Zawody na orientację MTBO w Świebodnej

Autor Wiadomość
Tobol23 mężczyzna

Dodane 08-09-2011 22:29 Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Zapraszam forumowiczów do udziału w maratonie na orientację w parach MTBO, który odbędzie się 17 września w Świebodnej koło Pruchnika (woj. podkarpackie).
Szczegóły i regulamin maratonu MTBO są dostępe na stronie:
http://www.pruchnik.com.pl/
zapisy mailowo: krzyskot@tlen.pl
Pytania można zadawać na forum na powyższej stronie miasta Pruchnik.
Tobol23 mężczyzna

Dodane 10-09-2011 20:36 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
http://polskanarowery.sport.pl…true_ile=2.html
halina kobieta

halina
Dodane 12-09-2011 11:49 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Możemy mieć dwa miejsca osoborowerowe z Krakowa na tą imprezę, z wyjazdem w piątek po południu i noclegiem z piątku na sobotę. Bylibyśmy wdzięczni za szybką reakcję ewentualnie zainteresowanych :), bo na razie sami się mocno wahamy, właśnie z uwagi na dość wysokie koszty dojazdu przy dwóch osobach w aucie...
qnick mężczyzna

Dodane 13-09-2011 15:54 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Poszukuję pary - kogoś z Krakowa albo do umówienia na miejscu. Nie jestem nowicjuszem ale miszczem też nie więc szukam kogoś w klasie średniej.
Tobol23 mężczyzna

Dodane 13-09-2011 20:55 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
qnick pisz na maila: krzyskot@tlen.pl ten człowiek pomoże Ci znaleść kogoś do pary
Tobol23 mężczyzna

Dodane 14-09-2011 10:13 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
gnick w parze byłbyś nawigatorem czy szukasz kogoś kto będzie czytał mapę? info potrzebne w celu dobrania Ci partnera
pozdrower
Tobol23 mężczyzna

Dodane 15-09-2011 10:10 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Osoby poszukujące nadal partnera do startu proszę o kontakt z panem Krzysztofem tel. 601982258. On pomoże znaleźć partnera.
qnick mężczyzna

Dodane 17-09-2011 22:27 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Zarąbista impreza. Entuzjazm organizatorów zupełnie zachwycający, przy tym żadnych błędów w lokalizacji punktów (zaznaczonych na mapie ręcznie), porządny sponsoring (pierwsze zawody, które mi się zwróciły)... nie ma się do czego przyczepić!

Kraków zgarnął wszystko, co mógł - wszyscy startujący zdobyli pierwsze miejsca - w mixie i w mastersach (to również w klasyfikacji łacznej).

55,2km, 4:52h, 1140m podjazdów, 12/14 punktów = I miejsce w Masters :-)

Trza było jechać! Żałujcie!
Edytowane przez qnick dnia 18-09-2011 10:00
Grzesiu mężczyzna

Grzesiu
Dodane 18-09-2011 15:48 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
12/14 punktów = I miejsce w Masters :-)qnick

Pierwsze miejsce i nie masz wszystkich PK?
To poziom nie był za wysoki.
qnick mężczyzna

Dodane 18-09-2011 17:52 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Nie były to zawody Pucharu, a ja byłem wśród najlepszych, więc poziom raczej nie był zbyt wygórowany. Trzeba było przyjechać i go podnieść. My razem z przygodnym znajomym, Andrzejem, objechaliśmy lokalnych ścigantów. Tylko jeden team zaliczył wszystkie punkty, ale na szczęście dla nas, spóźnili się na metę.

Piszesz jakbyś całą wiedzę o MTBO czerpał z Odysei Miechowskiej nie powiem. Trudność zaliczenia wszystkich punktów na ogół wynika z trudności rajdu - na Harpaganie (spytajcie Simo) i Dymnie 100% PK zalicza najwyżej kilku zawodników, a na Nocnej Masakrze nie wiem nawet, czy to w ogóle się zdarzyło. Z drugiej strony na Wayponcie dużo ludzi zalicza wszystko, a poziom wciąż jest wysoki.

Na pewno poziom organizacji był świetny, choć amartorkę było widać z daleka. Dużo bardziej profesjonalnie wyglądająca Odyseja Miechowska do pięt nie dorosła tej imprezie. PK rozłożone doskonale, bo wybór trasy był na prawdę trudny. Punkty zaznaczone pisakiem na mapie z komputerową precyzją. Tereny idealne na MTBO, bo urozmaicone - trochę asfaltów, trochę bezdroży. Nagród mnóstwo. Ogólnie super! Jeśli panu Krzysztofowi nie braknie entuzjazmu, ja na pewno będę tam w przyszłym roku. Mam nadzieję, że ta impreza trafi kiedyś do Pucharu.

Przyjedź na Odyseję w Pińczowie na trasę klasyczną, to się przekonasz co to znaczy wysoki poziom B)

A przy okazji - jedzie ktoś na Harpagana do Elbląga? Impreza jest 15 października. Nie chce mi się tłuc pociągiem, a żona nie da mi samochodu jakbym miał jechać sam.
Grzesiu mężczyzna

Grzesiu
Dodane 18-09-2011 21:13 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Eh.
Nie musisz mi niczego tłumaczyć.
Nie czerpię wiedzy o MTBO z Odysei Miechowskiej, bo na niej nie byłem.
Natomiast terminy Nocna Masakra, Harpagan, Grassor, WPR, IWW, WSS i inne pucharowe są mi znane.
Dla Twojej informacji od trzech lat startuję w maratonach zaliczanych do PPM.
Teraz szykuję się do startu o całkiem innym charakterze (bikejoring) i to jest moim priorytetem, ale może do Pińczowa przyjadę.
Na pewno możemy się spotkać na Nocnej Masakrze.;)
Pozdrawiam.
halina kobieta

halina
Dodane 19-09-2011 07:30 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
No cóż, dla mnie były to drugie zawody MTBO (po wspomnianym Miechowie), więc dla niektórych kwestii zapewne brak mi skali porównawczej. Osobiście mam do zarzucenia organizatorom jedno - brak podium, przez co nie mamy ze Skorpionem szpanerskiej fotki na najwyższym jego stopniu za zajęcie pierwszego miejsca w MIXie ;) Zarzut jest oczywiście żartobliwy, a bardziej serio - to była naprawdę fajna impreza, zrobiona przez szalenie sympatycznych ludzi i zorganizowana praktycznie bez wpadek. Mnie osobiście bardzo zaimponował fakt włączenia w imprezę miejscowej młodzieży - na kilku punktach w charakterze sędziów stali młodzi ludzie moooocno przed maturą ;) Zawodom MTBO towarzyszył też rekreacyjny rajd rowerowy, który, o ile mogłam zobaczyć na zdjęciach, też zgromadził głównie młodych uczestników. Do tego tereny są naprawdę świetne do jazdy (czemu mnie się wydawało, że tam będzie dość płasko?...), podjazdów i zjazdów nie brakuje (ach, te dłuuugie asfaltowe serpentyny :)), błota w lesie też aż nadto;).
Impreza niesamowicie pozytywna i dostarczająca mnóstwo zabawy, i na pewno wybieramy się w przyszłym roku (organizatorzy zapowiadają ją na wiosnę).
skorpion mężczyzna

skorpion
Miejscowość: Kraków
Dodane 19-09-2011 17:44 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
I jeszcze parę słów ode mnie.
To również były moje drugie zawody MTBO po Miechowie.
Traktowałem je jako swoisty trening i sprawdzian przed Odyseją Ponidziańską i po prostu przygodę. W tamtych rejonach nigdy nie byłem i wrodzona żyłka turysty wzięła górę.
Piątek wieczór jedziemy z Halinką i Qnickiem do Świebodnej.
Koszmarne korki opóźniają znacznie nasz wyjazd z grodu Kraka, robi się późno, a do celu daleko i tu pierwszy ogromny plus dla orga - o god. 22.30 dzwonimy potwierdzając nasz przyjazd do pana Krzysztofa, który w ciągu 5 minut załatwia nam nocleg w agroturystyce brawo! . Do celu docieramy ok. 23.30 i tu znowu bardzo miłe przyjęcie przez gospodarza obiektu.
Rano docieramy na miejsce startu, wszyscy życzliwi, uśmiechnięci i sympatyczni.
Startujemy co 2 minuty, każdy team całkowicie samodzielnie układa sobie plan trasy.
Wybija 10.10 z mapą w garści wychodzimy przed szkołę i ogień do pierwszego PK, podbijamy kartę i kolejny PK staje się celem.
Piękna pogoda i wspaniałe widoki dodają nam skrzydeł, na budziku pojawia się 40km/godz., a na horyzoncie kolejny PK. Wszystkie PK naniesione ręcznie na mapę z iście zegarmistrzowską dokładnością, opisy bardzo dokładne B).
Przy czwartym PK miłe zaskoczenie, można uzupełnić bidony, po prostu rewelacja.
Trafiamy na zielony szlak pieszy i tu zaczynają się problemy, totalne błocko po osie, szlak zarośnięty krzakami i oczywiście gubimy się w chaszczach, ale przemy dalej na azymut, po kilkunastu minutach odnajdujemy szlak i kolejny PK.
Teraz jedziemy asfaltem przeplatanym szutrami, tempo rośnie, kolejne punkty coraz bliżej, niestety czas nieubłaganie pędzi coraz szybciej. Wycinamy dwa punkty i pędzimy do Pruchnika, postanawiamy zaliczyć PK6 i PK5, a potem jak najszybciej do mety. Bardzo długi podjazd zajmuje trochę czasu, pan przy lampionie ze zdziwioną miną komentuje: "jak wy tu podjechaliście, to ja samochodem ledwie dałem radę".
Czas ucieka, teraz 5-tka, niestety gubię nieoznaczony szlak rowerowy na polach, zjeżdżamy miedzą do głównej drogi, jestem trochę zdezorientowany, czas się nieubłaganie kończy, i jedyna słuszna decyzja: odpuszczamy i byle szybciej do mety.
Do celu docieramy z ośmiominutowym spóźnieniem, Qnick już czeka, Rozglądam się dookoła, jest na mecie jeden mix. Trudno-daliśmy z siebie wszystko, ale byli lepsi.
Po zdaniu kart kontrolnych Halina mówi: objechaliśmy wszystkich, widziałam nasz dyplom, do końca nie wierzę. NAJWYŻSZE pudło jest nasze.

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Edytowane przez skorpion dnia 19-09-2011 18:06
Aga2 kobieta

Dodane 19-09-2011 22:43 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Halina i Skorpion moje gratulacje!!! B) Co tu dużo mówić brawo!
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 19-09-2011 23:18 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
brawo! brawo! brawo!
Versus mężczyzna

Dodane 19-09-2011 23:27 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
B)brawo!

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

RB mężczyzna

Dodane 21-09-2011 12:27 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Jakby komuś było mało albo chciał przetrzeć się przed Odyseją, to w najbliższy weekend może spróbować swoich sił w Ogrodzieńcu:http://www.sportsweekend.pl/
qnick mężczyzna

Dodane 22-09-2011 11:16 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Ale tam nie ma rowerowego rajdu na orientację
i co?
RB mężczyzna

Dodane 22-09-2011 11:48 RE: Zawody na orientację MTBO w Świebodnej
Ale tam nie ma rowerowego rajdu na orientację
i co?qnick

Faktycznie, nie ma. Coś mi się pomyliło :-/ Za to można się styrać na piechotę w dodatku w różnych wersjach ;)
Skocz do Forum: