I wysokogórski bieg im dh Franciszka Marduły
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
|
Już się zapisałem i mam jeszcze jedno wolne miejsce w samochodzie. Informacje o biegu dostępne m.in. tutaj. Ktoś podejmie wyzwanie?
Team Jubilat Polska | |
| Edytowane przez dziczek dnia 25-09-2008 07:07 | |
|
| |
| MarekB Posty: 27 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 paź 07 |
|
WRrrrrr... pozostała mi tylko rola obserwatora![]()
|
|
|
| |
|
Wydaje mi się, że chciałeś napisać: FOTOREPORTERA
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| izca Posty: 82 Dołączyła: 12 lut 07 |
|
| ja! ja! | |
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
|
Nie zarżnijcie się przed Odyseją! Ja niestety odpuszczam na razie wszelką aktywność, nie chcę więcej jechać od startu na przeciwbólowych....
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
Ja będę drugim fotoreporterem Poza tym stęskniłam się za Tatrami, dawno mnie tam nie było |
|
|
| |
|
Nie zarżnijcie się przed Odyseją! Ja niestety odpuszczam na razie wszelką aktywność, nie chcę więcej jechać od startu na przeciwbólowych....skolioza Między zawodami jest tydzień przerwy i jak do tej pory wystarczało mi to, żeby się zregenerować, mam nadzieję, że tak będzie również tym razem
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
|
Iza, Ewelina, Władek - co tak milczycie? Może napiszecie czym się je takie biegi, hę?
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
| izca Posty: 82 Dołączyła: 12 lut 07 |
|
ano... bierze się parę nóżek... parę... i jechane ![]() w skrócie tak a klimat imprezy można poznać jeszcze tu oraz tu
|
|
|
| |
|
Już piszę W biegu na długiej trasie wzięło udział 59 zawodników i zawodniczek, na trasie krótkiej 16. Start przy oczku wodnym na Krupówkach, stamtąd asfaltem obok Krokwi, na rondo i do Kuźnic. Tutaj zaczynał się najbardziej stromy odcinek trasy - podejście na Nosal, po którym nastąpił zbieg z Nosala. Ten odcinek był wg. mnie najtrudniejszy, ze względu na spore ilości błota. Znowu Kuźnice i stamtąd najdłuższy podbieg - do Murowańca. U góry nieco śniegu, mokrego. Nawrót przy schronisku i ogień w dół. Po śniegu biegło mi się świetnie, o wiele lepiej niż po błocie z Nosala. Na szlaku trzeba było uważać na turystów, których nieco ochlapywaliśmy wbiegając w kałuże. Bardzo długi zbieg, który wyjątkowo mocno eksploatuje kolana i mięśnie. Znowu Kuźnice i jeszcze raz do góry, wg. oznaczeń na szlaku 35 min. do schroniska na Kalatówkach, tym razem po bruku, wyjątkowo niewdzięczna nawierzchnia. Tutaj już głównie szedłem bardzo szybkim krokiem i podbiegałem od czasu do czasu. W końcu upragniona meta, po około 16 km. Przepiękne widoki, ładna pogoda, choć chłodno. Organizacja biegu na medal. Na bufetach napoje, a o 15 wypasiona obiado-kolacja dla wszystkich uczestników. Nagrody i dyplomy, Iza zajęła 2. miejsce wśród kobiet, z niewielką stratą do zwyciężczyni, dla mnie za 5. miejsce w kategorii M-19 i na koniec losowanie nagród spośród wszystkich uczestników. Poszczęściło mi się i wygrałem torbę full-wypas, jak to ją nazwano Zająłem 11. miejsce w OPEN, z czasem 1:50:28. W górach biega się bardzo ciężko, jest stromo i dużą część trasy trzeba pokonać bardzo szybkim marszem. Z nawierzchnią też różnie, troche asfaltu, mokra skała, błoto, przyjemny, twardy szuterek, mokry śnieg i bardzo nierówny bruk z kamieni. Było wiele upadków i trochę kontuzji, mniej lub bardziej poważnych. Przewyższenie porównywalne z Gorce Maratonem, tyle że na 16 km, a nie na 40 km. Ogólnie imprezę oceniam na 5+, było by 6, ale zmienili trasę i nie wbiegało się na Kasprowy Wierch (zbyt duże ilości śniegu). Team Jubilat Polska | |
| Edytowane przez dziczek dnia 03-10-2008 15:08 | |
|
| |
|
|
Nooooooo! Gratulacje!!! Tylko czemu trzeba Was za języki ciągnąc? Sami od siebie to nie łaska się pochwalic??!! www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
|
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |