Treningowy blog Lesława
Autor | Wiadomość |
---|---|
Leslaw ![]() ![]() ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Dzisiaj zacząłem "prądy" na mój naciagnięty przyczep mięśnia. Lekarz powiedział, że przez 2 miesiące nie powinienem startować a jeździć tylko na małych obciążeniach. Mam nadzieję , że do maratonu w Złotym Stoku doprowadzę go do porządku, choć nie przerywam treningów. | |
| |
Maciu ![]() ![]() ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
uuuuuu![]() ...całe życie drugi! |
|
| |
|
uuuuuu Jest lepiej, a boli tylko jak zapominam że boli. ![]() Mogę już docisnąć pedał. Jutro spróbuję czy uda się zrobić podjazdy pod ZOO. |
|
| |
|
Maraton z cyklu Eski w Krakowie miałem pojechać treningowo, co wcale nie znaczy że tempo miało być słabe. Wybór dystansu pozostawiałem sobie do momentu rozjazdu w zalezności od tego czy jest na trasie dużo błota. Generalnie to jechałem Giga ale nie wykluczałem możliwości zjazdu na Mega. Start z 2 sektora minutę po pierwszym pozwalał na eksperymenty. Założenie miałem proste: jechać ostro od początku tak by dojść osoby z sektora pierwszego a będące z mojej kategorii wiekowej. No i udało się to na wysokości lotniska przed Morawicą. Jadąc w grupie z Jackiem Brzózką, Sławkiem Kulejem i Wackiem miałem komfortową sytuację i 1 min w zapasie. ![]() Po wyjeździe z doliny Półrzeczki jechałem drugi za Sławkiem ze stratą około 20sek , czyli byłem jeszcze przed nim /totalnie bez sensu z tymi pomiarami czasu u Grabka/ i z niedużą przewagą nad pozostałymi. Tutaj podjąłem decyzję, że na dzisiaj mam dość błota i jadę Mega szczególnie że klamka tylnego hamulca zaczęła mi lekko wpadać. Niestety na ostatnim kamienistym zjeździe przed rozjazdem Giga-Mega złapałem kapcia. ![]() ![]() ![]() Niestety nie mogę znaleźdź pozostałych rozcięć. Już wiem, że powodem kapcia było szkło w które wjechałem tuż przed tym zjazdem. W tym momencie poddałem się i czekałem jak ktoś pożyczy mi dętke. Gdybym miał swój zapas, to bym skręcił na Giga gdzie byłoby więcej czasu na odrobienie straconych minut, a tak tylko pozostaje doturlanie się do mety. Całe szczęście, ze ktoś nade mną się ulitował i pożyczył dętke. Po 30 minutach postoju mogłem wreszcie ruszyć. Po takiej długiej przerwie mięśnie nóg strasznie się zamuliły. Po drodze do mety mijałem Pawła z teamu Publshing School Kraków, w którego wstąpił w tym momencie bojowy duch, no i niestety musiałem w tempie maratonowym śmigać do mety. Szczególnie, że mnie prosił abym go nie opuszczał gdyż byłem posiadaczem skuwacza i spinki. ![]() Wjechałem na metę na pozycji 74open i 6 w M4 w czasie 3h 03min. Mój czas z licznika to 2h 33min co dałoby 13 miejsce open, a można byłoby spokojnie pokusić sie o pierwszą dziesiątke. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym czegoś nie zmajstrował, tak więc na ostatnim stromym zjeździe przed wałem Rudawy nie dokręciłem prawego zakrętu i przywaliłem barkiem w drzewo. ![]() Generalnie jechało mi się bardzo dobrze. Tętno na wysokim poziomie. Przekroczyłem swój HRmax /180/ na poziom 181 ud/min. |
|
| |
|
Moj rowerowy przebieg w czerwcu to: 1393km. | |
| |
Marcin ![]() ![]() Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
W tym na rowerze szosowym, ile km? | |
| |
Kubak ![]() ![]() ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Może zagadka? Stawiam na 120 km...
Куба |
|
| |
|
W czerwcu było "0" na kolarce ,ale w lipcu obiecuję poprawe.![]() |
|
| |
Marcin ![]() ![]() Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Co tu poprawiać, jeździsz na geometrii MTB, a to jest bardzo ważne. Wyniki mówią same za siebie. ![]() |
|
| |
Pirx ![]() ![]() Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07 |
|
Ja za to ledwie 900 km nie zaliczyłem, ale wcale mi ich nie brakuje, wręcz przeciwnie, jakoś lepiej mi się jeździ. | |
| |
|
Ostatni tydzień począwszy od maratonu w Tarnowie, był dla mnie dość trudny i bynajmniej nie chodzi tu wcale o ciężkie treningi tylko o wychodzenie z "doła". W Tarnowie organizm powiedział "dość". Jadąc dystans Mega i widząc u siebie blokadę wydolności , zjechałem na Giga mając nadzieję że trochę się przetkam. Po części to się udało ale na mecie byłem totalnie zajechany. Należało odpocząć, dlatego w kolejne dni trening odbywałem w fazie regeneracji. Próba mocniejszego treningu na 3dni przed startem na MP XC zakończyła się niepowodzeniem. Po dwóch podjazdach pod ZOO trening niestety musiałem przerwać...,totalna niemoc. Dzień przed startem odbyłem trening "wprowadzający" TR+4x1min co 3min /1h 10min 27 km/. Było lepiej ale ani razu nie osiągnąłem progu mleczanowego i noga ciężko sie kręciła, dlatego uważając że gorzej być nie może poszedłem na browarka/3/. Start na Mistrzostwach Polski miałem zaplanowany od dawna, więc szkoda było odpuszczać. Prognozy pogody mówiły o deszczach w trakcie wyścigu, a tu tylko żar lał się znieba. Już na objeździe trasy wiedziałem, że organizm wrócił do normy i będę mógł się pościgać. Rozgrzewka tylko to potwierdziła. Trasa była dla mnie bardzo techniczna, sporo stromych zjazdów i podjazdów , kamienie i piaszczysty grunt. Było to dla mnie najtrudniesze XC jakie do tej pory jechałem. W mojej kategorii było się z kim pościgać. Wygrał Jacek Brzózka przed Jarkiem Wsół, a ja byłem trzeci. ![]() Do Jarka niewiele mi brakło, ale na większości trasy ciężko było wyprzedzać, szczególnie że sporo pozycji straciłem na starcie. W pokonanym polu zostawiłem Wojtka Bartolewskiego i Krzyśka Gierczaka. Ze startu jestem zadwolony, szczególnie że dałem z siebie wszystko i jechało mi się dobrze. Sprzęt generalnie nie zawiódł, oprócz tylko jednej sytuacji gdzie przy częstych zmianach z blata na najmniejszą tarczę spadł mi raz łańcuch. Założone opony 2xRR przy ciśnieniu 2,3 i 2,5atm. spisywały się bez zarzutu. Ramę muszę zmienić, gdyż Boplight dla mnie ma za krótką rurę górną i szczególnie przy takiej trasie czuję się na niej niepewnie. Z resztą ramę już zakupiłem i niebawem poznacie nowe oblicze mojego rowerka. ![]() A teraz urlop. pierwsze wyniki z MP XC Masters wyniki masters 2 | |
Edytowane przez Leslaw dnia 19-07-2009 15:48 | |
| |
buli ![]() ![]() Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
Gratulacje koksie! ![]() Szkoda, ze nie objechales J. Wsola - na maratonach jest od niego o niebo lepszy! ![]() PS: Czyzby nadeszla pora na wegiel? ![]() |
|
| |
|
Buli przeca to oczywiste że pochodne węgla współpracują najlepiej. Koks(Lesław)+Węgiel(rama)=.......?-zobaczymy (oby jeszcze lepiej) ![]() ...całe życie drugi! | |
Edytowane przez Maciu dnia 20-07-2009 22:17 | |
| |
buli ![]() ![]() Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
O jakiej konkretnie ramie myslisz? Moze w zimie tez sie skusze na wegiel, a taka kolorystyka bardzo by mi odpowiadala! ![]() |
|
| |
|
Nie chce psuć niespodzianki Lesława, jak opublikuje rower to powiem Ci o jakiej ramie myślę.
...całe życie drugi! |
|
| |
|
No i jestem po krótkim urlopie. Przez cały tydzień i to w kratkę po prostu jeździłem sobie po górkach Beskidu Niskiego, a oprócz tego dołożyłem parę wycieczek z moimi dziećmi .![]() Fajnie było, ale czułem się trochę nieswojo przy kompletnym braku treningów. A jak jest u mnie z formą to okaże się już w najbliższą sobotę w Głuszycy. |
|
| |
|
Mój rower startowy dostał nowy kręgosłup o nazwie Fuji i co ciekawe nie stracił na zwrotności w stosunku do poprzedniej ramy Boplighta. Wczoraj nowa rama intesywnie testowana była w Lasku Wolskim. Leslaw dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
Edytowane przez Leslaw dnia 07-08-2009 14:10 | |
| |
Michnik ![]() ![]() Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Śliczna ramka. Życzę bezwypadkowego użytkowania ![]() |
|
| |
Kubak ![]() ![]() ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
A ważył się już ten Twój rower w "węglu"?
Куба |
|
| |
|
Śliczna ramka. Życzę bezwypadkowego użytkowania Dzięki . Aby ramce nic się nie stało chyba trzeba będzie teraz wolniej jeżdzić. ![]() Dodane dnia 07 sierpnia 2009 20:03:35 A ważył się już ten Twój rower w "węglu"?Kubak Składałem go w Secesji. Ponoć go zważyli i wyszło im 9,77kg. Rewelacji nie ma , ale dla mnie waga jest super. ![]() Dodane dnia 07 sierpnia 2009 20:05:14 Zapomniałem zamknąć miesiąc lipiec. A zatem w poprzednim miesiącu przejechalem na rowerku: 1303 km. ![]() | |
Edytowane przez Leslaw dnia 07-08-2009 20:06 | |
| |
Skocz do Forum: |