I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły

Autor Wiadomość
dziczek mężczyzna

Dodane 25-09-2008 07:06 I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Już się zapisałem i mam jeszcze jedno wolne miejsce w samochodzie. Informacje o biegu dostępne m.in. tutaj. Ktoś podejmie wyzwanie?

Team Jubilat Polska

Edytowane przez dziczek dnia 25-09-2008 07:07
MarekB mężczyzna

MarekB
Miejscowość: Kraków
Dodane 25-09-2008 08:14 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
WRrrrrr... pozostała mi tylko rola obserwatora;(:[
dziczek mężczyzna

Dodane 25-09-2008 08:33 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Wydaje mi się, że chciałeś napisać: FOTOREPORTERA :D

Team Jubilat Polska

izca kobieta

izca
Dodane 25-09-2008 09:05 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
ja! ja!
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 25-09-2008 09:13 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Nie zarżnijcie się przed Odyseją! Ja niestety odpuszczam na razie wszelką aktywność, nie chcę więcej jechać od startu na przeciwbólowych....

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

elawinia kobieta

elawinia
Miejscowość: Kraków
Dodane 25-09-2008 09:36 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Ja będę drugim fotoreporterem :D
Poza tym stęskniłam się za Tatrami, dawno mnie tam nie było :)
dziczek mężczyzna

Dodane 25-09-2008 13:38 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Nie zarżnijcie się przed Odyseją! Ja niestety odpuszczam na razie wszelką aktywność, nie chcę więcej jechać od startu na przeciwbólowych....skolioza

Między zawodami jest tydzień przerwy i jak do tej pory wystarczało mi to, żeby się zregenerować, mam nadzieję, że tak będzie również tym razem B)

Team Jubilat Polska

skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 03-10-2008 13:48 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Iza, Ewelina, Władek - co tak milczycie? Może napiszecie czym się je takie biegi, hę?

www.RetroMTB.pl

RetroMTB na Facebooku

izca kobieta

izca
Dodane 03-10-2008 15:02 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
ano... bierze się parę nóżek... parę... i jechane :)
w skrócie tak

a klimat imprezy można poznać jeszcze tu oraz tu :D
dziczek mężczyzna

Dodane 03-10-2008 15:03 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Już piszę :)
W biegu na długiej trasie wzięło udział 59 zawodników i zawodniczek, na trasie krótkiej 16. Start przy oczku wodnym na Krupówkach, stamtąd asfaltem obok Krokwi, na rondo i do Kuźnic. Tutaj zaczynał się najbardziej stromy odcinek trasy - podejście na Nosal, po którym nastąpił zbieg z Nosala. Ten odcinek był wg. mnie najtrudniejszy, ze względu na spore ilości błota. Znowu Kuźnice i stamtąd najdłuższy podbieg - do Murowańca. U góry nieco śniegu, mokrego. Nawrót przy schronisku i ogień w dół. Po śniegu biegło mi się świetnie, o wiele lepiej niż po błocie z Nosala. Na szlaku trzeba było uważać na turystów, których nieco ochlapywaliśmy wbiegając w kałuże. Bardzo długi zbieg, który wyjątkowo mocno eksploatuje kolana i mięśnie. Znowu Kuźnice i jeszcze raz do góry, wg. oznaczeń na szlaku 35 min. do schroniska na Kalatówkach, tym razem po bruku, wyjątkowo niewdzięczna nawierzchnia. Tutaj już głównie szedłem bardzo szybkim krokiem i podbiegałem od czasu do czasu. W końcu upragniona meta, po około 16 km. Przepiękne widoki, ładna pogoda, choć chłodno.
Organizacja biegu na medal. Na bufetach napoje, a o 15 wypasiona obiado-kolacja dla wszystkich uczestników. Nagrody i dyplomy, Iza zajęła 2. miejsce wśród kobiet, z niewielką stratą do zwyciężczyni, dla mnie za 5. miejsce w kategorii M-19 i na koniec losowanie nagród spośród wszystkich uczestników. Poszczęściło mi się i wygrałem torbę full-wypas, jak to ją nazwano :D Zająłem 11. miejsce w OPEN, z czasem 1:50:28.
W górach biega się bardzo ciężko, jest stromo i dużą część trasy trzeba pokonać bardzo szybkim marszem. Z nawierzchnią też różnie, troche asfaltu, mokra skała, błoto, przyjemny, twardy szuterek, mokry śnieg i bardzo nierówny bruk z kamieni. Było wiele upadków i trochę kontuzji, mniej lub bardziej poważnych. Przewyższenie porównywalne z Gorce Maratonem, tyle że na 16 km, a nie na 40 km.
Ogólnie imprezę oceniam na 5+, było by 6, ale zmienili trasę i nie wbiegało się na Kasprowy Wierch (zbyt duże ilości śniegu).

Team Jubilat Polska

Edytowane przez dziczek dnia 03-10-2008 15:08
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 03-10-2008 21:49 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
Nooooooo! Gratulacje!!!
Tylko czemu trzeba Was za języki ciągnąc? Sami od siebie to nie łaska się pochwalic??!!

www.RetroMTB.pl

RetroMTB na Facebooku

dziczek mężczyzna

Dodane 04-10-2008 05:42 RE: I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
burak

Team Jubilat Polska

Skocz do Forum: