cykl biegów górskich w Krakowie

Autor Wiadomość
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Miejscowość: Kraków
Dodane 17-02-2013 19:07 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
brawo! Ładnie Szymek, gratki!! B)

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 18-02-2013 08:33 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
Dzięki Panowie. Prawdziwe miejsce w stawce pokaże jednak pewnie jeden z ostatnich moich biegów w tym sezonie czyli półmaraton marzanny ze swoją super trasą na który już zapisało się grubo ponad 1300 osób. :o Bardzo miło wspominam go z zeszłego roku.
Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 18-02-2013 13:12 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
Z takim czasem to Półmaraton daję Ci max 1:15:30 :) brawo!brawo!
niech Andrzej Lachowski się zacznie bać :)

RB mężczyzna

Dodane 18-02-2013 14:44 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
Czy ktoś mógłby mi wskazać stronę z wynikami? Zaraz w depresję popadnę, bo nijak nie mogę znaleźć ;)
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 18-02-2013 17:59 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
Lampart wrzucił wyniki nieoficjalne na forum dyskusyjne pod wątkiem z zawodami TUTAJ
Oficjalne powinny pojawić się na głównej stronie zawodów
Edytowane przez szbiker dnia 18-02-2013 18:02
szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 09-03-2013 17:10 RE: cykl biegów górskich w Krakowie
Piąta ostatnia edycja GPK za nami. Tym razem obyło się prawie bez śniegu ale za to z jednym fragmentem tuż przed Słoneczną Polaną na którym bieg wyglądał jak jazda figurowa na lodzie. Pozostała część trasy też była dosyć śliska z powodu błota i liści. Na finałowym biegu pojawił się nawet Daniel Wosik który z tego co pamiętam był chyba drugi :o Padł także rekord trasy coś koło 46 minut z małym hakiem. Na starcie dużo znajomych twarzy - z treningów salomona, z Cross Krak Maraton oraz Pit, Dziczek, RB oraz Justyna Frączek. Rywalizacja jak zwykle ostra a trasa killerska. Od początku narzuciłem sobie dosyć duże tempo co chyba nie było zbyt dobrym pomysłem ale co tam - chwila radości :) Potem jednak zwolniłem bo zdałem sobie sprawę że to jednak dwa kółka a moje miejsce w szeregu jest nieco inne aczkolwiek aspiracje są duże :) Zaczęły mnie wyprzedzać tabuny ludzi co potwierdza fakt że wystarczy tylko troszeczkę odpuścić i konkurencja dosłownie znika z pola widzenia. Niemniej podobnie jak w kolarstwie są mocniejsi i slabsi na zbiegach i podbiegach. Na zbiegach szło mi całkiem niezle , niemniej na wspomnianym lodzie przed Polaną Słoneczną zawodnik biegnący przede mną (Tomasz Kobos - ten sam z którym na poprzedniej edycji "ciałem się" na finiszu ) dosyć mocno upadł i uderzył łokciem w lód (nie przeze mnie ;p ) a ja z drugim zawodnikiem prawie powpadaliśmy wszyscy na siebie nawzajem - masakra. Po minięciu pierwszego okrążenia , czas niezły, więc kontynuowałem tempo pt: "ile fabryka dała" :) Na drugim okrążeniu biegłem już praktycznie sam. Mgła, ani żywej duszy z przodu ani z tylu - ale wiadomo że to tylko pozory ;) Ten fragment trasy był jednak niesamowity B) ...i tak sobie walcząc z samym sobą dobiegłem już do mety.
Miejsce : 8 open , czas: dokładnie 51:51 a więc znowu progres i 2 minuty do przodu B) Czy to niezaśnieżona trasa czy może te wariackie treningi o 5 rano - nie mam pojęcia ale ważne że jest progres :)
Gratulacje dla wszystkich znajomych startujących a w szczególności dla dziczka za pudło w generalce, dla rb za złamanie w końcu godziny oraz dla pita za zdecydowaną poprawę czasu.
p.s
To był świetny cykl , dobra i sprawna organizacja, rywalizacja na róznych poziomach i w rożnych kategoriach wiekowych. Polecam każdemu by spróbował swoich sił na tej wymagającej trasie w przyszłym roku lub przebiegł ją sobie nawet treningowo. B)
No to teraz, o ile zdrowie dopisze, półmaraton marzanny ;) a potem pewnie powrót "do korzeni" ;)

WYNIKI
FOTKI
..był nawet materiał w kronice krakowskiej ;)
Edytowane przez szbiker dnia 10-03-2013 11:14
Skocz do Forum: