cykl biegów górskich w Krakowie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Tutaj jest więcej informacji:http://krakowbiega.pl/ | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Planuje być ![]() |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Kraków Biega 1 - video parę fotek Dziczek - 3 open, był Lovebeer, spootnick, RB. |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Ja się nie liczę. Byłam jedynie jako widz/fotograf. Niestety. | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
fajnie bylo, podbiegi extra, choc moze troche za krotkie bieg pokazal mi jak slabo zbiegam, wyprzedzaly mnie cale tabuny ludzi, na 1 okrazeniu doganialem ich na podbiegach, na drugim bylo to znacznie ciezsze, na dodatek przed meta bylo wiecej zbiegania wiec znowu straty. ostatecznie bylem 18 open, mysle ze gdybym zbiegal tak jak ludzie wsrodk ktorych bieglem to byloby conajmniej 10, ale wiadomo, to tylko gdybanie teraz juz raczej wylacznie biegi alpejskie, szkoda mi kolan na takie zbiegi
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
| Piotrek, to ciekawe, co piszesz, bo i ja mam podobne spostrzeżenia - na podbiegach lepiej mi się biegnie niż po płaskim, a tym bardziej na dół. Bardzo nie lubię zbiegać, strasznie mnie to męczy. | |
| Edytowane przez Pirx dnia 19-11-2012 08:14 | |
|
| |
|
No powiem Wam że trasa naprawdę całkiem całkiem Zrobiłem dzisiaj dwa kółeczka. Zbiegi takie że szok , nie wiadomo jak hamowac a na niektórych podbiegach (np. ten ostatni na czarnym szlaku) to płuca można wypluć . Czasu nie podaję gdyż wstyd Trasa jest naprawdę wymagająca i za bardzo nie ma gdzie odpocząć (no moze tylko na prostym odcinku alejki wzdłuż zoo) ale takie lubię więc chyba skuszę się na start 8 grudnia | |
| Edytowane przez szbiker dnia 01-12-2012 13:57 | |
|
| |
|
Info ze strony orga To najlepszy moment na przekazanie Wam kilku ważnych informacji: ale będzie jazda ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-12-2012 17:48 | |
|
| |
|
Było super Zauważyłem parę znajomych twarzy: Justyna F., Radar, Dziczek i inni w tym uczestnicy i jeden z organizatorów cross krak maraton (bieg górski w lutym też w Lasku Wolskim) Pan Ryszard . Naliczyłem też dwóch zielonych : Spootnicka oraz mnie Przyczepność była nawet całkiem znośna ( z tym że mówię to jako użytkownik butów z bieżnikiem, przeznaczonych w teren) aczkolwiek raz zaryłem (ale to był wyślizgany fragment). Było mroźno - temp w okolicach -7 , 8 stopni (?). Frekwencja całkiem dobra, sporo zawodników. Organizacja całkiem fajna, był ogrzewany namiot w którym mozna było się schronić, zjeść drożdżówkę i wypić gorącą herbatę. Był też depozyt także spokojnie można było zostawić wszystkie rzeczy a potem przebrać się w namiocie z ławeczkami. Nie wiem dokładnie jaki miałem czas ,ponieważ trzeba by tam jeszcze chwilę zostać a musiałem zbierać się do chałupy bo na rowerze byłem Ktoś krzyknął na trasie 14 miejsce więc pewnie coś w tej okolicy (albo się przesłyszałem i było 40-te ..nie jestem pewien ) . Tak czy siak wynik na pewno mniejszy niż 1h i lepszy niż wtedy gdy trasę biegłem treningowo po raz pierwszy jak nie było śniegu - co cieszy. Czekam z niecierpliwością na wyniki i zapisuję się na następny ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 08-12-2012 15:37 | |
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
Fajna imprezka ![]() |
|
|
| |
|
tak , fajnie ze WKS Wawel wpadł na pomysł cyklu biegów w Krakowie bo zainteresowanie jest spore (pomimo 300 µg/m3 pyłu PM10 w powietrzu )edit 19:44 Na stronie orga pojawiły się wyniki i foty WYNIKI GPK 2(5) 11KM OPEN ZDJĘCIA | |
| Edytowane przez szbiker dnia 08-12-2012 19:44 | |
|
| |
|
No ! W końcu zrobiłem jakiś wynik aczkolwiek niedosyt pozostał. W końcówce miałem na "wyciągnięcie ręki" paru zawodników ale nie dałem rady Muszę koniecznie wzmocnić mięśnie brzucha by podbiegi były bardziej efektywne Na zawodach widziałem się z Spootnickiem, zlokalizowałem wzrokiem simobusa na parkingu oraz dziczka. Więcej osób nie widziałem ponieważ bylem skoncentrowany na starcie Tym razem trenowałem w tygodniu dosyć regularnie (w tym raz w tygodniu długie "wybiegania" podążając na "przebieżkę" z grupą salomon trail running z Andrzej Lachowskim na czele ), zdążyłem też zrobić krótką rozgrzewkę przed startem, bylem ubrany w sam raz a dzień wcześniej odpoczywałem co w sumie przełożyło się na poprawę poprzedniego wyniku (55:06) o około 01:20 czyli na rezultat około 53:45 . Nie będę też już pił soku bananowego przed startem ponieważ mi to nie służy Jestem zadowolony . Było bardzo fajnie ![]() Pojawiły się już wyniki i parę fotek - a jednak nie było tak optymistycznie . Dziwne bo jak spoglądałem na zegar przy linii mety to było na pewno mniej niż 54 minuty.! Wynik 54:01 czyli 01:05 lepiej niż poprzednio.Pełne wyniki Fotki | |
| Edytowane przez szbiker dnia 12-01-2013 21:17 | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
![]()
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
| a dziękuję dziękuję :] | |
|
| |
|
Filmik z 3 biegu ![]() |
|
|
| |
|
Czwarte Grand Prix Krakowa w biegach górskich za nami . Bardzo późno wyszedłem z domu a jechałem dwoma autobusami : najpierw 173 pod Cracovię , potem 134 pod zoo. Miałem solidną rozgrzewkę z sprintem w butach górskich do autobusu 173 a potem 134 w którym szybko przebierałem się żeby zdążyć , ku żywym zaciekawieniu pasażerów Nie miałem zbyt dużo czasu na rozgrzewkę – wszystko w pędzie , nawet bieg ! Na linii startu spotkałem Jarka Maślankę znajomego z niedzielnych treningów , widziałem też team bB „uosobiony” przez Simo i RB, zielona koszulkę Dziczka a na mecie nieco „podminowanego” Pita ;-) Dziczek był 4 –ty i stracił prowadzenie w generalce GPK bo ponoć wrócił tuż po chorobie. Start jak zwykle mocny. Na pierwszym podbiegu utrzymywałem cały czas kontakt wzrokowy z czołówką. Potem już było gorzej ;-) Na zbiegach myślę że Szlo mi całkiem nieźle. Dzisiaj nie biegło się jednak łatwo – dużo śniegu przez co było grząsko aczkolwiek jakoś sobie radziliśmy. Niektórzy z biegaczy mieli buty z kolcami – dało się usłyszeć te „metaliczne zgrzyty” na paru asfaltowych krótkich odcinkach Po wyścigu na stoisku z obuwiem dowiedziałem się że niektóre z butów z kolcami mają funkcję samoistnego chowania się metalowych pinów na twardszych nawierzchniach. Tamte chyba takiej funkcji nie miały Po zawodach był do dyspozycji namiot z przebieralnią oraz herbata i żurek. Ja skorzystałem z tych dwóch pierwszych bo żur jest dla mnie nieco zbyt tłusty, pomijając już to obżerałem się niedawno w tłusty czwartek i piątek . Poszedłem więc potem do sklepu po jakiś napój czekoladowo – mleczny. Z wyniku jestem zadowolony, jednak znowu pewien niedosyt pozostał – mogłem dać z siebie więcej. Nie byłem jednak w 100% dysponowany – mam chyba nieco nadwyrężone mięśnie uda i podudzia , a wczoraj niepotrzebnie zrobiłem jeszcze godzinny interwał po śniegu. Eh – czasami nie myślę ;-) Dziwne jest też to że znowu cos nie tak z wynikami . Na finiszu ostro walczyłem o 7 miejsce z zawodnikiem nr 1069, wygrałem go i bardzo mnie to ucieszyło – jednak na wynikach wywieszonych po zawodach widniało że jednak z nim przegrałem o 26 setnych Napisałem już do biura – zobaczymy jaka będzie odpowiedz .Tymczasem mój wynik na IV etapie GPK to 8 miejsce open z czasem 54:15 przy nieoficjalnych rezultatach czołówki: 1. Wierdak Hubert 49:04 2. Krzemień Rafał 52:02 3. Waluga Ireneusz 52:44 4. Wachulec Władysław 53:08 5. .. 6. .. 7. Kobos Tomasz 54:15:00 8. Szymon Góralczyk 54:15:26 Pojawiły się juz nawet pierwsze FOTKI |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Twardziel z Ciebie. A wiesz jeszcze jak rower wygląda
|
|
|
| |
|
Rower , rower hmmm ... to ten pojazd z 4 kolami ? ... jeśli tak mogą okazać się w moim przypadku pomocne A tak serio to trzeba będzie w końcu pośmigać tylko niech pogada da taką szansę ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-02-2013 17:30 | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Brawo. Ile przewyższeń jest na takim biegu?
Куба |
|
|
| |
|
Dzięki. Mam nadzieję że nie dostane od tego biegania zapalenia płuc Pętla 5600m ma 258m przewyższenia więc 11200m wychodzi 516m Pojawiły się już nieoficjalne wyniki 11200m Pozostałe kategorie dostępne tutaj |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

bieg pokazal mi jak slabo zbiegam, wyprzedzaly mnie cale tabuny ludzi, na 1 okrazeniu doganialem ich na podbiegach, na drugim bylo to znacznie ciezsze, na dodatek przed meta bylo wiecej zbiegania wiec znowu straty. ostatecznie bylem 18 open, mysle ze gdybym zbiegal tak jak ludzie wsrodk ktorych bieglem to byloby conajmniej 10, ale wiadomo, to tylko gdybanie
teraz juz raczej wylacznie biegi alpejskie, szkoda mi kolan na takie zbiegi
Zrobiłem dzisiaj dwa kółeczka. Zbiegi takie że szok , nie wiadomo jak hamowac
Trasa jest naprawdę wymagająca i za bardzo nie ma gdzie odpocząć (no moze tylko na prostym odcinku alejki wzdłuż zoo) ale takie lubię więc chyba skuszę się na start 8 grudnia
Wynik 54:01 czyli 01:05 lepiej niż poprzednio.
A tak serio to trzeba będzie w końcu pośmigać tylko niech pogada da taką szansę