Triathlon, duathlon
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| korek Posty: 55 Miejscowość: Kraków Dołączył: 7 sie 06 |
|
w ramach urozmaicenia treningów i wzbogacenia kalendarza proponuje sprawdzenie się w tej dyscyplinie.w sobotę startowałem w krótkiej wersji triatlonu w Jaworznie. i przyznam, że jakośc we stosunku do ceny jest korzystna . (10 zł płatne w dniu startu - ciekawa organizacja, ..wywiady, autografy )startu nie zalicze do udanych (miejsce jest w wynikach.. ), chociaż gdyby nie problemy z uruchomieniem roweru przed i w trakcie zawodów (taka moja słabość) byłoby lepiej..Póki co link do kalendarza: http://www.triathlon.pl/kalends.htm czekam na chętnych | |
| Edytowane przez pit dnia 08-07-2008 20:10 | |
|
| |
| kasia Posty: 282 Dołączyła: 29 wrz 06 |
|
| Jaki masz system treningowy do takich zawodow? Ile godzin tygodniowo trenujesz? | |
|
| |
|
|
w zależności od wytyczonych celów... Optymalnym wariantem byłoby "ładowanie akumulatorów" przez zimę idąc na objętość w każdej z dyscyplin a od wiosny poprawiać szybkość, zresztą tak jak w większości z tego typu dyscyplin. Nie jestem specem więc teoretycznie polecałbym np. fachową literaturę. W obecnym czasie, jak dla mnie pewnie wystarczyłoby w tygodniu jakieś: 1-2 razy basen, 2-3 x rower, 2-3 x bieganie, wszystko w wielkościach dopasowanych do możliwości...czasowo/wydolnościowych. A ja jestem z tych którzy nigdy nie mają dość czasu ![]() i trenuję mniej niż powyżej wypunktowałem ..a chciałbym ![]() |
|
|
| |
| izca Posty: 82 Dołączyła: 12 lut 07 |
|
mnie ciągle "udaje" się nie chodzić na basen ![]() co do zasady żadna tajemnica, że lubię pomieszać, tyle, że wolę trasy przełajowe ![]() a bym zapomniała w 2010 krąg osób zamierza zorganizować Ironmana w Polsce
|
|
|
| |
|
| Chodzi mi po glowie, zeby wrocic do plywania i zaczac biegac. Ale to od pazdziernika. Tylko ja juz teraz ledwo wyrabiam miedzy jazda, serwisowaniem, startami na rowerze i az strach pomyslec, jak to zorganizowac jeszcze z bieganiem i plywaniem...Mam taki maly planik treningowy na zime, ale zobacze ile mi starczy wytrwalosci i zapalu i czasu... | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Dojeżdzam rowerem na basen (Kolna) 3-4 razy w tygodniu. W ciepłe dni, można dobrze powiązać pływanie i jazdę na rowerze. Zawsze lubiałem pływać. Więc kosztem szybkości na rowerze, wolę szybciej i lekko pływać. |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
co Marcin szykujesz się do triathlonu?
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
co Marcin szykujesz się do triathlonu?pocio szykuje się na maraton pływacki w kryspinowie 5 km, 20 lipca ![]() maraton w kryspinowie |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
|
w drugi weekend września jest duatlon - chyba w Szczawnicy? - myślałem o nim ale koliduje mi z biegiem gorczańskim
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
|
maraton gorce jest 6.09, drugi weekend to ERO ![]() no ciasno we wrześniu, no ciasno
|
|
|
| |
|
no właśnie... dobrze że koleżanki po fachu czuwają bo bym pojechał nie wtedy co trzeba a duatlon jest wtedy co gorce, nie wnikając który to weekend września
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
|
co Marcin szykujesz się do triathlonu?Marcin fajna imprezka, wcześniej bywała, choć z przerwami, polecam. Sam bardzo chciałem popłynąć , ale trzeba z rodzinką na wakacje - sporo wcześniej zaplanowane.Tak przy okazji ..podobno w tym samym czasie na kryspinowie chłopaki z sekcji triathlonu ymca chceli zorganizować taki triathlon wyścigowo treningowy, jak się coś dowiem więcej to dam znać, ale nie obiecuje może coś bedzie w necie. moge wicej nie pisać bo mam mały problem z komputerem który naprawie po moich wakacjach... |
|
|
| |
|
no... jak będą mieć siły po ironmanie bo dziś walczą pierwsze telegraficzne info o triathlonie w Kryspinowie | |
| Edytowane przez izca dnia 15-07-2008 14:28 | |
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
szykuje się na maraton pływacki w kryspinowie 5 km, 20 lipcaI jak poszło? Pytam bo wyniki trza uzupełnić. |
|
|
| |
|
Jaki macie system treningowy, zeby przeplynac 5 km, bo na basenie 1h = 2km zaledwie i co dalej? Dzisiaj rozpoczelam sezon plywacki 2008 na nowym basenie AGH, jest calkiem przyzwoicie, a przede wszystkim nie ma podjazdow ![]() |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Kasia staje się multidyscyplinarna niech żyje sport w kazdej postaci!! |
|
|
| |
|
|
Apropo multidyscyplinarności - w najbliższą sobotę 26 07 nad zalewem Chechło k.Chrzanowa rozegrany zostanie trójbój organizowany przez klub Orły Chrzanów - bieg dookoła jeziora, rower do Rudna i z powrotem (przez Puszczę Dulowską) i rowery wodne Start w zespołach dwójkowych
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
Zgłosiliśmy się na jutrzejszy trójbój w Chrzanowie. A co tak będziemy bezczynnie w weekend w domu siedzieć Startujemy oczywiście w kategorii MIX. Dodane dnia 26 Lipca 2008 01:15:17 tytułem uzupełnienia, czekają na nas 3 etapy: - biegowy (wokół Zalewu Chechło: około 3,5 km), - rowerowy (przez Puszczę Dulowską na Zamek Tęczyn i z powrotem: około 27 km) - wodny (rowerkiem wodnym po Zalewie: około 1,5 km) A trójbój jest już dziś, w sobotę Start o 15:00 | |
| Edytowane przez elawinia dnia 26-07-2008 01:47 | |
|
| |
| żaba Posty: 361 Dołączyła: 15 wrz 06 |
|
| I jak poszło? | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
I jak poszło?Zaba Rowerek wodny ich załatwił... :[
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
proponuje sprawdzenie się w tej dyscyplinie.
. (10 zł płatne w dniu startu - ciekawa organizacja, ..wywiady, autografy
)
), chociaż gdyby nie problemy z uruchomieniem roweru przed i w trakcie zawodów (taka moja słabość) byłoby lepiej..