Górskie wędrówki
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
1.Musimy ustalać po każdej wycieczce limity na ilość foto w galerii dla każdego autora. Ostatnia trochę zdominowałem i skutkiem tego nie ma mnie na fotografiach! ![]() 2.Andy, dobra relacja... bez zbędnych szczegółów(tych bardziej rozrywkowych)! Dyplomacja czeka! 3.Dla mnie ciekawym doświadczeniem jest powrót w góry na nogach, po blisko 10ciu latach jazdy na rowerze. Mimo roztrenowania, wydolność organizmu daleko lepsza niż za młodu. GIGAntyczne doświadczenie robi swoje!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 07-02-2011 10:23 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Versus, nie płacz. Wrzucę Twoją postać do galerii tylko później. ![]() Oczywiście Ciebie też MUSI być widać! Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Iza z Tarnowa Posty: 80 Dołączyła: 22 sty 11 |
|
|
no tak.. w ubiegłym roku zazdrościłam mojej koleżance własciwie rozpoczynającej swoje rowerowanie, ze wszystko jeszcze przed nią.. a teraz myślę, ze ja za to jeśli chodzi o góry wiele mam przed sobą. Kolano ma sie już dobrze, a poza tym pomyslałam sobie: Jasiek Mela może bez nogi po górach wędrować , to mnie ma przeszkadzać noga boląca? ![]() Już myślę o następnych górach. Tak Elawinia... Tatry czekają... i już sie na to cieszę Dodane dnia 07 lutego 2011 17:31:55 P.S Andy super fajna relacja. MiśQ świetne zdjęcia, podobnie jak i te Versusa. Tylko powrót do rzeczywistości dzisiejszej ( po czytaniu, oglądaniu zdjęć) trochę ciężki.. ale ubieram sie ciepło i lecę trochę pokręcić. | |
| Edytowane przez Iza z Tarnowa dnia 07-02-2011 17:31 | |
|
| |
| LoveBeer Posty: 313 Miejscowość: Nowy Targ Dołączył: 2 sie 10 |
|
a to moja poniedzialkowa wloczega. mam nadzieje ze kiedys was namowie na cos w takich klimatach ![]() http://lovebeer.blog.pl/archiw…hp?nid=15250022 Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
Nie, nie, takie klimaty to nie dla nas! Na pewno nie uda ci się nas namówić! ![]() ![]() ![]() ![]() Jak robisz taaaakie zdjęcia? nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
A zapomniałam zapytać - bardzo Wam halny dokuczał ? Nawet w Krakowie był odczuwalny, więc pewnie było bardzo wietrznie w Tatrach ![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Iza, świetnie sobie poradziłaś jak na różnego rodzaju bóle ![]() Jak byś już nie dała rady dalej iść to byśmy Cię zebrali na plecy jak rannego na wojnie ![]() Fajnie, że się pozytywnie zajawiłaś na włóczenie po górach ![]() Nasza następna rowerowaniowa włóczęga już niebawem, bo 19 lutego. Będziemy iść z Kuźnic przez Myślenickie Turnie na Kasprowy Wierch. Później schodzimy Halą Gąsienicową do Murowańca i dalej do Kuźnic. Trasa bardzo prosta i lajtowa! Zapraszam wszystkich chętnych! a to moja poniedzialkowa wloczega. mam nadzieje ze kiedys was namowie na cos w takich klimatach A ja chętnie bym się przeszedł Tylko i wyłącznie w weekend. Niestety jeszcze nie posiadam raków.Nie wierzę, że tam byłeś tydzień temu! Kurczę, przecież w górach nie ma tyle śniegu! Piękne widoki i fotki. Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
Co ciekawe, halny dokuczał nam tylko na ostatnim podejściu w pobliżu Pustej Dolinki. Właściwie tyle wiało, że to żadne dokuczanie a jedynie robienie klimatu było. Chyba dobrze dobrana była trasa, bo chowała nas w cieniu szczytów. Wędrowanie na Wołowca byłoby mniej komfortowa. Pogoda była na tyle zmienna(jak to w górach), że doświadczyliśmy bardzo różnych jej odsłon, ale dzięki temu także wycieczka była znacznie ciekawsza. Warunki były o niebo lepsze niż na Babiej Górze. Chociaż mokry śnieg nie zachęcał do częstego i długiego wylegiwania się na szlaku. To było plusem na Diablaka.Mamy nadzieję, że prędko nadejdzie czas, na Twoje Elawinia przewodnictwo grupie! ![]() Cały czas usiłuję dodać bogatsza relację na Picasa. Dodane dnia 07 lutego 2011 19:24:22 Iza- powinnaś stosować jakieś stabilizatory stawów(kolana)- tyle tego jest na rynku!:[ nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 07-02-2011 19:28 | |
|
| |
| Iza z Tarnowa Posty: 80 Dołączyła: 22 sty 11 |
|
No my na Babiej mieliśmy świetne warunki. Trzeba było iść z nami![]() Tak , słyszałam , ze wybieracie się 16 w Tatry. Fajnie ![]() Z kolegą Mirkiem mamy wstępne plany na ten weekend ( znowu Tatry), ale wszystko zależy od pogody .. No i raków też nie mamy... Także plany na razie w powijakach można powiedzieć. Co do wiatru w sobotę, mnie sie wydaje, ze był dosyć duży. |
|
|
| |
|
19go, ja coś pomieszałem.![]() Ta, mieliście lepszą pogodę na Babiej, dlatego zabraliśmy się z wami w Tatry licząc na wasz szczęście w tym zakresie. Jak to było... "mądry to ma zawsze nieszczęście", albo odwrotnie?
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 07-02-2011 19:36 | |
|
| |
|
A ja chętnie bym się przeszedł bylem tam dzisiaj a nie tydzien temu ![]() a rakow dzis nie zalozylem, natomiast zalowalem ze nie mialem czekana bo chcialem zjechac do wyzniej chocholowskiej a bylo dosc twardawo zeby jechac bez asekuracji
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
|
|
Coś(certyfikat) mi blokuje dostęp do Picasa! Macie tak? Dodane dnia 07 lutego 2011 19:35:39 Szkoda, że nie ma pod ręką Pita, naszego byłego fachowca od weryfikacji. Dobrałby się do ciebie LoveBeer! ![]() To żarty! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 07-02-2011 19:35 | |
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
Na swojej stronie dodałem parę fotek z telefonu, więc jakość taka sobie, ale może ktoś będzie chciał obejrzeć. ![]() http://miki.menek.one.pl/d5sp/Page.html |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
a to moja poniedzialkowa wloczega. mam nadzieje ze kiedys was namowie na cos w takich klimatach Świetne zdjęcia. Odwiedzam Twój blog od czasu do czasu, w każdej serii masz parę takich, że dech zapiera. Ostatnio moim faworytem jest seria zdjęć kończąca się na światłach miasta widzianych z gór (od 84d do 85d) Куба |
|
|
| |
|
a to moja poniedzialkowa wloczega. mam nadzieje ze kiedys was namowie na cos w takich klimatach Przygotuj coś na naszą ustawkę rowerowa, o której mam nadzieję nie zapomniałeś. Nie potrafię przeglądać twojego bloga, ale chyba poniżej 2000 mnpm też potrafisz znaleźć ciekawe, na dobre zdjęcia tematy?
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
http://plfoto.com/66492/autor.html proszę bardzo Versus![]() |
|
|
| |
|
http://lovebeer.blog.pl - tu jest adres do glownej bloga jakby co ![]() @Kubak - te swiatla to przede wszystkim kotelnica w bialce ja ten widok ogladam kilka razy w tygodniu, bo moje treningi odbywaja sie z takimi wlasnie widokami, tyle tylko ze aparat biore od swieta.. no bo wiadomo, trening to trening a nie opierniczanie sie ![]() @Versus - nie zapomnialem miejsca mysle ze jakies fajne znajdziemy, a jak ma byc hardkorowo to mozna rowerami wjechac na zelene pleso (ja juz bylem) a tak jest na zelenym plesiehttp://panoramy.biernawski.com…0923_zelene.jpg
Piwny budda na rowerze. |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
Mniam, wyśmienite zdjęcie Naprawdę zachwycające ! Dolina zielona kieżmarska to jedna z moich ulubionych miejscówek. Przy okazji - zelene pleso to po polsku zielony staw, polskiej nazwy jak najbardziej można i trzeba używać. A co do mojego przewodnikowania Versus - hm, to trochę potrwa Ale z pewnością tam dotrę w tym roku na jakiś spacer, żeby górskiego powietrza powdychać. |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Lovebeer masz fajną zdolność do robienia czystego kadru, bez zbędności. Na dodatek światło na Twoich zdjęciach powala. Tyle półcieni, takie dominanty...
Куба |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
|
Garść statystyk: Data Czas Dystans (km) Śr. prędkość (km/h) Przewyższenia (m) sobota 7:42:55 24,29 3,1 +1 429,3 / -1 423,3 08:01 2:51:05 8,81 3,1 +751,4 / -75,2 11:52 2:53:07 6,72 2,3 +539,1 / -539,2 15:14 1:58:43 8,76 4,4 +138,8 / -809,0 |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

To było plusem na Diablaka.