V Bieg Górski Gorce Maraton - 5.09.2009
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
V Bieg Górski Gorce Maraton dystans 40km Dystans ~ 40 km na Trasie: Krościenko-Lubań-Przełęcz Knurowska-Turbacz-Nowy Targ Przewyższenia: suma + 1350 m suma - 1010 m Więcej informacji Wybieram się
|
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
W tym roku niestety nie będę mógł uczestniczyć, a żałuję bo mam z tym biegiem porachunki (poważne problemy na trasie w wyniku odwodnienia). Gorąco polecam, bo bieg jest świetnie zorganizowany, trasa jedna z najpiękniejszych w Polsce z widokiem na Tatry, w zeszłym roku było niskie wpisowe, a w jego ramach koszulka biegowa, a na mecie pyszne drożdżówki i ogólnie wszystkiego pod dostatkiem
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| mucher Posty: 31 Dołączył: 10 sty 07 |
|
no ale te 1350 m przewyższenia to tak trochę od czapy - realnie bliżej pewnie będzie 2 tysięcy. W sumie zbierałem się do tej trasy od jakiegoś czasu, byłby dobry pretekst - ale nie wt tym roku no i nie biegiem ![]() |
|
|
| |
|
To był piękny bieg. Pogoda jakby pode mnie: chłodno, deszcz, błoto średnie, a od przełęczy Knurowskiej przez chmury przebłyskiwało słońce. Mój czas to 5:35 i 79miejsce open. Ilu było dokładnie zawodników to nie wiem, ale napewno przynajmniej 2 autobusy. Pierwszy zawodnik miał coś koło 3godzin. Mój czas nie powala, ale ja cienki bolek jestem więc mi wybaczcie Najtrudniejszy jak dla mnie okazał się zbieg z Turbacza nigdy chyba jeszcze tak długo nie zbiegałem. Coraz bardziej podoba mi się ta dyscyplina - rowerek niby też jest OK, ale na zjazdach czasami można z nudów paść W końcówce organizator zafundował jeszcze podbieg na górną stację wyciągu narciarskirego w Kowańcu. Z forumowych znajomych z tego co widziałem w biegu wzięli jeszcze udział Izca i MarekB. | |
| Edytowane przez pit dnia 05-09-2009 19:12 | |
|
| |
| Staszekk Posty: 54 Miejscowość: Kraków Dołączył: 3 wrz 09 |
|
Znam tę trasę od drugiej strony. Gratuluje nawet takiego czasu, bo ci pierwsi szybciej pokonują to pasmo niż rowerzyści Gorce to moje ulubione góry, ale pasmo Lubania to olbrzymia męka (Jest ono pozornie tylko płaskie). Zamiast niego polecam wersje modifed. Ze Szczawy lub Lubomierza Rzek przez Gorc Kamienicki, Jaworzynę Kamienicką, Halę długą, Turbacz i do Rabki Albo N.T. Niestety na tej trasie nie mogą odbywać się zawody (zabrania tego regulamin parku). A bez zawodów motywacja do biegu jest oczywiście minejsza |
|
|
| |
|
są i wyniki
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

W końcówce organizator zafundował jeszcze podbieg na górną stację wyciągu narciarskirego w Kowańcu.
Gorce to moje ulubione góry, ale pasmo Lubania to olbrzymia męka (Jest ono pozornie tylko płaskie). Zamiast niego polecam wersje modifed. Ze Szczawy lub Lubomierza Rzek przez Gorc Kamienicki, Jaworzynę Kamienicką, Halę długą, Turbacz i do Rabki Albo N.T. Niestety na tej trasie nie mogą odbywać się zawody (zabrania tego regulamin parku). A bez zawodów motywacja do biegu jest oczywiście minejsza