Treningowy blog Lesława
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Pirx napisał/a: Jeżeli jesteś w podobnym wieku do mnie, a do wyliczenia stref opierasz się na wzorze to dalej masz dużo za dużo. U mnie 60 % HRmax to 105 ud/min .Mam takie same ze wzoru jak i z badań . |
|
|
| |
|
|
W niedzielę 20 maja wybieram sie na szosę na tzw WT na około 4 h jazdy . Biorę rower szosowy, czyli cienkie gumki. Kierunek nieznany. Jezeli sa chętni nawdychać się trochę spalin z blachosmrodów /czyt. dotlenić/ zapraszam na wspólny trening pod smoka na godz 10.00. WT w luźnym tłumaczeniu to spokojna jazda uzależniona od dyspozycji dnia. Mała korekta : będę pod smokiem około 11.30 | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 20-05-2007 08:54 | |
|
| |
|
|
Zaliczyłem dzisiaj XC w Dolinie Będkowskiej.Nie wiem jakie miejsce i czas , ale pewnie sie dowiem. Niestety nie jestem zbytnio zadowolony. No ale jeżeli podchodzi się do tego wyścigu zbyt lekko, to tak to jest. Po pierwsze nie odstawiłem PS-a nawet w przedzień zawodów, po drugie dojazd z domu wybrałem na rowerze i najkrótszą trasą, ale niestety zapomniałem że są tam spore górki. No i po trzecie, dziwny miałem ten start. Ruszyłem ostro zakręciłem parę razy, no i stoję. W kasetę i przerzutkę tylną wkręciła się sporo ilość świeżo skoszonej trawy. Nie dało się w ogóle ruszyć korbą. Wydłubanie zielska zajęło mi ładnych kilka minut. Gdy doprowadziłem rower do porządku zapytałem siebie : czy jechać ? Byłem totalnie ostatni i nikogo , którzy wystartowali ze mną już nie widziałem. No nie po to płaciłem 20 zł aby przejechać 30m .Tak więc ruszyłem. Tyły doszedłem już na pierwszej górce w tym i Pita, który rozbawił mnie pytaniem : Czy to już dubel ? Reszta bez historii. Trochę strat nadrobiłem, ale ile to nie wiem. Później najbardziej wytrwali, razem ze mną zaliczyli wycieczkę terenem do Ojcowa i Pieskowej Skały. I to by było na tyle. |
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
No ja bym stanal jak wryty na miejscu Pita i w dwie sekundy rzucil kolarstwo, przynajmniej xc ![]() |
|
|
| |
| Pirx Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
|
Oj Lesław, gdyby nie ta trawa, to sądzę, że byłoby pudło. Z takich tyłów gonić, szacunek. A ten kawałek niebieskim i Sąspowską to sobie jeszcze kiedyś przejadę. | |
| Edytowane przez Pirx dnia 19-05-2007 20:42 | |
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
...taaaa ... po grzybkach Lesławowi jest wszystko jedno czy jedzie mega czy giga ... po trawie zakłada duble już na pierszej pętli ... strach pomyśleć co może zrobić po innych używkach ![]() |
|
|
| |
|
|
Dzisiaj była szosssa, Kraków - Alwernia - Trzebinia - Kraków i tyle . Dalej nie jestem do kolarki przekonany , gdyż kilkanaście złych przypadków z blachosmrodami. ![]() |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Lesław, jaką miałeś średnią prędkość na tej trasie? Myślałem, czy jechać, ale szosówka to sama jedzie... Przekonałem się dzisiaj z bikeholikami przy średniej 33,4km/h dłużej nie dałem rady wytrzymać. |
|
|
| |
|
| około 29 km/h | |
|
| |
| saint Posty: 32 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 gru 06 |
|
na blachosmrody sie nie zwraca uwagi. przejedź się z nami w końcu w grupie zawsze raźniej
|
|
|
| |
|
saint napisał/a: Po maratonie w Złotym Stoku bedzie chwila przerwy w startach, więc czemu nie. Mam nadzieję ,że wytrzymam wasze tempo. |
|
|
| |
| Samba Posty: 189 Miejscowość: Kraków Dołączył: 22 maj 07 |
|
| Lesław zajołeś 15 miejsce{bo ja ten z którym przegrałeś finisz}byłem 14 patrzyłem na wyniki zaraz po tym jak zostały wydrukowane w biurze zawodów!pozdrawiem | |
|
| |
|
Dzisiaj miałem WT chyba 2,5h .No cóż od pewnego czasu kilometrów nie notuję , a ostatnio to nawet nie wiem ile jestem na rowerze. Pewnie to z wiekiem przychodzi. Wracając z treningu zrobiłem inspekcję w Lasku Wolskim, czy Łukasz ,sprawca całego zamieszania podjazdu pod ZOO faktycznie będzie . No i był. Ponoc jutro też bedzie. No i chyba wszyscy życiówki zrobili. Co prawda raz sobie podjechałem przed całym towarzystwem , ale nie ma czym się chwalić.Musze się bardziej zmotywować .Dla dociekliwych : miałem 6 min 11sek Może jutro bdzie lepiej...B) | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 29-05-2007 23:53 | |
|
| |
|
Lesław, ile razy w tygodniu trenujesz? 3, 4, 5? Bez przerwy ![]() ![]() |
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
9 razy plus szóste fazy ![]() |
|
|
| |
|
| Na rowerku jeżdże sobie sześć razy w tygodniu. | |
|
| |
| Samba Posty: 189 Miejscowość: Kraków Dołączył: 22 maj 07 |
|
| a dziennie mniej więcej od ilu do ilu robisz kilometrów i w jakim przeważnie terenie?! | |
|
| |
|
| Nie jeżdże na ilość kilometrów, nawet ich nie rejestruję. Dla mnie jest istotny czas treningu. W zależnoości od tego co mam zaplanowane jest albo teren albo szosa, ale w 80 % jest to szosa. | |
|
| |
|
| Sześć razy, to dużo, ja próbowałem 5 razy, ale to zbyt dużo jak dla mnie. Nie miałem czasu się regenerować i w końcu na rower patrzyłem z niechęcią, a nie o to przecież chodzi. Może w przyszłym sezonie zwiększę obciążenie. | |
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
Ja tak samo przy 6 dniach jazdy w tygodniu nie zdążam się zregenerować - chyba że ta jazda jest lajtowa. Ale jak coś więcej pojeżdżę to potrzebuję więcej odpoczynku.
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

)i efekty mam słabe. Poobniżałem nieco (teraz dla 60% mam 129),..
i w dwie sekundy rzucil kolarstwo, przynajmniej xc 

Wracając z treningu zrobiłem inspekcję w Lasku Wolskim, czy Łukasz ,sprawca całego zamieszania podjazdu pod ZOO faktycznie będzie . No i był. Ponoc jutro też bedzie. No i chyba wszyscy życiówki zrobili.