Bieg Górski Gringo Gdynia - 12.09.2009
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Bieg Górski wliczany do cyklu Salomon Trail Running na dystansie 7km przy przewyższeniu 150m Wybieram się ![]() Od dawna marzyłem by wystartować w mieście naszego głównego sponsora. Skoro nie da się w maratonie MTB więc trzeba brać co jest. Z tego co wiem to maraton MTB w Gdyni odbył się tylko raz w 2003 roku w lidze BikeBoard, co trochę dziwne bo wbrew pozorom tam też górki są. Więcej informacji Wedle informacji organizatora jak poniżej: "Trasa przebiegać będzie przez malownicze tereny leśne oraz plażę pod klifem gdyńskim. Warto wziąć udział w tym biegu także dlatego, że może to być ostatni bieg na terenach Kępy - znajduje się tam rezerwat przyrody i kosztowało nas sporo wysiłku uzyskanie zgody czynników na organizację imprezy." |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Z tego co wiem to maraton MTB w Gdyni odbył się tylko raz w 2003 roku w lidze BikeBoard, co trochę dziwne bo wbrew pozorom tam też górki są.pit To źle wiesz . Regularnie swój maraton organizuje tam Skandia Maraton. W zeszłym roku chyba było to jako zakończenie 5. października, w tym roku był 7.06.
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
He, he no tak, ale ja pisałem o Gdyni, a nie o Gdańsku!! Trójmiasto to są 3 miasta ![]() Gwoli historii to był jeszcze Puck'03 w którym chyba startował także dziczek |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
No tak, ale zdaje się, że "malownicze tereny leśne" są tylko jedne i intensywnie wykorzystywane w każdym wypadku .
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
Tak czy inaczej niezdecydowanych Zielonych na udział w XC w Będkowicach, zapraszam do Gdynii ![]()
|
|
|
| |
|
Marzenie zrealizowane To był piękny bieg górski po redłowskiej kępie. Był to też dla mnie doskonały trening techniczny i siłowy bo nie od dziś wiadomo, że na niektórych maratonach rowerowych trzeba się także nabiegać i wtedy można dużo zyskać lub stracić. Co do maratonów rowerowych w Gdyni to jednak są one organizowane!! Najbliższy odbędzie się już w najbliższą niedzielę, nazajutrz po Istebnej ESKA IV MTB Gdynia Maraton Szkoda, że na weekend zaplanowaną mam już serię treningów bo z chęcią bym się tam wybrał Mnie tam nie będzie ale może któryś z Zielonych się zdecyduje ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

. Regularnie swój maraton organizuje tam
.