mimo że (w moim przekonaniu

. Mówiłem, że się zarazisz bieganiem