(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| GARPS Posty: 9 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
|
Witam Jako nowy członek forum we wtorek poznałem smak wspólnych wycieczek ![]() Chciałbym się dowiedzieć czy na sobotę to jest 28.05.11 coś jest planowane ![]() nie ukrywam że z miłą chęcią wybrał bym się na jakąś wycieczkę, poznał jakaś trasę oraz ludzi POZDRAWIAM "Nawet najgorszy kolarz , jest wciąż wybitnym sportowcem" Marco Pantani |
|
|
| |
| Daijvid Posty: 114 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 gru 10 |
|
Jeśli nie będzie nic ciekawszego to planuję się wybrać w sobotę do Puszczy Niepołomickiej.Cvbge A może zamek Tenczyn? |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Witaj GARPS! Trafiłeś pod właściwy adres! Najbliższa sobota wygoni większość zielonych do Krynicy, ale na "jasnozielonych" możesz liczyć. Korzystając z okazji nawiążę do innej inicjatywy z naszej strony, którą staram się powiązać z wątkiem lajtowym. http://rowerowanie.pl/forum/vi…&thread_id=2717 nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
Jeśli nie będzie nic ciekawszego to planuję się wybrać w sobotę do Puszczy Niepołomickiej.daijvid Ogólnie to jestem otwarty na propozycje, ale w Rudnie byłem już wiele razy a w Niepołomicach może 2... |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Ale do Rudna możesz jechać na 100 sposób przez las a do Niepołomic jakbyś nie kombinował to ponad 50% asfaltu ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| GARPS Posty: 9 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
Versus- dzięki wielkie zapoznałem się z tematem , czekam na dokładniejsze info ![]() a czy w tą sootę "jasnozieloni" coś planują???? czekan na info jestem chętny
"Nawet najgorszy kolarz , jest wciąż wybitnym sportowcem" Marco Pantani |
|
|
| |
|
Lubię zapach asfaltu o poranku ![]() |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
| CVBG...można skoczyć nad JEZIORO SMIERCI w Puszczy Niepołomockiej...w obie strony 116 km... | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Ja niestety w tym tygodniu pasuję, nadmiar obowiązków wszelakich Ale na jaskinie w przyszłą sobotę bardzo chętnie się piszę ![]() | |
| Edytowane przez halina dnia 26-05-2011 06:23 | |
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
| Ja moge dopisać 2 osoby do ewentualnego wyjazdu w sobote, o le nie zostanie wybrana trasa ponad 100km. Nie mam aż tyle czasu niestety. | |
|
| |
|
CVBG...można skoczyć nad JEZIORO SMIERCI w Puszczy Niepołomockiej...w obie strony 116 km...Michu Tak właśnie chciałem zrobić - zobaczyć Czarny Staw, może jakiegoś żubra (ale w to wątpie, bo to podobno płochliwe zwierzęta i pod płotem stać nie będą), do tego może Kopiec Grunwaldzki w Niepołomicach i coś tam jeszcze. W przypadku braku sił wrócić można pociągiem (stacja Staniątki, w.g. pkp.pl jeżdżą co godzinę). Jeśli zaś będą siły to myślałem o powrocie przez Wieliczkę. Mam tylko nadzieję, że pogoda się nie popsuje - zapowiedzi są nie najlepsze... |
|
|
| |
|
| Niestety prognoza wygląda bardzo brzydko, więc rezygnuję z jutrzejszego wyjazdu do Niepołomic... | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
zgodnie z prognozą od 24 minut leje deszcz. No chyba, że mnie wzrok nawalił.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
Z prognozami jest tak, że jak zapowiadają 30 stopni i bezchmurne niebo to raczej padać nie będzie, ale jak znowu deszcz cały dzień lepiej zakładać się, że będzie padać niż że nie będzie ![]() Tym razem mam nadzieję na pogodę typowo rowerowo-lajtową ![]() Wstępnie napiszę, że chciałbym obejrzeć 4 jaskinie: 1. Jaskinia Wierzchowska Górna (link 1, link 2, link 3) 2. Jaskinia Nietoperzowa (link 1, link 2, link 3) 3. Jaskinia Łokietka (link 1, link 2, link 3) 4. Jaskinia Ciemna (link 1, link 2, llink 3) |
|
|
| |
skorpion ![]() Posty: 170 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 maj 10 |
|
|
Bardzo fajnie, że ponowiłeś temat. Chętnie się wybiorę, czekam na szczegóły. Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze. |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
http://rowerowanie.pl/forum/vi…2729&rowstart=0 Przy tej okazji proponuję(o ile pogoda pozwoli), małą inicjatywę integracyjną LightGreen/RacingGreen, w trakcie zawodów(bufet UE) oraz po, o ile zaistniej taka potrzeba. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Plan jest taki: Start w sobotę o 10 z Błoń, jedziemy wałami Rudawy przez Rząskę, Brzezie, Dolinę Kluczywody do Jaskini Wierzchowskiej Górnej. Następnie szlakiem czerwonym do Nietoperzowej, dalej niebieskim do Łokietka i zjazd niebieskim do Ojcowa i już jest Ciemna. Powrót do Krakowa szosą przez Zielonki. Trasa ok. 50km, w większości asfaltem, chociaż trochę lekkiego terenu też będzie. W razie konieczności można trochę zmodyfikować żeby było więcej terenu lub asfaltu, ale np. ja jadę crossem na cienkich oponach i wiele terenu nie zniosę ![]() Nie wiem czy wszystko będziemy zwiedzać ze względów finansowo-czasowych. Podawane koszty i czasy zwiedzania: - Wierzchowska: 50 minut, 14/12 zł (normalny/ulgowy), wejścia o pełnych godzinach - Nietoperzowa: 8/6 zł - Łokietka: 7/5 zł - Ciemna: 6/4 zł Do tego trzeba doliczyć ewentualne oczekiwanie na wejście. Należy zaopatrzyć się w cieplejsze ubranie (temp. to około 7.5 stopnia - przez 50 minut można zmarznąć!). Dodane dnia 02 czerwca 2011 22:32:13 Aha, no i każdy powinien mieć ze sobą jakieś zapięcie. Mogę wziąć dodatkowy łańcuch jeśli ktoś poprosi (jeśli nie, to nie wezmę - nie będę wozić niepotrzebnych kg ) | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 02-06-2011 22:32 | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Doprecyzujesz, w którym miejscu Błoń? Ja też na crossie, więc zdecydowanie za wersją bardziej asfaltową tym razem. | |
| Edytowane przez halina dnia 02-06-2011 22:56 | |
|
| |
|
| Tam gdzie zwykle - lądowisko. | |
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
| Ja może się pojawię, jeszcze potwierdze na 100% jutro wieczorem. Jak sie uda to z rowerami nie będzie problemu, bo zwiedzanie jaskiń niespecjalnie mnie interesuje, byłem już w każdej, posiedze sobie na zewnątrz i sie poucze. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |